Böjeek Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Malzemelerimiz. *1 adet superfresh ayıklanmış mısır.(konserveden daha ucuz daha çok ve ısıtılınca kabukları cıkmadığı için bunu tercih ediyorum) *3-4 lt ısıtılmış su *isteğe göre tereyağ,tuz ve envayi çeşit baharat. malzemelerimiz hazır. şimdi kullancağımız tencere ve diğerlerine gelelim. *Büyük veya orta boy bi adet tencere *Elek veya süzgeç dedikleri cinsten bol delikli tencerenin üstüne oturacak bir süzgeç. *Ve en üste bir adet tencere kapağı. *kettle da çeşmeden doldurduğumuz suyumuzu az biraz ısıtıyoruz. http://img21.imageshack.us/img21/3600/21272711.jpg *Tenceremizi orta ateşte yanan ocağımıza koyup kettleda ısıttığımız suyumuzuda aktardık. *Bu kadar su yeterli. *üzerine süzgeçi koyup mısırları döküyoruz. *şöyle bir sağa sola yayıp tek sıra yapıyoruz. *kapağını da kapatıp bi 10 15 dakika kendi haline bırakıyoruz. *Tabi bu arada dayanamıyoruz pişmesede bi kaç tane ağzımıza atıyoruz. *Arada kapağını acıp bi güzel karıştırıyoruz. (ben az pişmiş seviyorum. o yüzden 20 dakika yeterli oluyo. ama cok pişmiş isteyenler 30 35 dakika tutmalı.) *Vee mısırımız hazır. aman elimiz yanmasın bi havlu yardımıyla süzgeçi tutup hemen sıcak sıcak tabağa alıyoruz. *Ben sadece biraz tuz atıp öyle yiyorum. evde yoktu varsa birazda sarmısak tozu ekliyorum. İsteğe göre yağ pul biber vs. eklenebilir. *Televizyonumuzun karşısına geçiyoruz kolamızıda aldık. Afiyetle yiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 süzgeç buhar olayı iyi fikirmiş ha tenks bebek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Böjeek said: VATAN HAINI APOLU TULUK LAN BU TOPLANDI BUNNAR YASAK BUNNAR. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 ahaha hiç düşünmedim. tuzluk karabiberlik onlar be:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 apolu tuzluk onnar toplattilar bi zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 neresi apoya benzio bunun çıkaramadım. bu bana pala bıyıklı bi aşçıyı hatırlatıyo. bu arada bişi deil Llama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Llama said: süzgeç buhar olayı iyi fikirmiş ha tenks bebek ohoo ben böle sebze köfte vs. pişiriyorum, acaip oluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xelee Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 e bu olayın aynısını çukur büyük bi tabağa koyup mikroya koysak (içine biraz su ekliyerek) aynı sonuca gelir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Xelee said: e bu olayın aynısını çukur büyük bi tabağa koyup mikroya koysak (içine biraz su ekliyerek) aynı sonuca gelir mi? suyun içine atınca dağılıyo mısırlar. dışarıda satanlarda buharda yapıyolar. ondan o kadar lezzetli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bosphorus Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 eline sağlık güzel olmuş toto Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 ahah apolu tuzluk. daha cok super mario ya da ibraham datlises gibi. ayrica barbekü sosu ftw! bi de dondurulmus sebze yerine, konserveyi tercih ediyoruz biz sekerim. daha lezzetli. de cok isitiyorsun sanirim ondan kabuklari cikiyo? ya da fazla karistiriyorsun. bi kac kere karistirip, tencereyi salladigin zaman yetmesi gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 konserveyi bu işleme maruz tutsam 10 dk sonra püre olur. ben konserverleri sevmiyorum tadı daha garip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 parmesanla mütiş oluyo ayruca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Denn Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 ohs en sevdigim seylerden biridir ama hic evde yapmayı denememistim. yag ve pul biberli favorim.parmesanlı ve soya soslu da cok güzel oluyo. tuto süper olmus,en kısa zamanda denicem. eline saglık^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 süzgeci olmayan ögrenciler icin de var mı tavsiyeler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 süzgeç al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 para ver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 para mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 süzgeci olmayan ev mi olur. süzgeç bi de cezve. cezveyi hiç kullanmadım daha gerçi. bi tek bütün brdaklar pisti su içtim o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 o resimden önce çok kötü bi emote vardı, böyle pandayla filan kandıramazsın bizi berk efendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 hayır suzgec almak icin dolanacagımı sanmıyorum etrafta. bakiyim hafta sonu gidicem izmite belki annemde vardır alırım ondan sdf. ama iste yoksa nasıl olcak boyle tencereye sadece tereyagı atıp biraz kaynatıp, az bisey de pul biber eklesem. sonra uzerine bosaltsam oluyo mu? @fede suzgec var da plastik yani makarna süzmek icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Saeros said: o resimden önce çok kötü bi emote vardı, böyle pandayla filan kandıramazsın bizi berk efendi yoktu yaa =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 kaçarlı falan bişeydi, kaçamayacagını anlayınca teslim oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shimone Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 suzgece gerek yok cezve varsa ondada olur ben hep cezvede yapıyom yarım saatte beklemeye gerek kalmıyo 5 dk da oluyo :) azcık su ( gercekten az ) koyup konserve mısırların suyunu suzdukten sonra dokuyon cezveye. kısık ateşte cezvenin agzını kapatıp birazcık bekliyon, istenilen yumusaklıga geldigindede tereyagı baharatları ekleyip cezvede karıstırıyon sonrada servise hazır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 makarna süzgeçide olur. altına uygun bi tencere bulduktan sonra oda üstünde durur. önemli olan buharında pişmesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar