roket adam Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Türkiye sınırları içinde Türkçe bilmeyen vatandaş olmamalıdır. TC vatandaşı olan herkes, ama herkes türkçe bilmelidir. Devlet ve kurumları ile iletişim ancak o devletin ana dilinde olur. Almanya'da "göçmen entegrasyonu" adı altında yapılanlardan haberiniz yok galiba. Çatır çatır zorla almanca öğretiyorlar, öğrenmeyene kapıyı gösteriyorlar. Diğer ülkelere bakın bir de. Bakın Avrupa ülkelerine. Var mı böyle saçma bir düşünce anlayamıyorum yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 almanya camdan atlasa sendemı atlıycaksın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Bildiğim kadarıyla alman vatandaşı olmak istersen adamlar seni 400 soruluk alman tarihi vb içerikli sınav tabi tutuyorlar sonuç olarak geçebilirsen kabul görüyorsun.Hata varsa düzeltin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Cuce said: almanya camdan atlasa sendemı atlıycaksın? Onlar atlarsa bizde atlamış sayılırız zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Batı'nın ahlaksızlığını almayalım tabii de, dünyada kabul gören mantıklı uygulama budur yani. He derseniz ki kardeşim burada 40 milyon kürt yaşıyor (genelde böyle deniliyor, geri kalan 30m'nın da 25'i laz, 5m'u diğer azınlıklar) o zaman anadil olarak kürtçeyi de eklersin, devlet kürtçe de konuşur. Ama şu anda mantıklı değil yani bu. Yok böyle bişi. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Ahaha snefru süpermiş :p Şimdi aslında vatandaş olan birinden ana dil bilgisi beklenmesi normal. Sen bir ülkenin vatandaşı olurken o ülkeyle bir anlaşma yapıyorsun. İlk sorun senin o ülkede olup bitenleri, yasaları vs en doğru şekilde anlayabilmek için o ülkenin dillerinden birini bilmen gerekiyor. Hadi diyelim kendine bir kaynak buldun ve bunları öğrendin ama devletle iletişime geçmen gereken her durumda adamların senin için özel olarak bir çevirmen ya da arabulcu bulması zor. Hadi tek kişi için zor olmasın bunu 10 dile çıkarınca sorun oluyor ama işte. Bunu bu tarz bir beklenti içersinde yaparsalar çok yadırgamam. Ama birlik, bütünlük, milliyetçilik kısvesi altında yapmaları rahatsız edici. Dediğim gibi iyilik yapmak isteyen bir insanın nasıl dine ihtiyacı olmaması gerekiyorsa, içinde yaşadığı vatanı sevmek isteyen birinin de bu tarz şeylere ihtiyacı olmamalı. Yoksa içi boş bir vatan sevgisidir o, vatan sevgisi demesinler samimi olsunlar onlar bizim piyonumuz desinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Cuce said: firatram said: Gerçekten bu ülkede bir etnik sorun olsa idi; Kürt insanları dışlanır, şiddete maruz kalırdı. Irklarına göre kamplaşırdı. Türk'lerin şehirlerine alınmazlardı. komik olmuş biraz komik yanı, "cumhuriyet devriminin özünde turkce yatar türk edebiyatı yatar" diye kouşmayı biliyosunda, türkiye sınırları ıcersınde türkce bilmiyen vatandaşlarımız olduğunu bilmiyor musun? maksat herkeze ulaşmak hermeze paylaşmöak değilmi? kültürel zenginlik değilmi? eşilik değilmi? al mis gibi dışlama sana. kürtler görmezdende gelindi, "öle bir ırk yoktur"a kadar geldi mesele. ekonomikmiş, ne okenomiği bu insanlar 65 yıldır toktuda son 25 yıldırmı aclar? sen acık acık "onların anadilir türkce" diyorsun, sonrada "ezmiyoruz dışlamıyoruz" diye bık bık konusuyosun.onlarin anadili turkce diyenleri gec de, anadilden kastin resmi dilse, turkiye'nin resmi dili turkce'dir, her vatandas da resmi dili bilmek zorundadir. bu onlarin ana dili turkce demek veya kurtce ogrenemezler, konusamazlar demek degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 devletinanadili olmaz zaten, resmi dili olur. Ana dil dediğin şey ailendenbebekken orendiğin dildir zaten. bilmek zorundalığına katılmıyorum, ama devletin öğretme zorunluluğu oldugunu düşünüyorum. doğarken banamı sordular varlğım turk varlığına armağan olsun mu diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 ben anadil ve resmidili biraz aynı olarak kullanıyorum aslen. Öğretme zorunluluğu da bana öğrenme zorunluluğundan daha doğru geliyor tabi ki. Ama bu noktada iki tarafın da samimi olması lazım tabi birbirine. Samimiyetten kastım, o ana dili öğrenme imkanlarını görmezden gelmemeli vatandaş dediğin adam, devlet adamı yakasından tutup zorla sunduğu imkandan yararlandırmamlı. O imkanı gördüğü an vatandaş gidip ondan faydalanmalı. Yoksa iş yasa gibi şeylere intikal edince hoş olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 ya sev ya terket Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 ama öle olmazki ben onları seviyorum onlar benı sevmiyo... nereye gidicek bu faşistler? yazık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Özellikle doğudaki tüm insanları kürt olarak tanımlamak belirli bir tanımın içine sokmak kendilerini yabancı olarak hissetirmek ve parçalanmaya destek vermek medyanın işidir.En azından kendini aydın olarak niteleyen gençler bu basit oyunlara gelmemeli ve çevresindekileri uyarmalıdır.Biz sonuçta batıdan doğuya sefer yapmadık.Bizde doğudan geliyoruz.Ama bizim için yürürlülüğe koyulan planda kürdistanın yaratılması ve ülkemizin bölünme tasarısı var.Bu da zamanın papasının ortaya attığı şark projesi için gereklidir.Türkleri balkanlardan ve anadoludan atmak olarak bilinir.Bana göre herşeyin çözümü ülkenin güçlü olmasıdır.Güçlü olduğun bağımsız olursun ve böyle basit işlerle uğraşmazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Sen ciddi yazmamış olabilirsin onu ama ben bir yorum yapmak istiyorum o konuda sdf. Eğer gerçekten dünyada bir devlete ya da ülkeye bağlı olmadan yaşama imkanın olsaydı yani bir nevi hume'un ya da o zamanki felsefecilerin bahsettiği insan'ın bir toplum içersinde olmayan doğal hali gibi bir durum söz konusu olsaydı, ya sev ya terk et fikrine sonuna kadar katılırdım (tabi burda toprak sahipliğinin etik olarak onaylanabilmesi gibi bir problem söz konusu ama halledilebilir bence). Fakat içinde bulunduğumuz dünyada ne o doğal hal mümkün ne de bir ülkeyi terk edip başka bir ülkeye yerleşmek o kadar kolay (hele ki mali durumun el vermiyorsa). Dolayısıyla şu dünyada mümkün bir felsefe değil, insanların suçu her yeri çok keskin ve aşması zor sınırlarla ayrılmış devlet, ülke, toplum haline getirmiş olmaları bu bağlamd artı bazı beklentilerden vaz geçecekler. Yani eğer bir insanın yaşadığı ülke ve toplumdan çıkıp başka bir hayat kurabilmesi için bir sürü imkanı olsaydı o zaman bana toplumların kurulma aşamasında yaptıkları anlaşmalarda "bu ülkenin vatandaşı olmak isteyen kişi bu ülkeyi sevmelidir"e çıkan maddeler koyması garip ve yanlış gelmezdi -öyle olmayan kişilere baskı uygulamadıkları sürece-. Ama artık o mümkün değil malesef, adam doğmuş ama ülkesini sevmiyorsa ölsün mü? Adamın hayatı ülke sevgisinden daha mı önemsiz? O yüzden o beklenti çok daha minimal olan "ülkeye zarar vermeme" beklentisine indiriliyor ki doğru bence. Ülkeye zarar verdiğin noktada diğer insanların hakkını da ihlal etmeye başlıyorsun. Ama tabi zaten her sorun "ülkeye zarar verme"nin tanımını yapmada çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Cuce said: devletinanadili olmaz zaten, resmi dili olur. Ana dil dediğin şey ailendenbebekken orendiğin dildir zaten. bilmek zorundalığına katılmıyorum, ama devletin öğretme zorunluluğu oldugunu düşünüyorum. doğarken banamı sordular varlğım turk varlığına armağan olsun mu diye.olmaz iste de o zaman ana dil dayatmasini ataturkcu insanlara yikamazsin yani oyle bi genelleme yapip. ben mi yanlis anladim bilmiyorum, senin fikirlerin de senin fikirlerin tabi ki, ama ulke genelinde resmi dilin bilinmedigi bir ulke tek parca olarak kalamaz diye dusunuyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 ne öyle kabile gibi yaşadığı ülkenin dilini bilmiyor burda suç devletin tabi de, kürt sorunu varsa o garip insanlardan çıkmadı ki. türkçeyi gayet de iyi bilen, işi gücü parası bok olan ve sırf ideolojik olarak ülkeyi bölmek isteyenler tarafından güdülen bir olay baştan sona. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 yanı şimdi, insan evladı doğal hayatında bir şekilde bir dil öğreniyo işte. onuda bebekken buyuduğu ortamda ne konuusluyosa ordan ogreniliyo. E Kürtceye türkceden daha hakim olan daha rahat konusan anlaşan veya sadece kurtce bilen insanlara gidip "bebeklerinizle türkce konusucaksınız" diyemezsin ha ikisini birden konusurlarsa ne ala zaten oh miss ama herzaman mümkün olmuyo bu. Demekki turkceyi ailelerinden ogrenemiyen bir kesim var bu ülkede. E nerden öğrenicekler okuldan öğrenicekler, e türkiyede 8'i zorunlu 12 senelik eğitim veriyor devlet, bi zahmet öğretiversn butun vatandaşlarına türkce. Yanı teoride her türk vatandaşı en az 8 yıl zorunlu eğitim alıyor haliyle türkce öğreniyor, baban erkin koray değilse (oda kendisi öğretmiş belliki cocuğuna). Cocuğunu okula gondermemek zaten suc, o sucu işleyen varsa, ebeveyni hapse atın cocuğuda devlet himayesine alın okutun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 O işlerle ilgilenileceğine tayyipin yeni uçak alması gibi angarya yerlere harcanmış cumhuriyet tarihinin ilk 15 yılından itibaren paralar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Sen Türkiyesin çok düşünme bunları. *Mal mal sırıtma efekti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Nessarien said: Kürtçe pas demesi yüzünden dayak yiyeceğini sanmıyorum. Bu adamlar böyle bir maç oynuyorsa onlara zaten ılımlı yaklaşmışlardır dolayısıyla kürtçe laf duyunca cihad ilan eden tiplerden değillerdir. İnandırıcı gelmedi halkların kardeşliği için otobüs yakan tipler bunlar. Piskolojisi bozuk elemanlar baştan maç yapalım falan demezlerdi gibime geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 roket adam said: Türkiye sınırları içinde Türkçe bilmeyen vatandaş olmamalıdır. TC vatandaşı olan herkes, ama herkes türkçe bilmelidir. Devlet ve kurumları ile iletişim ancak o devletin ana dilinde olur. Almanya'da "göçmen entegrasyonu" adı altında yapılanlardan haberiniz yok galiba. Çatır çatır zorla almanca öğretiyorlar, öğrenmeyene kapıyı gösteriyorlar. Diğer ülkelere bakın bir de. Bakın Avrupa ülkelerine. Var mı böyle saçma bir düşünce anlayamıyorum yani. arada bi fark var. Almanya'ya gidenler göçmen. Buradakiler Cumhuriyetten beri, kurtuluş savaşından beri, Çanakkale zaferinden beri bu topraktalar. Bakın Avrupa ülkelerine demen biraz saçma olmuş. Buradaki insanlar gökten zembille inmediler ya. Buranın insanları yıllardır. Tıpkı sen-ben gibi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Nakamura said: Bakın Avrupa ülkelerine demen biraz saçma olmuş. Buradaki insanlar gökten zembille inmediler ya. Buranın insanları yıllardır. Tıpkı sen-ben gibi.. Sen çok biliyorsun bunları. özalın 20 yıl önce ıraktan göçmen olarak aldığı 500.000 peşmerge içinde konuşsana biraz. birde tavşan gibi üreme katsayısı ile çarp. bak bakalım dtpnin oylarına eşitmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 evet, çok biliyorum ben. şimdi 12,5 milyon kürt o 500.000 kişiden türedi diyeceksiniz değil mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Nakamura said: roket adam said: Türkiye sınırları içinde Türkçe bilmeyen vatandaş olmamalıdır. TC vatandaşı olan herkes, ama herkes türkçe bilmelidir. Devlet ve kurumları ile iletişim ancak o devletin ana dilinde olur. Almanya'da "göçmen entegrasyonu" adı altında yapılanlardan haberiniz yok galiba. Çatır çatır zorla almanca öğretiyorlar, öğrenmeyene kapıyı gösteriyorlar. Diğer ülkelere bakın bir de. Bakın Avrupa ülkelerine. Var mı böyle saçma bir düşünce anlayamıyorum yani. arada bi fark var. Almanya'ya gidenler göçmen. Buradakiler Cumhuriyetten beri, kurtuluş savaşından beri, Çanakkale zaferinden beri bu topraktalar. Bakın Avrupa ülkelerine demen biraz saçma olmuş. Buradaki insanlar gökten zembille inmediler ya. Buranın insanları yıllardır. Tıpkı sen-ben gibi.. Sen ben gibi olmasi icin vatana millete hayrina harac vermesi lazim. Ayrica ortaligi yakip yikmayi birakmasi lazim. Madem kurulusundan beri ayni cati altindayiz, silahlanma ne demek? Bu adamlar benimle ayni amaci gutmuyolarsa, ayni amac ugruna birlesmiyorsak, o zaman biz bu adamla ayni ulkenin vatandasi degilizdir. Yurdum isgal altindadir. Yok amacimiz ayniysa, niye benim paramla yaptirilan seyleri yakip yikiyor, bana karsi silahlaniyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Nakamura said: evet, çok biliyorum ben. şimdi 12,5 milyon kürt o 500.000 kişiden türedi diyeceksiniz değil mi ? dtp oyunu bul dedim. ona bakarsan 25 milyon çerkez de var bu ülkede. oooo agresifiz gençler! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 @riglous genelleme yapmışsın olmamış @karag8z konunun başlığına bakarsanız görürsünüz içeriğinin ne olduğunu. baya bi saptırmış olduk böylece. Ama madem gönlün olacak, hı hı tamam, DTP yi o ıraktan getirtilen kürtler destekliyor sadece. ha bide şey var "Ameriganın oyunu bunnar hep" bi an için kendimi sir gibi hissettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar