Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bas gitar (anlamadigim bir konu)

di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Simdiii. Kiramayacagimiz bir kardesimiz, akrabamiz -artik nasil uygun olursa- su asagidaki gitarlardan birini almak istiyor. Bizden rica etti mumkun olursa alip gondericez kendisine fakat oncelikle "neresi guvenilirdir?", "cakmasi var midir, dikkat etmek gerekir mi?","piyasasi nedir, ne kadara almak gerekir?" sorularina yanit almam gerek. Yardimci olursaniz pek sevinicez.

4 veya 5 telli bas gitar

ibanez rd 300 siyah
ibanez gsr 200 beyaz
Sosyal ağlarda paylaş

bass gtar beklentisi yüksek olan bi alet
tutumu agırlıgı her gtar farklı alıcan çalıcan

ben hayatta yamaha bb serisinden vaz geçmem çalcak ve alcak olsam özel yapım gtarlar hariç tabi : )

onun için bu genç gitsin eline alsın denesin hoşuna giderse para sorun değil ama bas ibanez kullanan yok gibi nerde ise
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi tabi bütçe çok önemli. Belirttiğin bütçe için neden herkes kötülemis bilmiyorum ama o segmentteki gitarlar arasında ibanez gsr 200 iyi bir gitardır zaten pek fazla alternatifin de olmaz sıfır gitar için o rakama. Yamaha bb serisi falan daha üst düzey gitarlar, o fiyatlarda bisey alacaksan alternatifin daha cok tabi. Benim sana tavsiyem kesinlikle dolar da yüksekken sıfır gitar almaman, bu fiyata 2. el daha üst düzey, akrabani daha cok idare edecek gitarlari rahatlıkla bulabilirsin. He ama hediye olacak 0 olsun falan diyorsan bellirttiğin gitarlarin fiyatlari dahilinde gsr 200 iyi bir tercih pisman olmaz kesinlikle. Bütçeni de yazarsan daha rahat yardımcı olabiliriz sanırım
Sosyal ağlarda paylaş

gitarın markası fiyatı kadar onu almaya gittiğin aşama da önemli.

şunun için söylüyorum; gitarı internet üzerinden değilde, bir dükkandan falan alacaksan bu işten anlayan biriyle gitmek yararlı olur.

mesela sap ayarı düzgün yapılmış mı yada hiç yapılmış mı? manyetik yükseklik ayarı yapılmış mı? telleri ne alemde? ahşap kısmında herhangi bir yıpranma deformasyon var mı? (ahşap çalışır uygunsuz nakliyat ve muhafaza koşullarında) bunlar etken şeyler özellikle tonlar açısından.

bir de malum, gitar satan müesseselerde bu tip sorunları kamufle etmekte usta elemanlar vardır hele karşılarında anlamayan biri varsa :)
Sosyal ağlarda paylaş

bende bass araştırıyorum yakında almayı düşünüyorum da uff fiyatlar :(

ilk kez enstrüman çalcam onun için biraz ucuz bişiler arıyorum

en ucuzu bu
aktif/pasif muhabbeti varmış basslarda
bu gitar aktif olması gerekiyor
Cort AB5

2.olarak bu var sanırım pasif bi gitar
Yamaha RBX 270

3.olarak bu var
fiyatı :(
ama güzel bi gitara benziyor
Cort C4H

basslarda aktif pasiflik olayı nerden anlaşılıyor

mydukkanda bazen yazıyor bazen yazmıyor ne olduğu
Sosyal ağlarda paylaş

Düşük fiyat aralığında gsr200 fiyat performans olarak iyi bir gitar. Satmak isterse makul bir ikinci el piyasası da var, ki bass gitar çalmaya devam etse de, sıkılıp atsa da satmak isteyecektir, çünkü ileride yetersiz geleceği kesin. Ton aralığı geniş ama hiç bir tonda iyi değil.

0 almaktansa 2. el daha iyi modellere bakmak daha iyi bence. Sonuçta gitar çalıntı ya da sorunlu olmadıkça kazıklanmak gibi bir durum söz konusu olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Llama said:
Korax said:
Aktif/pasif olayini bakarak anlayamazsin genelde(uzerindeki herhangi bi switch'i tahmin etmek disinda).Aktif devreli almanizi tavsiye ederim sahsen.

arkasında pil kapagı önünde açma kapama düğmeleri ile anlaşılmazmı
anlamadım

Her gitarda aktif/pasif switch'i yok. Onun disinda, her gitarin öyle yada böyle bi kapagi var arkada devreler icin :) Bazi markalar pil icin extra ayri bi kapak daha koyar, ama genelde koymazlar.Kapaga guvenerek alirsan gitari, actiginda pil göremeyince ve pasif oldugunu anlayinca uzulursun :P

Luxor, buarada aslinda o fiyata en iyi tonu alabilecegin gitarlardan birisi o.Ben pek jazz kasa sevmiyorum isin acikcasi, ama bu fiyat araliklarinda yine alabilecegin en uygun gitarlardan birisi.
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:
Luxor, buarada aslinda o fiyata en iyi tonu alabilecegin gitarlardan birisi o.Ben pek jazz kasa sevmiyorum isin acikcasi, ama bu fiyat araliklarinda yine alabilecegin en uygun gitarlardan birisi.

bas gitar konusunda yeniyim, nereden esti bilmiyorum bas gitara başlamak. çok eskiden (yaklaşık 15 sene oldu uğraşmayalı) ritm gitar çalardım o sayede az çok bilgi sahibiyim ama umarım başlamak için çok geç değildir. (15 sene müzikle uğraşma sonra da çok geç değildir umarım de! dediğinizi duyar gibiyim) :)

ama doğru seçim yaptığımı söyleyince içimi rahatlattın, her ne kadar aktif manyetik olayı olmasa da tonları hoşuma gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

Jazzbass said:
Hiç bir fender squ tavsiye etmem arkadaşım. Toprağa gömsel dal verir o derece. Koray'ında dediği gibi başlangıç için Cort ideal. B4, C4 falan Mid ağırlıklı güzel tonları olan gitarlar. Yok iyi bi bass alıcam dersen gel benim Trb6 JP1 i veriim sana 2000€ ;)

toprağa gömsen dal verir derken neyi kastettin? :D
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
arkadaşa katılıyorum almışken mexico bile alsan squire alma fender al direk ki mexicolar ucuz ve iyi tonludur.
en son fender jb vardı mexico ama belirli ilerledikten sonra hakkaten yetmiyor sana o gitar.
1 bucuk senedir elimde Fender Precision var. japon kasa, amerikan manyetik, srvden hatırladıgım kadarıyla 1400$ e almıştım. çok seviyorum gitarı ama belli bi sürede o da yetmemeye başladı ton olarak.
pedal olarak ben de mxr Di+ aldım [kendisi hem clean ton hem de overdrive özellikli bir Di Boxtır, Hard Rock bas gitaristlerine şiddetle tavsiye ederim] .ki şimdi blow torch abanıcam kesinlikle fuzz lazım, bir bass wah lazım, bir chorus lazım vs vs vs..
şimdiki amacım precision deluxe. olabilirse süper olucak baya para biriktirmem lazım baya çalışmam lazım.

fenderi herkese tavsiye ederim
Sosyal ağlarda paylaş

şu aşamada öncelikle bas gitarı adam gibi çalmayı öğrenmem lazım ki, sanıyorum bunun için uzun bir süre geçmesi lazım. özellikle parmaklarımın oldukça kısa olduğu hesaba katılırsa, açığı kapatmak için daha çok etüd yapmam gerekiyor düşüncesindeyim.

bu yüzden başlangıç için ekstrem bir gitar almak istemedim. sadece ayırdığım bütçeye göre fiyat/performans açısından değelerlendirirsek doğru gitarı mı aldım sorusu vardı o kadar.

belli bir seviyeye geldikten sonra ona göre bir gitar alırım. bir de ilerde tam olarak ne tarz bir müziğe yönelmek istediğim de önemli herhalde. örneğin eğer üstesinden gelebilirsem slap bass çalmak istiyorum. dediğiniz gibi iş sadece gitarla da bitmiyor bunun pedalı var, vs. si var. bir de işin maddi yönü var tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:
Heheh bu ne hisimdir yauv sakin :) Baslangic icin fender squier'larin tonu yine karsilastirinca bi cort action'in falan tonundan iyi :) Jazz kasa hiiic sevmem bende heheh, buarada satiyomusun JP'yi? :)

Heee sıkıldım :p Yada satmıcam kalcak bu alacam 5 telli bi Delux bilmiomki napsam :S
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...