Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk kahvesi tutosu istiyoruz


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
2 3 gündür kahve hastası olmaya başladım da bi türlü beceremiyorum şu mereti
köpüksüz oluyor tadı tam olmuyor :(


bol köpüklü böyle içince kahvenin toz toz ağzına gelmediğini sağlam bi türk kahvesi nasıl yapılır
Mesaj tarihi:
simdi ihtiyacimiz olan ucuzundan elektrikli plastik cezve, sonra plastik bir cift terlik.asdjf
bir de kahve ve seker tabi!

eger orta sekerli istiyorsak kahveyi, 1 tatli kasigi kahve 1 tatli kasigi da seker koyyoruz.kahve eriyene kadar 1-2 kere karistirip birakiyoruz. sonra kaynamasini bekliyoruz. kahve kabarmaya baslayinca, cezveyi kaldiriyoruz ki yavas yavas köpürsün.

köpüklü olmazsa sorumluluk kabul etmeng.
Mesaj tarihi:
bazen 1 cay kasigi kahve de cok sulu oluyo ama ya,
bir de 1 tatli kasigi dedigim dolu dolu degil. ayarlamak lazim kivamini. 1 küp sekere denk gelinceye kadar iste sdfj
su kivam tutturmak da amma zor ismis kardesim.
adamin kafasini karistirdik sanirim =P
Mesaj tarihi:
dün denedim köpük olayını başardım ama
tad ı istediğim gibi olmuyor bi türlü lanet olası :(

hep böyle toz toz tanecikler oluyor içimin içine ediyor

kesin kullandığım kahve bozuk :(


kıvam olayında da ne varsa tepeleme atıyorum valla göz kararı :D
Mesaj tarihi:
Türk Kahvesi

Nefis bir Türk Kahvesi hazırlamak için sadece 2 dakika yeterlidir.
İçme suyunu fincanla ölçerek cezveye koyun (kalitede su etkendir).

Her fincan için iki çay kaşığı kahve (5 gr), iki çay kaşığı şeker ilave edin (ya da şeker arzuya göre).

Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırın.
Bir süre sonra kabaran köpüğü fincanlara pay edin.

Kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara boşaltın.

Türk Kahvesi sunulurken yanında su verilmesi âdettir. İçilen su ağzı kahve lezzetine hazırlar.

Toplu tüketimde, orta şekerli sunulması daha pratiktir.

Faydalı Bilgiler

Daima temiz içme suyu kullanın. Musluk suları içerdikleri klor gibi kimyasallar nedeniyle kahve tadını olumsuz yönde etkiler.

Daima yüksek kaliteli, taze kavrulmuş ve taze olarak öğütülüp paketlenmiş kahve tercih edin.

Kahvenizi daima ağzı kapalı olarak muhafaza edin.

Eğer kahveniz için ambalajı dışında bir saklama kabı kullanıyor iseniz;
-Saklama kabını daima temiz tutun,
-Kap içindeki kahve bitmeden yeni kahve ilave etmeyin,
-Kap içine rutubetli kaşık sokmayın.

Kahve hazırlama (pişirme) kaplarınızı daima temiz tutun.
Temizlik aşamasında sabun ve deterjan benzeri temizlik maddelerini kullanmayın. Eğer bu maddelerin kullanımı gerekli ise temizlik işlemi sonrasında bol su ile durulayarak kap içinde herhangi bir temizlik maddesinin kalmamasına özen gösterin. Kapların içinde kalabilecek kalıntılar kahvenin kokusunu ve lezzetini olumsuz yönde etkileyecektir.

Fincanların yıkanmasında ise mümkün olduğunca kokusuz sabun kullanımına ve bol su ile durulamaya özen gösterin.

Kahveyi ihtiyacınız olduğu zamanda ve ihtiyacınız olduğu kadar hazırlayın. Hazırlandıktan sonra kahvenin uzun süre bekletilmesi hem soğumasına hem de bir süre sonra aromasını kaybetmesine yol açacaktır.

Mesaj tarihi:

evet efenim malzemelerimiz bilindiği üzere burdalar.


bir fincan suyumuzu cezveye boşaltıyoruzz


isteğe göre şekerimizi de koyuyoruzz ki yukarda açıklamasını yapmışlar

kahvemizi de koyuyoruz bol kahve her zmn iyidir köpük tutturma şansın daha yüksek :D



vee karıştırıyoruz..


kısık ateşe koyuyoruz cezvemizi..
kahve yanlardan hafif kabarmaya başlayınca fincanımızın yarısına kadar köpük almak amacıyla döküyoruz.




tekrar ocağa koyduğumuz kahvemizin tamamen kaynamasını bekliyoruzz. taşmadan ocaktan alıp fincanımızın üstünü tamamlıyoruz

bol köpüklü kahveniz hazır efenim.. afiyet olsun :)
Mesaj tarihi:
oha o fincanlar bizim fincanlar nan

nefret ediyorum o fincanlardan :D


ayrıca karıştırdıktan sonra tekrar ateşe koyduğumuz zaman da karıştırmak gerekiyor mu?geçen 5 dk boyunca karıştırdım ateşte :D
baktım köpürmüyor karıştırmayı bıraktım

bi de bakır cezve alcam anladım ki bakır olmadan olmuyor :D
Mesaj tarihi:
Rajeesh said:

ayrıca karıştırdıktan sonra tekrar ateşe koyduğumuz zaman da karıştırmak gerekiyor mu?geçen 5 dk boyunca karıştırdım ateşte :D
baktım köpürmüyor karıştırmayı bıraktım

bi de bakır cezve alcam anladım ki bakır olmadan olmuyor :D

ben karıştırmıorum hiç belki bi iki döndürebilirsin ama fazla karıştırma. 5 dk da kahve mi olurmuş yaa en fazla 2 dk :D
Mesaj tarihi:
bakalım bu akşam snn tarifle denicem ama önce şu mehmet efendiden bi kahve alım

evdeki kahve bi garip kokuyor :(


2 farklı marka kahveyi karıştırdım garip oldu baya :S
×
×
  • Yeni Oluştur...