Rajeesh Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 2 3 gündür kahve hastası olmaya başladım da bi türlü beceremiyorum şu mereti köpüksüz oluyor tadı tam olmuyor :( bol köpüklü böyle içince kahvenin toz toz ağzına gelmediğini sağlam bi türk kahvesi nasıl yapılır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 simdi ihtiyacimiz olan ucuzundan elektrikli plastik cezve, sonra plastik bir cift terlik.asdjf bir de kahve ve seker tabi! eger orta sekerli istiyorsak kahveyi, 1 tatli kasigi kahve 1 tatli kasigi da seker koyyoruz.kahve eriyene kadar 1-2 kere karistirip birakiyoruz. sonra kaynamasini bekliyoruz. kahve kabarmaya baslayinca, cezveyi kaldiriyoruz ki yavas yavas köpürsün. köpüklü olmazsa sorumluluk kabul etmeng. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Fal bakıyor musun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 ebet be ya. el fali, tarot, kahve, ciklet! 100 kaat hacilarim ama. öyro hem de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
napae Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 1 tatlı kaşığı şeker çok diil mi? benim bildiğim bi tane küp şeker atılır da sddf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pogodi Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 ben de 1 çay kaşığı kahve kullanıyorum asd editliyorum; TEPELEME 1 çay kaşığı kahve kullanıyorum asd ama böyle bildiğin tepe, alabildiğine tepe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 bazen 1 cay kasigi kahve de cok sulu oluyo ama ya, bir de 1 tatli kasigi dedigim dolu dolu degil. ayarlamak lazim kivamini. 1 küp sekere denk gelinceye kadar iste sdfj su kivam tutturmak da amma zor ismis kardesim. adamin kafasini karistirdik sanirim =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rajeesh Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 dün denedim köpük olayını başardım ama tad ı istediğim gibi olmuyor bi türlü lanet olası :( hep böyle toz toz tanecikler oluyor içimin içine ediyor kesin kullandığım kahve bozuk :( kıvam olayında da ne varsa tepeleme atıyorum valla göz kararı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gkgokhan Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Türk Kahvesi Nefis bir Türk Kahvesi hazırlamak için sadece 2 dakika yeterlidir. İçme suyunu fincanla ölçerek cezveye koyun (kalitede su etkendir). Her fincan için iki çay kaşığı kahve (5 gr), iki çay kaşığı şeker ilave edin (ya da şeker arzuya göre). Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırın. Bir süre sonra kabaran köpüğü fincanlara pay edin. Kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara boşaltın. Türk Kahvesi sunulurken yanında su verilmesi âdettir. İçilen su ağzı kahve lezzetine hazırlar. Toplu tüketimde, orta şekerli sunulması daha pratiktir. Faydalı Bilgiler Daima temiz içme suyu kullanın. Musluk suları içerdikleri klor gibi kimyasallar nedeniyle kahve tadını olumsuz yönde etkiler. Daima yüksek kaliteli, taze kavrulmuş ve taze olarak öğütülüp paketlenmiş kahve tercih edin. Kahvenizi daima ağzı kapalı olarak muhafaza edin. Eğer kahveniz için ambalajı dışında bir saklama kabı kullanıyor iseniz; -Saklama kabını daima temiz tutun, -Kap içindeki kahve bitmeden yeni kahve ilave etmeyin, -Kap içine rutubetli kaşık sokmayın. Kahve hazırlama (pişirme) kaplarınızı daima temiz tutun. Temizlik aşamasında sabun ve deterjan benzeri temizlik maddelerini kullanmayın. Eğer bu maddelerin kullanımı gerekli ise temizlik işlemi sonrasında bol su ile durulayarak kap içinde herhangi bir temizlik maddesinin kalmamasına özen gösterin. Kapların içinde kalabilecek kalıntılar kahvenin kokusunu ve lezzetini olumsuz yönde etkileyecektir. Fincanların yıkanmasında ise mümkün olduğunca kokusuz sabun kullanımına ve bol su ile durulamaya özen gösterin. Kahveyi ihtiyacınız olduğu zamanda ve ihtiyacınız olduğu kadar hazırlayın. Hazırlandıktan sonra kahvenin uzun süre bekletilmesi hem soğumasına hem de bir süre sonra aromasını kaybetmesine yol açacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Sakızlı türk kahveside harika oluyr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 evet efenim malzemelerimiz bilindiği üzere burdalar. bir fincan suyumuzu cezveye boşaltıyoruzz isteğe göre şekerimizi de koyuyoruzz ki yukarda açıklamasını yapmışlar kahvemizi de koyuyoruz bol kahve her zmn iyidir köpük tutturma şansın daha yüksek :D vee karıştırıyoruz.. kısık ateşe koyuyoruz cezvemizi..kahve yanlardan hafif kabarmaya başlayınca fincanımızın yarısına kadar köpük almak amacıyla döküyoruz. tekrar ocağa koyduğumuz kahvemizin tamamen kaynamasını bekliyoruzz. taşmadan ocaktan alıp fincanımızın üstünü tamamlıyoruz bol köpüklü kahveniz hazır efenim.. afiyet olsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 herkes mehmet efendi çıktı =) o el senin mi ? ayrıca o kaşıkta bi evde de olmasın yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 o el benim evet. konyadayım o kaşıklardan bende de olmucaksa kimsede olmasın yaa :D ya olduğun gibi ya göründüğün gibi ol :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rajeesh Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 oha o fincanlar bizim fincanlar nan nefret ediyorum o fincanlardan :D ayrıca karıştırdıktan sonra tekrar ateşe koyduğumuz zaman da karıştırmak gerekiyor mu?geçen 5 dk boyunca karıştırdım ateşte :D baktım köpürmüyor karıştırmayı bıraktım bi de bakır cezve alcam anladım ki bakır olmadan olmuyor :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 canım kahve çekti. neyse ki arçelik telve var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 ben çok severim o fincanları yaa bildiğin soğutmuo kahveyi.. anamdan çaldım hala kızar aldım diye o fincanları :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Rajeesh said: ayrıca karıştırdıktan sonra tekrar ateşe koyduğumuz zaman da karıştırmak gerekiyor mu?geçen 5 dk boyunca karıştırdım ateşte :D baktım köpürmüyor karıştırmayı bıraktım bi de bakır cezve alcam anladım ki bakır olmadan olmuyor :D ben karıştırmıorum hiç belki bi iki döndürebilirsin ama fazla karıştırma. 5 dk da kahve mi olurmuş yaa en fazla 2 dk :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rajeesh Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 bakalım bu akşam snn tarifle denicem ama önce şu mehmet efendiden bi kahve alım evdeki kahve bi garip kokuyor :( 2 farklı marka kahveyi karıştırdım garip oldu baya :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 muhtemelen bayatlamıştır. yeni kahve aldıktan snra ağzını açık bırakma. baktın ki yanlışlıkla hava almış bi küp şeker at içine ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rajeesh Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 ağzı açık değildi ya o metal kutunun aynısının içine attım zatende sanırım kahvenin markasını beğenmedim kulp takıyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 obsi helal rep terazine abandım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Obsem kahveni özledim. Gelecem kahve yap bana. :D Sonrada üfürükten falına bakarım eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Abi sen fal bakma nolur yaa ben bakarım senin yerine.. hayatımda böyle kötü imgelerden oluşan bi fal görmedim ben :D yok kuru kafalar yok kılıçlar :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 bLackcha0s said: o el senin mi ? hahaahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 obsesifik said: Abi sen fal bakma nolur yaa ben bakarım senin yerine.. hayatımda böyle kötü imgelerden oluşan bi fal görmedim ben :D yok kuru kafalar yok kılıçlar :D Yalan mı? Yok muydu? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar