Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Soru şu ne kadar tepindi isem pardus 2008.2 de tanıtamadım ne creativenin kendi driveri nede OSS ile becerebildim bu isi. ALSA zaten desteklemiyor anladıgım kadarı ile henuz. İcinde entegre olarak suruculeri ile gelen bir Linux distro su soyleyebilecek var mı yukarıda yazılan ses kartına ? veya pardusta OSS ile calısıyorsa bu isi nasıl yaplıyor ? turkce anlatsın biri sunu lutfen bana, yabancı forumlarda anladıgım kadarı ile OSS ile calısıyor ama ben bunu pardusa yuklemeyi beceremedim bir turlu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 can dundar soruyor, neden linuxte windoze icin uretilmi$ hardware lari kullanmak icin kendimizi zorluyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Merak ,yeni bir seyler ogrenme isteği ve bunu başarabilmek. ayrıca hardwarelerin windows ve linux icin ayrı ayrı uretildiğini senden yeni ogrendim, ne kadar cahilmişim. işe yarar bir şeyler soyleyecekseniz fikirlerinizi tavsiyelerinizi beklerim. yoksa golge etmeyin başka ihsan istemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Anlatilmak istenen kartin oyun karti oldugu, oyunun windows da oynandigi, ve eax destegi falandi. anakafikir oyun oynayamayacagin sistemde neden oyuncu ses karti kullaniyorsun.(wine i saymiyorum =P) heralde driver konusunda gerge yardim eder konuyu gorurse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Linux sürücüsünü yayınlamamışlarsa bal gibi windows donanımıdır. Tam performans alamazsın bu yüzden. Creative'in sürücüleri açık kaynak mı bilmiyorum değilse zor işin. Usb modem kurmak için bile uğraşmak gerekebiliyor. Donanımdan donanıma fark var kimi firmalar açarken kimisi sürücüleri sadece windows platformu için çıkarıyor. Senin benim gibi çoktan donanımı almış kullanıcılar için yapılacak bir şey yok ama linux kullanacam diyen kişilerin donanımları almadan önce sürücü problemi olup olmadığını kontrol etmesi gerekiyor. Sorunun cevabına isteğini karşılayan bir dağıtım bilmiyorum pardus kullanıcı listesine bir mesaj at belki orada çözüm bulmuş bir arkadaşa denk gelebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Yetiştim. X-Fi'nin bu kartı Linux ile çalışır. Ama Pardus ile çalışmayabilir, Pardus kullanmadım hiç, kendisini sevmiyorum. Ayrıca Debian Stable'dan bile daha eski bir kernel kullanıyor. Çoğu modern donanımı desteklemez. Bu söyleyeceklerim için yeni bir ALSA kullanman gerek. Yine de dene kurmayı, olmazsa Ubuntu 9.04 Beta kur. Ayrıca bu ses kartının Linux ile sorunlu olduğunu söyleyim, sürücü 4-5 ay önce çıktı ve hala Linux ses sistemine aktarılmadı. Manual yapacağız bunu. Linux aslında neredeyse piyasadaki tüm ses kartlarını sürücü yükleme iktiyacı olmadan çalıştırır, ses kartınızın direk çalışıp çalışmayacağını buradan kontrol edebilirsiniz: http://www.alsa-project.org/main/index.php/Matrix:Main ALSA'nın desteklemesini sağlamak için yapman gerekenler: Şunları destekleyecek işimiz bittiğinde X-Fi'nin: •ALSA PCM Playback •ALSA Record •ALSA Mixer Şu paketleri yükle paket yöneticinden (Pisi olsa gerek Pardus'da): gcc, make, g++, libc6-dev Şuradan sürücüyü indir: http://support.creative.com/downloads/download.aspx?nDownloadId=10792 (Kaynak kodlarını indiriyoruz, derleyeceğiz.) Boyutunun küçücük olmasına bakma, Halihazırda varolan ALSA sistemini kullanıyor. Paketlenmiş klasörü home klasörüne aç. Bir terminal aç, şunları gir: cd [home klasöründek yeni Creative klasörünün adı, şu an itibariyle XFiDrv_Linux_Public_US_1.00 olması lazım, update gelirse sürücüye değişir] sudo make sudo make install Bundan sonra dağıtımın ses kartı ayarlarından X-Fi'yi şeçebilirsin. Bir restart gerekebilir ama Alsa'ya. sudo make install aşamasına kadar olan herşeyi ben senin için yaptım hatta. Çoğu sorun orada çıkar newbieler için. Ama çalışacağına garanti veremem, bende donanım yok ne de olsa. Burada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Yazdıkların icin sagol Gerge ,kendim hallettim ,Pardusu sildim, ne kadar methedilse de hala buglu ve eksik,Ubuntu ya donus yaptım,Yayınlanan Creative open linux suruculeri ubuntu 8.10 da gayet duzgun calısıyor herhangi bir sorun olmadan.(peh amarokun yerini hic bir sey tutmiyor) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Linux 2.6.31 ile tam ALSA desteği geliyor. EAX ile falan. Bir iki aya Arch gibi dağıtımlarda kullanılabilir olur. Masaüstü dağıtımları için Sonbaharın sonlarında hazır olur ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar