Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

QuestNet - QI

KillJoy

Öne çıkan mesajlar

BabacumMostors said:
yemin ediyorum kafasız bu millet, git mcdonadls da çalış hamburger yap tuvalet temizle daha iyi lan en azından "emeğimle para kaznaıyorum" dersin "pialva giderken eldeki bulgurdan oldum :(" demezsin

kısa yoldan para kazanıcaz ya, yorulmicaz ya, ondan oluyo bunlar hep. elin almanı poposunu yırtıyo düzgün bi mal üretip dünyaya ihraç edip tanıtana kadar, biz de böyle sikko şeylerle kazıklanırız anca.
Sosyal ağlarda paylaş

ahaha patladılar ;

haber bügün milliyette yayınlandı.

Milliyet’in şubat ayında “İkinci Titan mı?” diyerek gündeme getirdiği Hong Kong merkezli Quest.net şirketi adına üye kazandırma sistemiyle ayda 15 bin dolar para kazanılacağı vaadinde bulunarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 54 kişi gözaltına alındı. Polis, 20 milyon liralık vurgunla karşı karşıya olduklarını belirtti. Şirketin, üyelik karşılığında satmak için Çin’den getirdiği 9 milyon dolar değerinde hediyelik eşyaya el konuldu. Zincirin yöneticileri vatandaşları ikna etmek için yaptıkları toplantı sırasında basıldı.

Eğlenceli toplantılar
Emniyete başvuran 40 kişi, Quest.net adlı organizasyon şirketi üzerinden dolandırıldıklarını ihbar etti. Yapılan ihbarlardaki bilgilerden yola çıkan Mali Şube ekipleri, 5 ay önce araştırma başlattı. Yapılan tespitlere göre, ABD başta olmak üzere İran, Arnavutluk, Sri Lanka, Malezya, Endonezya ve Afganistan’da yasaklanan sistem için zincir yöneticileri, Bağcılar, Bakırköy, Esenyurt ve Küçükçekmece’de 2000 yılında 10 ev ofis açtı.
Ofislere atanan kişiler mahalle içinde dolaşıp el ilanı ve yüz yüze iletişim yoluyla işsiz gençlere ulaŞtı. Görüşülen kişiler müzikli ve yemekli olan eğlence ortamlarına davet edildi. Konuk ağ üyeleri dışında hiç kimseyle konuşmamaları konusunda söz alındı. Zincir yöneticileri, 570-1700 dolar karşılığında gerçek değerlerinin çok üzerinde takı, tatil paketleri, konuşma paketleri, sağlık ürünleri satarak üye topladı. Sisteme dahil olan kişiler şirketin internet sitesine de üye yapıldı.
Toplanan paralar karşılığında hiçbir belge verilmedi. Organizasyon elebaşıları yaptıkları ikna toplantılarında sisteme yeni üyeler kazandırmaları halinde haftalık 250 dolar, daha sonraları ise aylık 15 bin dolar para kazanacakları vaadinde bulundu. Yapılan toplantılarda sistemin herhangi bir sakıncasının olmadığı, yasal olduğu hatta sisteme hâkim, savcı ve polislerin de üye olduğu anlatıldı. Polis, 2000 yılından beri faaliyet gösterdiği belirlenen zincirin ev ofislerinde yapılan ikna toplantılarının tarihlerini belirledi. 10 ev ofiste önceki akşam 19.00-23.00 saatleri arasında toplantı yapılacağı bilgisine ulaşan ekipler eşzamanlı baskın düzenledi.

4 ayrı semtte 54 gözaltı
Bağcılar, Bakırköy, Esenyurt ve Küçükçekmece’deki 10 ev ofiste 3’ü kadın 54 kişi gözaltına alındı. Ofislerde üye olan kişilere verilen ve Çin’den getirildiği belirlenen çok sayıda eşyaya el konuldu. Gözaltına alınan Suriye uyruklu M.K’nın, Hong Kong’la irtibatını sağlayan ve oradan Türkiye’de satılması için Çin malı ürünleri getiren kişi olduğu tespit edildi.
Polis, sistemin Türkiye’de 10 bin üyeye ulaştığını ve saadet zinciri olarak da adlandırılan sistemle 20 milyon liralık vurgun yapıldığının tahmin edildiğini belirtti. Şirketin Hong Kong’dan getirdiği 9 milyon dolar değerindeki 16 bin adet hediyelik eşyaya da el konuldu. 54 kişinin emniyetteki sorguları sürüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

ekşi sözlükteki savunucuları da bol smiley kullanan, "arkadaşlar orada sponsor burada bilmemneyiz" savlarını kullanan insanlar yalnız.

abi çünkü :) :) :) :):):) tipi smilelar bol bol serpiştirilince kişinin ekran başında adam gibi cevap verememe sebebi ile kudurduğunu gösteriyor. o kadar bol smile spamlayarak da bakın ben ne kadar rahatım hahayt izlenimi bırakmak.

yalnız ekşide bi tip var paso ss atmış yok ona sponsor yok buna sponsor falan.
sabah haberi gördüğünde boğazı düğümlenip bir damla gözyaşı süzülmüştür haha. sene 2010 hala bu safsatalara inanıp para kaptıranlar var.

"eksi - macarbe" said:

tahminimce dunyanin en prestijli ve pahali liginde boy gösterecek $irket ;) haaaydin görü$ürük..

fdgfdh hele buna kanan sözde okumuş insanlar yok mu. ah. boşunda dememişler eşşeklik baki kalır diye.
Sosyal ağlarda paylaş

biodisc kullanım şetysi

http://www.fatigue-buster.com/images/Pourwater.jpg

resmen bir umut sarıkaya karikatürü bu..

diskin üstüne dökülen suyun üstünde hep "kötülük kötülük kötülük" yazalım sonra da diskten bardağa akan suayda "itüyilik güzellik iyilik güzellik" yazalım al sana sarıkaya karikatürü
Sosyal ağlarda paylaş

Güncel de bu kadar uzun kalında neymiş bu diye bir okuyayım dedim,maşallah coşmuş topik,şimdi mesela annemde avon petra falan var,hadi avon daha ticari yaklaşıyor ama petra bunlara daha yakın gene ürün alıyorsun ama ürünler gerçekten iyi ve abone yapma zorunluluğu yok
bu quest netin bir toplantısına arkadaşım katıldı anlatıyordu "işte öğrencisin en azından aileni!arkadaşını! soksan sisteme onlarda aile ve arkadaşını soksa, mezun oluncaya kadar kendince birikim yaparsın!"
aklına yatmış kendi yanacak yetmiyecek ailesini de yakacak çok fena çok
bizde kuralım mı millet pati altın sistemi
şimdi piramitin başında kedi var sonra ben sonra herkes ayın 1 günü bir kişiye altın alsın falan her ay da değiştiririz,her abone yapana da burdan madalya :p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...