Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

5. ekonomik tedbir paketi

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

İyide benim yastık altındaki paramı harcatmak ile nasıl gelirim düzelecek onu anlamadım. Yani elimde 10.000YTL var diyelim ve kötü günler için saklıyorum bunu. Sen arabanın evin vergisi indirince ben neden harcıyımki o parayı gelirim artmadan. Elektrik gaz sağlık gibi zorunlu harcamalarımın miktarını azalt ondan sonra vergileri düşür ama sadece beni harcama yapmaya iten indirimler beni doyurmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Normalde gelirine veya birikimine göre almyacağın şeyi al demiyorum. Yani yapılan bu tarz insanlar için değil.

Geliri vardır , birikimi uygundur ama kriz , dolar vs. diye cebinden çıkarmıyordur parasını. Bu tarz insanları harekete geçiricek. Senin birikimin kısıtlı , gelirin yetişmiyorsa böyle olsa bile almamalısın zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
vatan %18 kdv indirimi yapıyordu , şimdi sabit kur yaptı kampanyasını ama dolar düşünce onun bir değeri kalmadı. Şimdi o %18 kdv indirmini %8 kdv varken yapsa %28 indirimle güzel güzel alışveriş yapsak süper olacak.

Vatan coktan indirimini %8'e cekti.
Bu arada ordan bir sey alirken pazarlik yapmayi unutmayin. Adamlarin fiyatlari sabit degil, gayet de indirebiliyolar zorlarsan.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
ya ben de o olayı çözemedim.. mobilya sektörüne yapılan indirime ok. üretim bayağı sıkıntıya girmişti.

amaa, araba ve bilgisayar dediğinde "neğalakasıvar!" diyiveriyorum. diğer taraftan bi lcd alma düşücem vardı ne zamandır. okul mokul koştururkene bi türlü gidip bakamamıştım. bu fırsattan istifade ederim diye düşünüyorum..

hmm çelişkili.

Abi şirketler baskı yapıyor devlete. Ne güzel devlet vergiyi indirecek adamların da hiç para kaybetmeden satışı artacak. 10 lira sen indir 10 lira devlet indirsine de yanaşmıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

elesso said:
vatanda nasıl oluyo pazarlık yav? tezgahtarlamı yapıcaz pazarlığı?

Evet. Eger internetten fiyati kontrol edip magazaya giderseniz farkedeceksiniz ki genelde size soyledikleri fiyat, internetteki fiyattan cok daha fazla. Hatta soyle ki 1100TL'lik mal icin bana 1299TL dediler magazada. Sonra hadi ordan internet sitenizde boyle diyince, "peki size o fiyattan verelim o zaman" diyerekten saniyesinde yelkenleri suya indirdi tezgahtar. Ben de bunun uzerine her gittigimde, internet sitesini kontrol etmesem bile siz indirirsiniz onu, internette kesin daha ucuzdur diyorum, bi sekilde indiriyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:
elesso said:
vatanda nasıl oluyo pazarlık yav? tezgahtarlamı yapıcaz pazarlığı?

Evet. Eger internetten fiyati kontrol edip magazaya giderseniz farkedeceksiniz ki genelde size soyledikleri fiyat, internetteki fiyattan cok daha fazla. Hatta soyle ki 1100TL'lik mal icin bana 1299TL dediler magazada. Sonra hadi ordan internet sitenizde boyle diyince, "peki size o fiyattan verelim o zaman" diyerekten saniyesinde yelkenleri suya indirdi tezgahtar. Ben de bunun uzerine her gittigimde, internet sitesini kontrol etmesem bile siz indirirsiniz onu, internette kesin daha ucuzdur diyorum, bi sekilde indiriyolar.

onu hemen her firma yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm bugün çok detaylı olmasa da bi bakınıverdim.. şimdi bi kısmı fiyatı yukarıya çekmiş dolar bazında. bi tarafta 529$+kdv olan şeyi adam 589$+kdv gibi bayaa bi şişirmiş. tabi "ne lan bu fiyat!" diyip levent kırca tokadı basmadan konuştuk. dedik nakit alıcaz falan.. ama yine de kârlı değil yani verdiği fiyat.

bana kârlı değil, ona kârlı hem de nasıl kârlı sdfsdfsdf

bi kısmı tok satıcı ayağına yatıyor. "abi ama bak kalmaz onlar şimdi yahu..." çekiyorlar. sevgilerimi sundum tabii.

çoğunluğu ise "abii en azından pazartesini bekle bi. bakalm ne zaman geçicek bu. ama fiyatı şu olur. nakite de bu olur." dediler. seviyoruz onları.

elbette geçmesine yakın, veya geçer geçmez buradan da danışıp almaya çalışıcaz. şimdi benim sıkıntım alabilirsem istediklerimi çoook ucu ucuna alıcam veya bi kısmından feragat edicem :| umarım satıcılarla orta yolu buluruz da onlar da mutlu olur ben de..

edit: hızlıal.com pcdepo.com gibi yerlere doğrudan gidip alışveriş yapma imkanımız var mı? araya kahrolasıca bilgisayarları sokmak çok aptalca. amca ile oturup yüzyüze konuşmak lazım her türlü alışverişte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...