obsesifik Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Law said: Mahalle bakkallarında veya her yerde kamera var mı ? Mesela bizim burda süpermarket var ama kamerası yok, ayrıca dediğim gibi kartı kabul eden mağaza v.s. gibi yerin sorumluluğunda kimlik sormak. Özen yükümlülüğü var. özen yükümlülüğüne gelmeden önce ispat yükümlülüğü var TMK Madde 6 - Kanunda aksine bir hüküm bulunmadıkça, taraflardan her biri, hakkını dayandırdığı olguların varlığını ispatla yükümlüdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Evet ama yaparsam veya yakalanırsam suç değil mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Özen yükümlülüğü bakkalı çakkalı bağlar. Özen yükümlülüğü var diye büyülü bir şekilde kişinin işlediği suç ortadan kalkmıyor. Yarım yamalak bilgiyle adama suç işletmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 ozen yukumluluk dediginde benim anladigim kadariyla mantik su olur ya sen yakalanmassan sorumlu olan bakkaldir yane seni yakalatirsa adam catir catir senden tahsil ederler parayi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 aynı olay benimde başıma geldi. babam vefat etti. kendi işinden kalma vergi borçları vardı. reddi miras davası açtık.(kardeşleriyle ortak bi kaç tane arsası ve gelicek para olduğunu bilmemize rağmen.) babamın faturalı turkcell hattı vardı o zaman. öldükten sonra tabi işlemler filan derken biz düşünemedik hemen kapamayı. annem kullandı baya.ödemeyiz filan düşüncesi ile kullanmamıştık zaten bilinçsizceydi. o zamanın parası 20 30 milyon bişeydi. Sonra öldüğünü bildirdik filan. gerekli yerlere reddi mirası yolladı avukat. turkcellede yollamış. neyse üstünden 1 ay bi zaman geçti. turkcellden telefon geldi. işte başınız sağolsun X kişinin vefatından sonra yapılmış görüşmeler var. ama mirasçısı bulunmadığı için hak talep edemiyoruz. Bu noktada mahkemeye görüşme yapılan kişilerin telefon numaraları kayıtları vs. yollanıcak gibi laflar etti o zaman. baya zaman geçti tam olarakta hatırlamıyorum. annemde benim bundan haberim yoktu görüşmeleri yapan benim öderim kapansın filan demişti. sonra avukat amcayla konuştuk, işte anlattı böyle büyük kurumsal şirketler haklarını aramak için mahkemeye gittiklerini filan bahsetmişti. çünkü reddi miras yoluyla yapılan büyük dolandırıcılıklar varmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 BonePART said: ozen yukumluluk dediginde benim anladigim kadariyla mantik su olur ya sen yakalanmassan sorumlu olan bakkaldir yane seni yakalatirsa adam catir catir senden tahsil ederler parayi Aynen öyle. Yakalarlarsa hem ceza hukuku dahilinde hapis cezası suçlamasıyla karşılaşırsın, hem de söktüre söktüre parayı da tahsil ederler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Antimodes52 said: Özen yükümlülüğü bakkalı çakkalı bağlar. Özen yükümlülüğü var diye büyülü bir şekilde kişinin işlediği suç ortadan kalkmıyor. Yarım yamalak bilgiyle adama suç işletmeyin. Yarım yamalak bilgi sahibi değilim. Ben sadece sesli düşünüyorum fikir üretiyorum git bunu yap demiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Anlıyorum, ancak benim de sert çıkışmamın sebebi bunun herhangi bir hukuk dersi pratiği olmaması. Ciddi suçlar ve ciddi yükümlülüklerden bahsediyoruz. Konu hakkında bilgili bir kişi gibi bir şeylerden bahsedildiğinde de kişiler yanlış yönlendirilebilir. Buna dikkat çekmek istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 alenen dolandırıcılık talebi bu. kitliyorum, banka hortumlayanlardan farkı yok bu topic in. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar