Dregoth Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Nasıl oldu, bugün açılmadı buraya? Askerden bence inanılmaz bir adım geldi. Beğenirsiniz beğenmezsiniz ama TSK da büyük bir değişim başlıyor. İlker Başbuğ çok farklı bir açıklama yaptı bugün. Linki: http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=931151&Date=14.04.2009&CategoryID=77 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Eğer TSK'yı ergenekon konusunda bir taraf olarak görüyorsan yanılıyorsun. Atatürk TSK'nın politikaya karışmasına kesinlikle karşıydı mesela. Yani TSK'nın yapacağı herhangi bir hamle sadece gericileri yıkmaz, Atatürk'çüleride yıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Ergenekondan tamamen bağımsızdan kastım yani, Ergenekonun kendine has başlıkları var zaten ama bence asker bu açıklamalarında bir değişim haberi verdi bence, bunu tartışmak için açtım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Ben de açılmamasına şaşırdım. Devrimsel nitelikte bir konuşmaydı TSK için bence. Çoğu kişinin gözünden kaçması çok üzücü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Acilim falan degil bu, basindan beri olmasi gereken asker. 70-80lerdeki ulkenin saftini kaydiran adamlarinki anormal olan, basbug'unki degil. Adam Ataturk'un soylediklerini tekrar etmis sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 TSK kılıcını indirip kalkanını çekeli çok oluyor. liboş-dinci ortak yapımının binbir şekilde saldırdığı bir ortamda kendi kırmızı çizgilerinden ödünler vererek pazarlık payı bırakmaya çalışıyor. Sonuçta orası ordu ve her türlü stratejisi, fedaları ve kazanımlarıyla bir savaş veriyor şu anda. çok da yadırgamıyorum bu taktik çıkışları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 in b4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RabbiT Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 HAHAHAHAHAHAHAHA :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 güzel konuştu ondan açmamışlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 paşa güzel konuştu. dinlediğim en iyi konuşmalarından birisiydi. güzel analizler yaptı. bu arada askerle hükümet, halk arasında bir çatışma olduğunu düşünenleri boşa çıkaran açıklamalar yapıldı. bireysel özgürlüklerin öneminden bahsedildi. tarihsel olaylara bakışı anlatıldı fln....çok sevdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Ağa, Hacı, Hafız, Hoca, Molla, Efendi, Bey, Beyefendi, Paşa, Hanım, Hanımefendi ve Hazretleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valtyr Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Viktor said: in b4 Ahadshgsgahah epicmiş valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 ben de çok matah bişey sanmıştım, kürt kimliğine ilk defa asker tarafından vurgu yapılması dışında yine bilindik şeyleri söylemiş. hatta "otonomi" konusunda pes dedim, daha ne kadar otonomi olacak TSK'da? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Bence küçümsüyorsun askerin yaptığı bu açıklamaları Sir. Askerle ilgili şikayetinde haklısın ancak askerin şu anki durumunu göz önüne aldığımızda relatif anlamda ÇOK büyük bir adımdır askerin attığı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 türkiye 50 yıldır yeni yeni bazı konuları tartışmaya açıp sonuca bağlamak gerektiğini anlıyor. sivil-askeri alanlar konusu da haliyle bu dönemde tartışılıp konuya bağlanacak. 80 sene önce söylenmiş şeylerin açılım olarak algılanması asıl üzücü olan; ama olsun. yavaş olur, 2 ileri 1 geri olur, önemli olan yol almak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Herkes sanıyorki, ben asker şu anda en ideal haline geldi demişim ama bakın RELATİF olarak büyük bir adım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 baskın oran, çok değil, 5 yıl önce üst kimlik meselesini ve türkiyeliliği ortaya attığında kıyamet kopmuştu ve hemen dava açılmıştı. bugün TSk üst kimlik ve "türkiye halkı" deyince "süper açılım" oluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Sir, Baskın Oran'ı yakından takip eden ve hatta kendisine oy veren bir kişi olarak söyleyeyim. ASKER İÇİN, ASKERE NAZARAN, ASKER BAZLI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDE çok büyük bir adım. Ben derdimi anlatamıyorum galiba :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 yine çok büyük diyemiyorum doğrusu =) zaten esas çarpık olan askerin bu konuşmasının türkiyede bu denli gündeme oturması ve günlerce tartışılması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Tek derdi bu sene kaç tane fok balığı kesileceği olan bir ülke olsak askerin tu kaka konuşmasına biz de laf ederdik ama burada bölünme tehlikesi altında olan bir ülke. Her olaya yorum yapsın demiyoruz ama kritik noktalarda askerin konuşması normal. Tarikatlar konuşacak, sivil toplum örgütleri konuşacak, bölücüler konuşacak, dolar-borsa vurguncuları konuşacak, hortumcular konuşacak; bunun adı demokrasi olacak. Asker konuşunca heyt diyeceksiniz. Dur bakalım birader derler buna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Asker güzel konuşmuş. Şurası bir gerçek ki asker n dese desin, dtp gene ayrılıkçı söyleminde devam eder. pekakanın kuklası oldukları sürecede siyasi olarak hiçbir şey başaramazlar. bu yıllardır böyle ama böyle devam etmez. ırakta saddam yok artık. özal zamanında gelen 500.000 peşmerge mülteciyi ve aileleri ırağa dönse bu ülkede dtp diye bir şeyde kalmaz orası kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 siyasi olarak bişey başaramazlar derken? neredeyse bütün güneydoğuda seçimleri kazanmak başarısızlık örneğin herhalde.. evet pekaziz saydığın bütün o kesimlerin "konuşması" meşrudur, çünkü onlar sivildir ve bu halkın doğal uzantıları oldukları gibi, siyasi mekanizmanın parçalarıdır, temsil ettikleri insanlar vardır (hapiste olanlardan bahsetmiyorum elbet). emirlerinde binlerce asker, her türlü top-tank-tüfek yoktur, o yüzden cebir ve şiddete yönelmedikleri sürece ifade özgürlüğü kapsamında konuşabilmeleri gerekir ve her türlü siyasi tartışmadan istedikleri tarafta olabilirler. askerinse, yani genelkurmayın herhangi bir siyasi tartışmada taraf olma lüksü yoktur, hele ki 3.5 darbe yaşamış şu ülkede artık siyaset, devlet, iç-dış politika, tarikat-cemaat, modernizm-postmodernizm gibi konularda konuşması demokrasi açısından epeyce sakıncalıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 sir said: siyasi olarak bişey başaramazlar derken? neredeyse bütün güneydoğuda seçimleri kazanmak başarısızlık örneğin herhalde.. ölüm tehdidiyle oy toplamak başarı mı? Bunu başarı olarak görüyorsan darbecilerden bir farkın yok demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 evet 21 milletvekili gitmiş bütün doğu ve güneydoğu anadolu halkını öldürmekle tehdit etmiş o yüzden hepsi hemen sandığa koşmuş "aman ölmeyelim" diye. sahi tayyip de geçenlerde benzer bişey söylemişti, acaba neden? aynı ülkede mi yaşıyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Karag8z said: sir said: siyasi olarak bişey başaramazlar derken? neredeyse bütün güneydoğuda seçimleri kazanmak başarısızlık örneğin herhalde.. ölüm tehdidiyle oy toplamak başarı mı? Bunu başarı olarak görüyorsan darbecilerden bir farkın yok demektir. Koca memlekette 2 parti haricinde hiçbir partinin ayak basmadığı bir bölgede dtp'nin oy alabilmesi için insanların tehtid edilmesine gerek yok. Burada illa birileri suçlanacaksa birincil olarak o bölgeyi türkiye saymayıp , ayak basmayan , insanlarını sorunlarını dinlemeyen siyasetçiler ve yöneticilerdir. Önce sen kendi topraklarına bir ayak bas , sonra başkalarına bölmek istiyorsunuz , bölücüler diye bağır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar