Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yılan Beslemek

Nessarien

Öne çıkan mesajlar

Youtube'da videolara bakıyordum da birkaç video gördüm. Yılan besleyip yılanlarına canlı tavşanlarla ziyafet verip bir güzelde ya doğa düzeni işte diyorlar.

Gerekli mi bu ? Sadece et vs verseler olmaz mı bana sanki sadist yanlarını ortaya çıkarıyorlar gibi geldi zaten nasıl bir zihniyet yılan besler ki, normal olmadıklarını düşünüyorum. Yasal mı yılan beslemek ? Canlı hayvanları onlara yemek diye sunmak ?

videolara gerek oldugunu sanmıyorum.vahşet izlemek isteyen aratır bulur.
irin
Sosyal ağlarda paylaş

Aquila bunun doğa ile alakası yok ki sorun burada. Bir cam içerisine hayvanı atıp onun yılan tarafından kıstırılıp ölümünü izlemek bana göre sadistlik ve yılan besleyen insanların ruhsal problemleri olduğu kanısındayım. Bunun savunulacak tarafını göremiyorum ben. O cam platform içine canlı hayvan atılmak zorunda mı ? Beslemenin başka bir yolu yok mu ? Tuhaf olan bu ve öyle bir yılanın beslenmesinin yasal olması ayrı bir saçmalık. (bilmiyorum belkide yasal değildir)
Sosyal ağlarda paylaş

avı canlı olmazsa yılan için iyi değil. zira avlandığını sanması lazım

ha ama beslenmesine ben de karşıyım bu şekilde. ayrıca herkes için öyle olmasa bile, bir çok kişi sadece canlı hayvan ile beslemek için alıyor bu yılanları ki bu da bas baya hastalık
Sosyal ağlarda paylaş

said:
yılan besleyen insanların ruhsal problemleri olduğu kanısındayım

aslında bariz bir fayda için beslenmeyen bütün hayvanlar için bu durum var.

normalde hiç aklıma bile gelmezdi, arkadaş eşşek gibi akvaryum ve bir dolu balık getirmişti. sonra ben gayet sevdim hayvanları, bir gün annem geldi ziyarete. 2 dk baktı akvaryuma, "bu hayvanlara yem verirken kendini bişe mi zannediyorsun, geldikleri gölde daha mutlu olurlar bence" dedi.

ben bilmiyordum malawi cikletlerinin menşeyinin göl olduğunu, öğrendik

yani bu dediğin konu çok tartışmalı. annem gibi gerçek doğa severler karşı her türlü hayvan beslemeye hehe
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de karşıyım köpek dışında hayvan beslenmesine. Ha belki kedi de doğrudur ama genel olarak ırkçı olduğum için kedilere hepsine gtfo çekiyorum.

Hamster, yılan, kuş (ev içindeki), örümcek, karınca, su tospaası vs hepsini kapatıyorsunuız bir yere yazık yani. Doğasına aykırı hayvanın, pek haz etmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bi kere yer yanlış!
yılan dediğin kafeste değil koyunda beslenir.

manyaklık olduğu kesin. ama mesela benim matama kadar param olsa bi ada satın alır ve hain planlar yaparken okşayacak bi kedi alırdım.. bi de -sıkı durun- içi timsahlar veya köpek balıkları ile dolu derin bi havuz yaptırırdım ve sorun çıkartan insanları içine atardım. evet! bu yapardım ve HAHHAHAHA diye gevrek kahkahalarım çınlardı..

kısaca yılan beslemek delice bişi nihat
Sosyal ağlarda paylaş

ya dogal yasam ortamindan uzaklasmasin, sogan erkegi kivamina gelmesin diye böyle yaparlar yirtici hayvanlara. aslan yavrularini da böyle egitiyorlar hayvanat bahcesinde ama,
madem uzaklastirmamaya calisiyorsun dogal ortamindan, e git sen de balta girmemis ormanlara orda yasa, ayi. cam kafes iskence resmen. hele ki o sirin hayvanlara yapilan tam bir iskence.
Sosyal ağlarda paylaş

O kafese savunmasız hayvanları atıp izleyen psikopat, köpekleri ayı ile büyük bir kafese bırakacaksınız. Sonra güle güle ölümünü izleyeceksiniz bu şerefsiz heriflerin.

Sinirlerim bozuldu yemin ediyorum. Büyük o.ç ' luğundan başka bişey değil bu. Böyle yapan bir tanıdığım olsa akraba, eş, dost demem ağzını yüzünü kırarım.

Gece gece tepem attı.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
ben yılan beslemeye falan karşı değilim. daha doğrusu kedi besliyosan yılan da besle, aynı şey. ayrıca hapur hupur et yiyen birisi olduğum için "ayyy hayvanı hayvanla beslemeek, korkuuunç" diyemiyorum, çünkü aynı şey. kasaplar cani ozaman.

videodaki yılan sahipleri piskopat, normal değil. normalde verirsin beyaz fare o yer veya yavru tavşan, izlemek zorunda değilsin yani, ördek yedirip video ya çekmek hele..

yılan beslemek çok çok isterdim ama çok zor iş. özellikle sürüngen beslemek başlı başına zor, memeli veya kuş beslemeye cidden benzemiyor, bünye ve piskoloji bakımından fazlasıyla hassas hayvanlar (ironik). buraya kadar tamam hallederim belki ama, besleme kısmı bana göre değil, kıyamam yani sonuçta yem diye verdiğim hayvanlara. ha kıyan piskopattır demiyorum, yılanını seviyorsa yemini verir, bundan zevk alması gerekmiyor. kaldı ki pitonun kafesten kaçması (iri bir cinsse bir de) çok tehlikeli. oldu da sen uyurken saldırdı, hiç bir şey yapamazsın.

hah canlı yem konusuna açıklık getireyim kendimce. çoğu sürüngen eğitilmediği sürece, ölü hayvan veya normal et yemez. ölümüne acıksa bile yemez. ha bu arada yılan bakımı ile ilgili daha fena bir olay var ki, doğruluğundan emin değilim; hamster gibi daha vahşi kemirgen vermek durumunda kalınırsa yılana, avın dişlerini pense ile sökmek gerekebiliyor canlı canlı (yılana zarar vermesin diye), efsane olabilir bu tabi :D

herneyse çok uzattım. son bir şey daha ekleyeyim.
tüm bunların ötesinde, bence, hayvan sever bir kişilikseniz, bir hayvan besleme olayına karşı olmanız gerekir (yardıma ihtiyacı olan bir hayvanı eve alıp bakmak hariç tabi ki). çünkü olay baştan sona hayvana işkence aslında, japon balığından tut en egzotik hayvana kadar... doğal ortamından koparılmasını geçiyorum. onların ülkeye getirilişi var, pet shopta rezil bir halde sergilenişi var, bakımı yapılırken sahibi veya başka birisinin hatası yüzünden acı çekme riski var vs.. aslında petshoptan herhangi bir hayvan olan birisi bile bunlara destek oluyor ne yazık ki. bu yüzden, her türlü hayvanı severim aslında ama gerçek bir hayvan sever diyemem kendime.

wall of text oldu belki ama düşüncelerimi paylaşayım dedim, iyi geceler
Sosyal ağlarda paylaş

İçeriğini bilmediğim halde bu başlığa uzun süre bakamamıştım; psikopatın tekinin, evde yılan besleme konusunda görüş istediğini düşünerek...Ama hala pati pet bölümünün üst sıralarında yer aldığını ve hayli post atılmış olduğunu görünce, meraklanarak açtım.

Bence kaldırılmalı bu videolar. Neyse ki ben göremiyorum, ama aramızdaki çok kişiyi çok olumsuz etkileyeceğine inanıyorum. Bu videolardaki yılanlara yem olarak ha canlı küçük bebek verilmiş, ha tavşan v.s... Tavşan verilmesi daha mı az canımızı acıtıyor? Bebek verilseydi bu kadar rahat, uluorta yayınlanabilir miydi bu videolar?

Üstelik bu tür videoların, PATİCİK adlı bir sitenin PATİ PET bölümünde, kiminin canını gerçekten acıtarak, yakarak, kiminin ise sadistik duygularını, vahşi içgüdülerini kabartarak izlenebiliyor olması ne kadar ironik.

Konu hakkındaki düşüncelerime gelince;

1. Bu bir doğa belgeseli değil, dolayısıyla oluyor olan vahşetin doğa yasalarıyla en ufak bir ilgisi yok.

2. Evcil olmayan hayvanların, doğal ortamlarından koparılıp, kapalı mekanlarda yetiştirilmesi son derece yanlış. Onların kapalı mekanlarda beslenmeye kalkışılması, o hayvanların sevildiğinin değil, sevilmediğinin göstergesi.

3. Evet, ne yazık ki insanlar et-obur oldukları için hayvan kesimi yapılıyor, ama bu kesimlerin, ya da avlanmaların zevk uğruna değil, ancak gereği kadar yapılması, ve hayvanın canını en az yakacak biçimde olması gerkiyor. Bu nedenle, fok katliamı, giysilerde kürk tüketimi, kimi tavuk çiftliklerinde olagelen vahşet, müslüman ülkelerdeki kurban katliamı v.s gibi olgulara tüm hayvan-doğa severlerin, içinde azıcık insani duygular barındırıyor olanların karşı çıkması gerekiyor.

4. Evcil hayvanların da yalnızca yardıma gereksinimi olan, ya da zaten ev ortamında doğup, en az 1-2 ay ev ortamında bakılıp beslenmiş olanlarının (salıverildiklerinde doğal ortama uyum sağlayamayacaklarından), ve mümkünse doğal ortamları ile de bağlantıları kesilmeden yetiştirilmeleri gerektiğine inanıyorum.

Paticik yönetiminden bu videoların kaldırılmasını gönülden rica ediyorum. Bu tür sadistik, vahşi görüntülere ulaşmak isteyenlere, en azından Paticik'in aracı olmamasını diliyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...