ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Açıldı mı bilmiyorum; açıldıysa özür. Amerikan vatandaşlarına yönelik, Türkiye'de araba kullanırken nelere dikkat etmeleri gerektiğine dair hazırlanmış bir liste. Kesinlikle fake değil, ve maddelerin bazıları gerçekten inanılmaz. Birkaç alıntı yapacağım, listenin tamamına da buradan ulaşabilirsiniz. The cardinal rules of safety to survive Turkish driving are: drive very defensively, avoid driving at night, and never let emotions affect what you do. -- Drive defensively, defensively, defensively. -- Expect the unexpected. -- Drive each day as though you were on a mission: the goal of which is not to be involved in an accident, cause an accident or strike a pedestrian. -- Assume nothing. Make no assumptions about what another driver may do or how they will react in a situation. Do not assume that they have seen your vehicle or will do the "right" thing. -- Drive defensively. This is not a catch phrase to be taken lightly. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Ahahahhahah efsaneymiş gerçekten. Şaka gibi ya. Ama haklı adamlar sdjkhf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Pay particular attention to all of the following which are common in Ankara, Istanbul and others parts of the country: diye başlayan kısmı da süper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Key Motoring Terms Kismet........................Fate Allah korusun.................May God protect me (sign on many trucks) ahahaha =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Pay particular attention to all of the following which are common in Ankara, Istanbul and others parts of the country: -- Completely inattentive drivers. -- Unskilled drivers.(ayıp) -- Tailgating drivers. Yalnız kesin türk biri hazırlamış bunu tailgatinge kadar biliyorsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Açıkçası hakikatten ayıp şahsen ben İstte. araba kullanmaya korkuyorum adamlar resmen cambazlık yapıyor şeritlerde ama Ankara o kadar da abartılacak bir olayı yok trafik konusunda belli caddeleri biraz sıkışık oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Trafik konusunda Kahire'yi tek geçerim! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 -- Unexpected lane changes and stops by taxis, mini-buses (dolmus) and city buses. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xelee Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 - Watch out for trucks and buses that take the right-of-way without signaling, whether they are entitled to it or not. en doğrularından biri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Samimi bulmadım listeyi -Watch out for woman drivers yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 o global bişey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Vehicle Equipment Mandatory -- First-aid kit -- Reflective warning triangle Optional -- Fire extinguisher -- Locking gas cap -- An inexpensive camera with fiash to document accidents -- Chalk to mark accident scenes AHAAAHAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 tekerlek pozisyonları tebesirle isaretlenir araclar yol kapamasın ve kenara cekilebilsin diye.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 -- Trucks parked at night without lights on the highway rather than on the side of the road. lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Sintisyzer said: tekerlek pozisyonları tebesirle isaretlenir araclar yol kapamasın ve kenara cekilebilsin diye.. yanında tebeşir taşı diyor adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 araçtaki gerekli ekipmanların arasında bulundur diyo yangın sondurucu, ceset torbası, kaza tutanagı, yardım cantası da lazım turkiyede biliyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Benim için de çok yararlı ha. Almanya'da aldım ehliyeti. Türkiye'deki trafikler arada dağlar kadar fark var. İstanbul'a dönünce napcam bilmiyorum. Bir iki kurt arkadaştan ders almam lazım hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Alamanya gibi yerlerde kurallara uyma oranı memleketime oranla çok daha yüksek olduğu için öncelikle kurallara güvenerek değil olası tehlikeleri gözeterek hareket etmek lazım. Herkes her yerden çıkar; özellikle de görünmeleri zor olan ağaç ve otobüs arkalarından pervasızca çıkabilir (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osso Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Kismet........................Fate Allah korusun.................May God protect me (sign on many truck AHAHAHAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Ya iyide Situational awareness is imperative. -- Check all mirrors and use directional signals for lane changes. -- Check right side mirror in particular. -- Confirm with direct visual check. Do not rely solely on mirrors. -- Use four-way flashers to warn drivers behind of slowed/blocked traffic to avoid being hit from behind. -- Drive defensively. This is not a catch phrase to be taken lightly. -- Expect the unexpected. -- Wear seat belts consistently. They can reduce injuries and save lives. Bunları ZATEN yapmayan adama ben şoför demem? Neymiş sağ aynayı kontrol etcekmişsin sıklıkla etmiosan, nerden aldıysan ehliyeti yazıklar olsun derim ben o adama. Zaten izmir'dekiler hasta ediyorlar beni. Şerit değiştireceği zaman bakıyor adam aynaya, ne bir öngörü ne trafik takibi hiç birşey yok yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar