Dei Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 x²-3x-10 u çarpanlarına ayırın. Unutmuşum, nasıl ayrılıyor hatırlamıyorum. Ders notlarımda yanlış yazılmış diye tahmin etmekteyim. Sınav da yarın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 (x-5)(x+2) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 (x-5)(x+2) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Parabol eşitsizliği falan değil miydi bu ya u=32432 bilmemne diye bi formulü vardı hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dei Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Notlarda (x+5)(x-2) diye ayırmış. Hatırlamadığım için de kafam karışmıştı. Teşekkürler cevaplar için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 nasıl ayrıldıgını ögrenmen lazım degil mi? sınavda bu sorunun cıkacagını biliyosan ayrı mesele tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Çarpımları 10 toplamları -3 olan sayıları bulucaksın. Yada bulamıyorsan Delta= b²-4ac yapıp Delta'yı bulucaksın. Burda a, x²'nin b, x'in katsayıları c'de sabit sayı.(ax²+bx+c gibi) Deltada şöyle bir olay var Delta pozitif ise Kökleri 1.kök =(-b+Delta)/4a 2.kök =(-b-Delta)/4a Delta sıfır ise kök 1 tane (tam emin değilim) Delta negatif ise kök yok Edit: Kavram kargaşası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 carpimlari -10, toplamlari -3 olan iki sayi iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dei Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 İntegral aslında konu. Rasyonel fonksiyonların integralinde, payın katsayısının paydanın katsayısından küçük olduğu durumlarda A, B falan verip bişiler yapıyoruz falan filan işte. Nasıl ayrıldığını biliyorum. Notlardaki örnekleri kendim çözüyorum. Sonra sonuca bakıyorum falan. Bu soruda işte (x-5)(x+2) diye ayırdım. Fakat notlarda farklı. 1 yıldır da işim düşmediği için bir an yanlış mı hatırlıyorum diye şüpheye düştüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 partial fractions Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 A/(X-5) + B/(x+2) yazıcan sora Ax + 2A + Bx - 5B = 1 dicen sanırım çünkü soru [large]S[/large]1/(x^2-3x-10)dx gibi bişey muhtemelen sonra xli yukarda xli terim olmadığı için A+B=0, 2A-5B=1 dicen. sora bunlar 2 ayrı integral olarak yazılmış olucak. kolayca bulucan cevabı calculusu 5 kere almış adam sundu. iyi sabahlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 hazır eliniz değmişken şu başlangıç değer problemlerininde çözümleri pls sdfs http://i42.tinypic.com/30nfzht.jpg yok kafayı yicem ben bu okul bitmeden, öğrendiğimiz şeylere bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 y' diyince noluyodu lan? 1. turevi miydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dei Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 sin²x, cos³x türevlerini söyleyebilecek bir babayiğit var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 2sinx 3cos^2x :D:D:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dei Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Bilmiyorum diye birden inanasım geliyor. Kimsem yok ki git diyorsun YAPMA BÖYLE gözün sevem. Öyle diye hatırlıyorum Aquila bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/Table_of_derivatives 2cosx -3sin^2x Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Dei said: sin²x, cos³x türevlerini söyleyebilecek bir babayiğit var mı? 2 sinxcosx 3cos^2xsinx sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 BloodyBeast said: Dei said: sin²x, cos³x türevlerini söyleyebilecek bir babayiğit var mı? 2 sinxcosx -3cos^2xsinx sanırım düzeltme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sigisMoNd Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 http://wims.unice.fr/wims/wims.cgi?module=tool/analysis/function.en Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 evet eksiyi unutmuşum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Daha bunlarla uğraşmaya üşeniyorsanız üniversiteye hiç gitmeyin bence üzülürsünüz (ya da TS gidin açmıyorsa bunlar). Azcık kişisel çaba. Defterdekinin yanlış olduğunu düşünüyorsan, çarp ikisini ve faktorize edilmemiş denklemi verip vermediğini gör, o kadar zor mu gerçekten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dei Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Haftada üçyüzdoksanbeşbinaltıyüzelliüç kredilik ders alıyorsun diye biz tembellere niye kızıyorsun ki? Çarpmak yerine ilk aklıma gelen birisinden cevabı alıp, kafamda çözmek oldu. Daha pratik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Ardeth said: Daha bunlarla uğraşmaya üşeniyorsanız üniversiteye hiç gitmeyin bence üzülürsünüz (ya da TS gidin açmıyorsa bunlar). Azcık kişisel çaba. Defterdekinin yanlış olduğunu düşünüyorsan, çarp ikisini ve faktorize edilmemiş denklemi verip vermediğini gör, o kadar zor mu gerçekten? herkes senin senin kadar zeki değil /yağçekmek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nagg Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2009 aquila said: y' diyince noluyodu lan? 1. turevi miydi? türevinin türevi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar