sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Merhabalar,başlıktan da anlaşılacağı üzere tavsiye istiyorum. Durumumu kısaca özetlemek gerekirse eğitim dili ingilizce bir üniversitede ekonomi okuyorum.3. sınıfım şuanda son yazım yani okul bitmeden önce.Ortalamam kötü.Aiseec'e başvurdum mülakatlarına falan girdim şimdi haber bekliyorum ve oradan olumsuz bir sonuç gelme olasılığını göz önünde bulundurarak başka şeyler de düşünüyorum.Maddi olarak çok abartı olmadıkça bir sorun olmaz.İngilizcem iyi sayılır,ingilizceye yönelik birşeyler olabilir,bölümüme yönelik birşeyler olabilir,staj olur,çalışma olur birleşmiş milletler,unesco,unicef gönüllülükleri olur sınırım yok yani anlayacağınız maksat yurtdışı olsun.İngiltere,amerika,kanada,güney afrika,avustralya yani aslında common wealth ülkelerinin çoğu olabilir :) asıl sorum bu tarz ihtiyaca yönelik danışmanlık şirketi var mı bildiğiniz ? veya bir tecrübeniz,tanıdığınızın bir tecrübesi vs. mesela LSE nin yaz okulları var ona baktım biraz ingiltere olunca çok masraflı oluyor tabi bir de okulda hocalarım yaz okulları biraz para tuzağı çok bir işe yaramaz dediler LSE için.tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Hocalarinin onu LSE icin dedigine emin misin? Yaz okulu icin demislerdir. Sen ne yapmak istiyorsun ki mezun olunca? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 yaz okulu için dediler canım lse için değil tabii ki.pek seçici olmuyorlarmış zaten gelir olarak bakıyorlarmış yaz okuluna.mezun olunca yurtdışında master düşünüyorum daha sonra denetim sektöründe çalışmak istiyorum birkaç sene uzun vadeli planlar çok karışık zaten şuanki kararları etkileyecek şeyler de değiller pek :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 LSE'nin yaz okulları iyidir; normal öğretim döneminde gelen hocalar veriyor dersleri. Mesela üç haftalık bir programda, normalde full döneme yayılan bir dersi konsantre alıyorsun. Öyle boş değil, sen de incele programları internetten. Ama ucuz da değil orası ayrı. Bu saatten sonra yaz için staj bulmak çok kolay değil ama parasız stajlar zorlanabilir; bazı kurumlar(yerli-yabancı, BM dahil), ateşelikler, elçilikler parasız stajyer kabul ediyor. Ancak parasız stajların verimsiz de olduğunu söylemek gerek, bir kere sana yönelik hazırlanmış bir program olmuyor, dolayısıyla bitirince eline pek bir şey geçmiyor. Yine de kontakt kurmak için, çalışa ihtimalin olan kurumları, ortamları tanıman için ilginç olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 sipeyskeyk said: yaz okulu için dediler canım lse için değil tabii ki.pek seçici olmuyorlarmış zaten gelir olarak bakıyorlarmış yaz okuluna.mezun olunca yurtdışında master düşünüyorum daha sonra denetim sektöründe çalışmak istiyorum birkaç sene uzun vadeli planlar çok karışık zaten şuanki kararları etkileyecek şeyler de değiller pek :) Bence etkiler; etkilemeli. Soyle dusun, not ortalaman dusukse master falan kabul alman zor. Yaz okulu, o universiteye basvuracaksan ise yarar. Yani LSE'ye girme ihtimalin varsa, yaz okuluna gidersin; sonraki donem de okula girersin. Ama not ortalaman dedigin gibi kotuyse, LSE'ye girme ihtimalin yoksa, oraya yaz okuluna gitmek sana hicbir sey kazandirmaz. Onun yerine, basvurup da girebilecegin bir okulun yaz okulu senin daha cok isine yarar. Bunlarin disinda is tecrubesi sana daha fazla yarayacaktir. En azindan is bulman konusunda. Bu noktada da olay tamamen cevre. Yurtdisi olsun da nolursa olsun diye dusunmen biraz kotu, yurticini de dusunmeni tavsiye ederim. Ama boyle olsa bile, oturup bir yerlere basvuru yapman gerekli tabii ki. Nerede staj yapsam guzel olurdu diye dusun. Websitelerinde zaten staj basvurulari vardir. Onlardan bi 15 20 tanesine basvur. Umidini kirmak gibi olmasin ama UN falan, bu tur yerlerde genelde not ortalamasi iyi olan insanlar giriyor. Onlarin Turkiye ofislerine senin girme ihtimalin cok daha yuksek. Onlara da bir basvur... Daha sonra mezun olduktan sonra ne yapmak istiyorsun bunu dusun... Master dedin, iyi guzel de ne uzerine master? Diyelim ki olmadi, ise girmen gerek. Nasi bir iste calismak istersin? Bankaci mi olacaksin? Yoksa yatirim sirketine mi girmek istersin? Buyuk bir firmada calismak mi hosuna gider yoksa kucuk bir firmada mi? Bu sorularin cevaplarina gore aklina gelen firmalara basvur. Bir taraftan da kariyer.net'te gordugun ve senin istedigin yonde olan firmalarin IK'lariyla gorus. Bakalim ne diyecekler...? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Cok gec kalmissin. Eger bir yerde master yapmak gibi bir istegin varsa yaz okulu falan isini gormez (LSE'nin yaz okulu iyidir bu arada, ama 2. sinif yazi icindir o, 3. sinif degil) Ocak civarindan itibaren yurtdisinda hocalarla kontaga gecip hoslandigin alanda arastirmalar / calismalar yapan bir hocayla beraber 3 ay calisman senin icin en hayirlisi olurdu. Iyi bir uni ve iyi bir hocadan alacagin referans ortalamadan her seyden onemlidir. Is tecrubesi de tabi ki hic tecruben olmamasindan iyidir, ama su soyledigim isi yapsan cok daha iyi olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar