karpuz Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Merhabalar, Kusura bakmayın, gerçekten şu anda sağda solda yazılanları okuyacak vaktim ve hâlim olmadığı için, hâl-i hazırda bu konuda bilgisi bulunanların taze bilgilerine ihtiyacım var. Dizüstü bilgisayar almam gerekiyor, hayatımda hiç dizüstü bilgisayar almadım (masaüstü rulz :)), ama şu anda gerçekten ihtiyaç duymaktayım bir tanesine. Kriterlerime gelince; - Çok pahalı olmamalı. - Genelde kullanacağım programlar çok ağır değil, yani ekran kartını maksimum zorlayacak dota falan oynarım, belki wow oynarım, bu ikisini sorunsuz çalıştırsın yeterli benim için. Ama genel çalışması olarak yavaş olmamalı, yani desktopta çalışırken beklemeler, yavaşlamalar çok olmamalı. - En önemlisi, klavyesi embesil olmasın istiyorum. Enter tuşu çizgi şeklinde değil kare gibi, büyük olanlardan, backspace tuşu normal tuşlardan büyük ve diğer tüm tuşları yerli yerinde (hani windows tuşu sağ üstte olanları var, ne bileyim " tuşu (1'in bi solundaki tuş) sağ altta olanları var falan) olan bir şey istiyorum. Ondan sonra, klavyeyi kullanırken delirmeyeyim. - Bir de, uzun ömürlü olursa, yani 3-4 sene kullandıktan sonra "ulan aleti alalı 3-4 sene oluyo hâlâ takır takır çalışıyo maşallah" diyebileceğim bir şey olursa çok iyi olur. Ben pek sevmem böyle armut piş ağzıma düş şeklinde bilgi isteyenleri, fakat daha önce de dediğim gibi gerçekten şu anda o armutun ağzıma düşmesini bile geçtim, direkt olarak mideme konması falan gerekiyor yani... O yüzden affınıza sığınarak gelecek cevapları bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Acer ile Lenova'ya bak öyleyse diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 alma dizüstü alma! hayatımda kullandığım en dandik teknoloji hangi marka olursa olsun max ömürleri 3 ay sakın alma o kadar para veripte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 evet yurtdı$ına giderken masaüstünü kucakla öle git Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 3 ay falan değil ömürleri. HP laptopumu 8 aydır kullanıyorum hiçbir sorunum olmadı. Evde iki adet MacBook var 3 senelik, ikisinde de herhangi bir sorun yaşanmadı. Nasıl 3 ayda tüketebiliyorsunuz laptopun ömrünü ki? Ne yapıyorsunuz o laptoplarla? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Bende bunu sorucaktım. Ama ben özellikle "gaming laptop" istiyorum. bunların fiyatları çok mu tuzludur? Monster marka var mesela nasıldır? Ya da asus mu almak lazım? Gief info plz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 xlaidehlevar said: alma dizüstü alma! hayatımda kullandığım en dandik teknoloji hangi marka olursa olsun max ömürleri 3 ay sakın alma o kadar para veripte Vista'nın ömrü üç ay, onunla karıştırmış olmayasın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 http://vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=37373 Şunun ekran kartı dışındaki özelliklerini beğenir gibi oldum, ekran kartı hakkında da pek bir fikrim yok açıkcası. Bir bakıp yorum yapar mısınız? Bi de lenovo, eski IBM diye iyidir diye düşündüm ama şimdi çinli adam müşteri memnuniyetinden anlamaz, ne bileyim bilemedim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 9300 en dusuk tuketimli orta direk nvidia gpu su. iclerindeki en guzel seceneklerden biri nvidia urun gaminda. oyun performansi ne derece beklenir bilemem ama notebooklar arasinda isi, tuketim, ve performans adina bence yeri cok iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Bir önceki postumdakiyle şunu bi karşılaştırır mısınız? http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125030874&CS_Category=_SBA_63_1662_444_2103&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63# Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Grafik performansi, ekran kalitesi ve pil omru acisindan acer onde gorunuyor; islem gucu, mobilite ve malzeme kalitesi acisindan da lenovo. daha yuksek depolama kapasitesi de bi arti. Ben tercihimi daha rafine bir donanima sahip oldugu ve daha dusuk tuketimli bir gpu kullandigi icin acer dan yana kullanirdim. birde onceki mesajimda isimlendirme acisindan 9400 ile 9300 u karistirmisim, 9300 80nm lik 8400m in dx10 destekleyen hali. onceki mesajimda 9300 u 9400 olarak algilayiniz =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Arkadaşlar, bir sorum daha var. Kız arkadaşım bir laptop istemekte ama öyle oyun oynayayım deli gibi fln derdi yoktur. Hani klasik kullanım işte. bütçe olarak da 1.5 fln düşünüyoruz max. Hangi marka daha az sorun çıkarır, sony vaio bulduk 1.5 a fln; http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=36411 http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=36225 http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=37339 http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=119985963&CS_Category=_SBA_63_1078_438_5049&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63 mesela bu ürünler iyi midir, hangi marka en stabil sorunsuzdur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Ben bu 4 tanesi icinden ns21m ve L300 u secerdim. vaio her ne kdar donanimina gore digerlerine karsi pahalida olsa madem kullanicinin performans derdi yok, pretij ve kalite onde tutulmali. L300 de guzel bi alternatif. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Stabil ve sorunsuz bir kenara, Teknosa alim asamasinda cektirir, Vatan sattiktan sonra cektirir. Bu nedenle ne alirsan al, bu ikisinden alma. Bunun disinda, Sony viao'lar narindir, citirdar. Dell kutuktur, yontman gerekir. Toshiba takozdur, "tutunca" ne yapacagini bilemezsin. Digerleri bi takoz bile olamazlar zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 buradan çıkan sonuç; vaio al, dikkatli kullan teknosadan alma vatandan alma mıdır? öyle ise nerden alınmalıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Vaio aslinda cit kirildi degildir, hatta makinelerine crash test yapan tek firma, ama o kadar para verdikten sonra tek cizikte 200 lira deger kaybedince dikkatli kullan cit kirildilardir demek yanlis olmaz =P Teknosa dan alma fikrinede katiliyorum, onun disinda nereden alayim sorusunun cevabini herzamanki gibi teknofiyat.com versin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Vaio (her nasil yaziliyosa) alacaksan narin kullan (narin kullan ne demek ya..?!?) temkinli kullan. Yedek parcasi pahali. Dell alacaksan aldiktan sonra surekli backup tut. Servise yollarsan hic dusunmeden format atarlar. Toshiba alacaksan, ivir zivir seyler yukleyip bozma. Servisinde sorun oldugunu soyluyorlar, bu nedenle bozulma ihtimalini minimuma indir. Baska da bi sey alinmaz zaten. Vatan veya Teknosa'dan alma. Mavi Donanim'a git sor. Exa'ya sor. Ne biliyim, baska her neresi varsa oralara sor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 saolun yorumlar için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 ns21m kullanıyorum ben 3-4 haftadır, performans sıkıntısı yok pek; ince düşünülmüş özellikleri var, ekran çok kaliteli falan filan. ama 15.4" gerçekten çok ağır şarj kablosuyla birlikte. 3 kilo taşıman gerekiyor; onun sıkıntısı olabilir. onun dışında bir problem yaşamadım; ama warcraft 3 açarken bile kasabiliyor, oyun oynama konusunda o bir kriter olsun size. özellikle sormak istediğin bir şey varsa özel mesajdan falan ulaşabilirsin, elimden geldiğince yardımcı olurum. bu arada vaio alacaksanız morfare'den almakta da fayda var sanırım garanti açısından. bizzat test etmedim henüz çok şükür; ama sony eurasia - türkiye teknik servisinin iyi olduğuna dair yorumlar okumuştum. nakit olarak 1.5k tl ye almıştım ns21m yi 3 hafta önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1002&uid=100956 bu güzel bi alet gibi geldi sizce? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Şimdi aklıma gelmişken ekleyeyim, bu devirde Core 2 Duo'dan altta notebook almamak lazım bence, ve Dell kullanan neredeyse hiçbir arkadaşım da pişman değil, ek olarak belirteyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 http://www.morfare.com/asp/show_stock.asp?product=VGN-NS21Z/S İşletim Sistemi Orijinal Windows Vista® Home Premium Platform Intel® Centrino® 2 işlemci teknolojisi Çip Seti Mobile Intel® PM45 Express Çip Seti Intel® Core� 2 Duo İşlemci P8600 İşlemci Hızı (GHz) 2,4 L2 Önbelleği (MB ) 3 Ön Bölüm Veri Yolu (MHz) 1066 Hafıza Boyutu ( GB ) 4 Hafıza Hızı (MHz) 800 Hafıza Tipi DDR2 SDRAM (2x2GB ) Desteklenen Maks. Bellek (GB ) 4 Sabit Disk Tipi Serial ATA Sabit Disk Kapasitesi (GB ) 320 Sabit Disk Sürücü Hızı (rpm) 5400 Optik Sürücü Tipi DVD+-RW/+-R DL/RAM Ekran Tipi X-black LCD Çapraz Boyut (inç) 15,4 Çözünürlük 1280 X 800 En-Boy Oranı 16:10 Çözünürlük Tipi WXGA Grafikler Grafik Kartı Adı ATI Mobility� Radeon® HD 3430 Sağlanan Pil ve Sağlanan Sürücüyle birlikte Ağırlık (kg) 2,9 bu da 1.700 civarında ekran kartı nasıldır diye sormak istiyorum (evet çok oldum biliorum :d ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 ekran karti intel in 3100 ve 4500 unden iyi. makinede iyi ama stoklarda yok, 21m den baska ucuz secenek yok o seride. ayrica bencede bu makinede karar kilmadan once bi dell e bakin, inspironlr degilde yeni bi serisi vardi, onlar bence gayet yerinde. hatta buyur. http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4442 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 dell in en ucuzu 800 900 usd fln ama dur bakim bi :D edik: iyimiş fiyatı ya. ve sanırım ram eksiği var o kadar onun dışında vaio ile benzer sistemi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Bunu aldım. http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125030866&CS_Category=_SBA_63_1662_444_2103&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63 umarım memnun kalırım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar