Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tr'de araba kullanacaklara tavsiyeler

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Açıldı mı bilmiyorum; açıldıysa özür.

Amerikan vatandaşlarına yönelik, Türkiye'de araba kullanırken nelere dikkat etmeleri gerektiğine dair hazırlanmış bir liste. Kesinlikle fake değil, ve maddelerin bazıları gerçekten inanılmaz.

Birkaç alıntı yapacağım, listenin tamamına da buradan ulaşabilirsiniz.

The cardinal rules of safety to survive Turkish driving are: drive very defensively, avoid driving at night, and never let emotions affect what you do.

-- Drive defensively, defensively, defensively.
-- Expect the unexpected.
-- Drive each day as though you were on a mission: the goal of which is not to be involved in an accident, cause an accident or strike a pedestrian.
-- Assume nothing. Make no assumptions about what another driver may do or how they will react in a situation. Do not assume that they have seen your vehicle or will do the "right" thing.
-- Drive defensively. This is not a catch phrase to be taken lightly.
Sosyal ağlarda paylaş

Pay particular attention to all of the following which are common in Ankara, Istanbul and others parts of the country:

-- Completely inattentive drivers.

-- Unskilled drivers.(ayıp)

-- Tailgating drivers.

Yalnız kesin türk biri hazırlamış bunu tailgatinge kadar biliyorsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Alamanya gibi yerlerde kurallara uyma oranı memleketime oranla çok daha yüksek olduğu için öncelikle kurallara güvenerek değil olası tehlikeleri gözeterek hareket etmek lazım.

Herkes her yerden çıkar; özellikle de görünmeleri zor olan ağaç ve otobüs arkalarından pervasızca çıkabilir (:
Sosyal ağlarda paylaş

Ya iyide

Situational awareness is imperative.
-- Check all mirrors and use directional signals for lane changes.

-- Check right side mirror in particular.

-- Confirm with direct visual check. Do not rely solely on mirrors.

-- Use four-way flashers to warn drivers behind of slowed/blocked traffic to avoid being hit from behind.

-- Drive defensively. This is not a catch phrase to be taken lightly.

-- Expect the unexpected.

-- Wear seat belts consistently. They can reduce injuries and save lives.

Bunları ZATEN yapmayan adama ben şoför demem? Neymiş sağ aynayı kontrol etcekmişsin sıklıkla
etmiosan, nerden aldıysan ehliyeti yazıklar olsun derim ben o adama. Zaten izmir'dekiler hasta ediyorlar beni. Şerit değiştireceği zaman bakıyor adam aynaya, ne bir öngörü ne trafik takibi hiç birşey yok yahu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...