Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

5. ekonomik tedbir paketi

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/11287565.asp?gid=229
bu paket geçti mi hayata?
said:
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5'inci ekonomik tedbir paketini açıkladı. Pakette beş madde ve beş KDV indirimi yer alıyor.

İşte üç ay süre ile geçerli olacak yeni tedbirler...

1- Bina ve bağımsız bölüm şeklindeki işyerlerinin satışından alınan KDV yüzde 8'e indi.

2- Gayrimenkul alımında alıcının ve satıcının ödediği tapu harcı binde 15'ten binde 5'e indi.

3- Mobilya sektöründen alınan KDV yüzde 18'den yüzde 8'e indi.

4- KOBİ'lerin kullandığı bazı sanayi ve iş makinalarından alınan KDV yüzde 18'den yüzde 8'e indi.

5- Bilgisayar, bilişim ve büro mobilyalarından alınan KDV yüzde 18'den yüzde 8'e indi.

özellikle 5. madde bayağı dikkatimi çekti :D
Sosyal ağlarda paylaş

benim de anlamadigim o. ihracatciyi ve uretim yapan adami desteklemen gerekiyor. ithalat yapan adami degil. tamam tuketim artacak ama para dolasimda fazla kalmadan yurtdisina gidecekse ne anladim ben o artistan. uretim yapan adami destekleyip onun ucret vermesini saglaman eldeki parayi hemen ihtiyaci olan, harcayacak tabana aktararak tuketimi arttirman lazim. zincir yeniden donmeye baslasin. anlamak cok mu zor yav bunu?
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben de o olayı çözemedim.. mobilya sektörüne yapılan indirime ok. üretim bayağı sıkıntıya girmişti.

amaa, araba ve bilgisayar dediğinde "neğalakasıvar!" diyiveriyorum. diğer taraftan bi lcd alma düşücem vardı ne zamandır. okul mokul koştururkene bi türlü gidip bakamamıştım. bu fırsattan istifade ederim diye düşünüyorum..

hmm çelişkili.
Sosyal ağlarda paylaş

ya para çıkar da, "sıcak para" tarzı bişey değil ki bu. sonuçta bişey alıyorsun karşılığında ve piyasaya para giriyor yine. lcd aldığın bilgisayarcı para kazanıyor, onun eline o para geçince indirimden yararlanıp arabayı yeniliyor,vs vs...

sadece yerli mallar teşvik edilse piyasa canlanır mı?
Sosyal ağlarda paylaş

canlanmaz mı? sadece bizim ürettiğimizi alır bide üstüne yurt dışına satarsak iş artar işsizlik azalmaz mı? eğer ithal malları teşvik edersen o para piyasada en fazla 2 tur atar yurt dışına çıkar. ama yerli malı desteklersen o para ülke içinde en az 10 tur atar.
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:
canlanmaz mı? sadece bizim ürettiğimizi alır bide üstüne yurt dışına satarsak iş artar işsizlik azalmaz mı? eğer ithal malları teşvik edersen o para piyasada en fazla 2 tur atar yurt dışına çıkar. ama yerli malı desteklersen o para ülke içinde en az 10 tur atar.
e tamam da sadece yerli malı yetmez büyük ihtimalle piyasayı canlandırmaya.

e bir de nereye satıyorsun? kriz türkiye yi ihracatın yavaşlamasıyla da vurmadı mı?

edit: artık satır aralarında bi boşluk bırakmak için iki satır atlamak gerekiyor. yoksa hep böyleydi de ben m fark etmedim bunu? sdfsdf :P
Sosyal ağlarda paylaş

fenris said:
Joker said:
e tamam da sadece yerli malı yetmez büyük ihtimalle piyasayı canlandırmaya.

e bir de nereye satıyorsun? kriz türkiye yi ihracatın yavaşlamasıyla da vurmadı mı?

abi söylediğimiz çok basit bi şey, sen neresini anlamadın bende onu anlamadım?
Sosyal ağlarda paylaş

sen sadece ihracatçını destekler, ithalatçına haksız rekabet uygularsan yurtdışındaki adam da "sen ne kadar akıllı bişisin gel buraya" der ve sonra olaylar gelişir. yani kendi malını yurtdışına satmak için uygulayacağın destekler, yurtdışının sana mal satmasına mani olmayacak.

gerçi şu kriz ortamında tabii gündeme gelmiyor da değil bu tip korumacı programlar. önümüzdeki g-20'nin konusu bu zaten bakalım ne kararlar çıkacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...