Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aha trafik cezası

Valeron

Öne çıkan mesajlar

şu anda elime EDS den kırmızıda geçtiğime dair bi belge geldi,pek yalanlayabilceğim gibide durmuyo valla :d 128 kaat ceza,bunu 15 gün içinde ödeyince ne kadar ödeniyodu arkadaşlar ? şimdi 19 unda geçmişim EDS den yalnz kaat bugün ulaştırıldı dolayısıyla bugünden itibaren 15 gün sayılması gerek mantıkenn dimi ?
Sosyal ağlarda paylaş

İşte beyandan itibaren 15 gün içinde ödersen %25 indirimli oluyor, 102.5 falan yani. Onun dışında vergi dairesine gidip taksitlendirebiliyorsun, ikisinden birini yapmaz ve 1 ayı geçirirsen de aylık %3 mü %6 mı ne faiz binmeye başlıyor.

Acil bir durum falan da değilmiş anladığım kadarıyla, iyi olmuş onun için, beter ol :p Yarım dakikası gitmesin diye kırmızı ışık yandıktan sonra bile hızlanıp geçen, yandan gelen yolu tıkayan ve/veya yayaları rahatsız eden adamlara bayılıyorum çünkü. EDS sağolsun emniyet şeridi ayılığı büyük ölçüde bitti, ışık da biter yakında görünüşe göre.
Sosyal ağlarda paylaş

Elektronik Denetim Sistemi diye bir şey, ışıklarda, emniyet şeritlerinde falan oluyor 2-3 senedir İstanbul'da. Eskiden 3-5 pilot bölgede vardı da zamanla yaydılar. Bir İBB uygulaması galiba, genel trafik değil, ondan yoktur yoksa. Onun olduğu yerde ihlal yaparsan evine fotoğraflı ceza geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:
bazen öndende çekiyor EDS kameraları kabak gibi ailecek çıkıyorsun fotoya =) hatta kişinin yüzü afişe ediliyor falan diye olay çıkmıştı.

Olay mı çıkmış? Zaten olması gereken bu, EDS üşengeçlik ve/veya teknolojik yetersizlikten sadece para cezası kesebiliyor, halbuki fotoğraflar önden çekilip tespitine uğraşılsa ehliyete ceza puanı da işlenir adam gibi. Almanya'da böyleymiş mesela.

Bu arada sırf EDS kameraları değil yoldaki kameralar, onlardan çok daha fazla MOBESE kamerası var. EDS değil fotoğrafsız ceza da gelse yalan yere itirazla bir yere varamazsınız yani, gerçekten alakasız bir zamanda/yerde yemiş olmanız gerekiyor cezayı.
Sosyal ağlarda paylaş

ulan bana da gelecek.. çok kötü. caddede öndekileri takip ediyodum ben fotosentez yapar şekilde. trafiğin akışına kaptırmış giderken öndeki 2 araç geçti ışıktan. bende trafik akiyor diye bastım arkalarından tam geçerken baktım kırmızı yanıyor. ÇAT ÇAT ÇAT 3 tane flaş patladı. geçmiş olsun yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...