Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tane mısır yapma Tutorial'ı [Resimli]


Böjeek

Öne çıkan mesajlar

Malzemelerimiz.
*1 adet superfresh ayıklanmış mısır.(konserveden daha ucuz daha çok ve ısıtılınca kabukları cıkmadığı için bunu tercih ediyorum)
*3-4 lt ısıtılmış su
*isteğe göre tereyağ,tuz ve envayi çeşit baharat.



malzemelerimiz hazır. şimdi kullancağımız tencere ve diğerlerine gelelim.

*Büyük veya orta boy bi adet tencere


*Elek veya süzgeç dedikleri cinsten bol delikli tencerenin üstüne oturacak bir süzgeç.



*Ve en üste bir adet tencere kapağı.


*kettle da çeşmeden doldurduğumuz suyumuzu az biraz ısıtıyoruz.
http://img21.imageshack.us/img21/3600/21272711.jpg

*Tenceremizi orta ateşte yanan ocağımıza koyup kettleda ısıttığımız suyumuzuda aktardık.


*Bu kadar su yeterli.


*üzerine süzgeçi koyup mısırları döküyoruz.


*şöyle bir sağa sola yayıp tek sıra yapıyoruz.


*kapağını da kapatıp bi 10 15 dakika kendi haline bırakıyoruz.


*Tabi bu arada dayanamıyoruz pişmesede bi kaç tane ağzımıza atıyoruz.


*Arada kapağını acıp bi güzel karıştırıyoruz.
(ben az pişmiş seviyorum. o yüzden 20 dakika yeterli oluyo. ama cok pişmiş isteyenler 30 35 dakika tutmalı.)


*Vee mısırımız hazır. aman elimiz yanmasın bi havlu yardımıyla süzgeçi tutup hemen sıcak sıcak tabağa alıyoruz.


*Ben sadece biraz tuz atıp öyle yiyorum. evde yoktu varsa birazda sarmısak tozu ekliyorum. İsteğe göre yağ pul biber vs. eklenebilir.


*Televizyonumuzun karşısına geçiyoruz kolamızıda aldık. Afiyetle yiyoruz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahah apolu tuzluk. daha cok super mario ya da ibraham datlises gibi.

ayrica barbekü sosu ftw!
bi de dondurulmus sebze yerine, konserveyi tercih ediyoruz biz sekerim. daha lezzetli. de cok isitiyorsun sanirim ondan kabuklari cikiyo? ya da fazla karistiriyorsun. bi kac kere karistirip, tencereyi salladigin zaman yetmesi gerek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayır suzgec almak icin dolanacagımı sanmıyorum etrafta. bakiyim hafta sonu gidicem izmite belki annemde vardır alırım ondan sdf.

ama iste yoksa nasıl olcak boyle tencereye sadece tereyagı atıp biraz kaynatıp, az bisey de pul biber eklesem. sonra uzerine bosaltsam oluyo mu?

@fede suzgec var da plastik yani makarna süzmek icin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

suzgece gerek yok cezve varsa ondada olur ben hep cezvede yapıyom yarım saatte beklemeye gerek kalmıyo 5 dk da oluyo :)
azcık su ( gercekten az ) koyup konserve mısırların suyunu suzdukten sonra dokuyon cezveye. kısık ateşte cezvenin agzını kapatıp birazcık bekliyon, istenilen yumusaklıga geldigindede tereyagı baharatları ekleyip cezvede karıstırıyon sonrada servise hazır :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...