Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dgs Kalktı Mı ??

Letsgetthesunshine

Öne çıkan mesajlar

Prawler said:
Yerine sistem gelmiyor.
2 senelikler gercek islerini yapsinlar diye kaldirdilar.

Kimsenin tercihi ara eleman olmak değildir.Berbat bir sistem içersinde hiç istemediğimiz yönlerde eğitim almak zorunda kalıyor bir çoğumuz.Ben okuduğum bölümden memnun değilim keşke 2senelik olsada dgs şansım olsaydı bölüm değiştirirdim en azından.

Kuzenim öss de harikayken sınav zamanı yaşadığı bunalımlar yüzünden iki senelik okula kapağa atabildi.Bir daha hazırlanma şansı yoktu.
Kendisi anadolu lisesi mezunu.Sence gerçek işi ara eleman olmak mıydı? 3 saatlik bir sınav sonucu onu istemediği bi yere yönlendirdi.Şimdi de dgs gibi bir şansı kullanarak daha iyi bir üniversiteye geçmeye çalışıyor.
Bence DGS harika bir fırsat.
yaptığın türde yaklaşımlar ise kompleksliliğinin göstergesidir.
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:
Prawler said:
Yerine sistem gelmiyor.
2 senelikler gercek islerini yapsinlar diye kaldirdilar.

Kimsenin tercihi ara eleman olmak değildir.Berbat bir sistem içersinde hiç istemediğimiz yönlerde eğitim almak zorunda kalıyor bir çoğumuz.Ben okuduğum bölümden memnun değilim keşke 2senelik olsada dgs şansım olsaydı bölüm değiştirirdim en azından.

Kuzenim öss de harikayken sınav zamanı yaşadığı bunalımlar yüzünden iki senelik okula kapağa atabildi.Bir daha hazırlanma şansı yoktu.
Kendisi anadolu lisesi mezunu.Sence gerçek işi ara eleman olmak mıydı? 3 saatlik bir sınav sonucu onu istemediği bi yere yönlendirdi.Şimdi de dgs gibi bir şansı kullanarak daha iyi bir üniversiteye geçmeye çalışıyor.
Bence DGS harika bir fırsat.
yaptığın türde yaklaşımlar ise kompleksliliğinin göstergesidir.

DGS güzel bir olay evet ama kat kat ÖSS den daha zor kazanmak biryerleri.
Sosyal ağlarda paylaş

Zorluğu tartışılır ben kuzenimle aynı evde kalıyorum çalışıyor o bütün gün çok kolay duruyor soruları.Kontejyan yokmuş sanırım tek zorluğu oymuş.

Zor olsa da olmasa da en azından bir şans diye düşünüyorum.Farklı hayalleri olan ve öss yüzünden hayalleri suya düşmüş insanlar için iyi bir şans.

Sonuçta herkes öss ye çok dingin ve huzurlu hazırlanmıyor ki.
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:
Zorluğu tartışılır ben kuzenimle aynı evde kalıyorum çalışıyor o bütün gün çok kolay duruyor soruları.Kontejyan yokmuş sanırım tek zorluğu oymuş.

Zor olsa da olmasa da en azından bir şans diye düşünüyorum.Farklı hayalleri olan ve öss yüzünden hayalleri suya düşmüş insanlar için iyi bir şans.

Sonuçta herkes öss ye çok dingin ve huzurlu hazırlanmıyor ki.

Sorular kolay zaten.kolay olmasının nedeni bilgi istememesi ve mantık soruları olması genellikle.ÖSS den farkı o yani. ben 2 sene önce girdiğim zaman hiç çalışmadan sayısal olarak 80 de 79 75 üstüde de sözel yapmıştım.biraz çalışsaydım full de yapardım sanırsam. zor olan olay kontejyanlar çok çok az. özellikle müh. bölümleri sanırsam. bütün adam gibi üniversitelerin 1-2 kontejyanı var. gerisini sen düşün.

Bence DGS temeli olmayıp aklına mantığına güvenen insanlar için avantajlı.Ben bunu önceden kestirip amacıma ulaştım şükür.Hatta ilk aileme 2 senelik yazıcam ben dediğimde baya bi şaşırmışlardı.
Sosyal ağlarda paylaş

dgs nin tek güzelliği öss den yeterli puan alamayıp giremediğin bazi iyi özel ünilere,Ankara için Başkent üniversitesi mesela,çok kolay şekilde girebiliyosun,mesela ben ktü bilg. prog bitirip hiç çalışmadan dgs ye girdim 3. tercihim başkent bilg müh. 0.8 puanla kaçtı :D,şu an bulgaristandayım.
Ha birde 2 senelik okuldan iyi bir dereceyle mezun olursan,devlet ünilerinde iyi bir bölüme girmekde öss kadar zor değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...