dasaaa Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/11287565.asp?gid=229 bu paket geçti mi hayata? said: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5'inci ekonomik tedbir paketini açıkladı. Pakette beş madde ve beş KDV indirimi yer alıyor. İşte üç ay süre ile geçerli olacak yeni tedbirler... 1- Bina ve bağımsız bölüm şeklindeki işyerlerinin satışından alınan KDV yüzde 8'e indi. 2- Gayrimenkul alımında alıcının ve satıcının ödediği tapu harcı binde 15'ten binde 5'e indi. 3- Mobilya sektöründen alınan KDV yüzde 18'den yüzde 8'e indi. 4- KOBİ'lerin kullandığı bazı sanayi ve iş makinalarından alınan KDV yüzde 18'den yüzde 8'e indi. 5- Bilgisayar, bilişim ve büro mobilyalarından alınan KDV yüzde 18'den yüzde 8'e indi. özellikle 5. madde bayağı dikkatimi çekti :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 ben de sevindim görünce, hemen monitörü yeniliyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 ne yalan söyleyim ben de aynı fikirdeyim :D bi anda yüzümde güller açıverdi.. aslında kdv'yi hep az tutsalar keşke. dışarıdaki fiyatlara bakarkene içiim cıızzzzz ediyor vallahi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 vatan %18 kdv indirimi yapıyordu , şimdi sabit kur yaptı kampanyasını ama dolar düşünce onun bir değeri kalmadı. Şimdi o %18 kdv indirmini %8 kdv varken yapsa %28 indirimle güzel güzel alışveriş yapsak süper olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 bence bilgisayar parçalarının kdv'si inmemeli. hepsi yurt dışından gelen mallar. onun yerine çoğunluğu yerli olan malların kdv'si düşürülse ya. hatta ben hükümetin başında olsam üretimizin yüksek olduğu herşeyin kdv'sini düşük tutarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 benim de anlamadigim o. ihracatciyi ve uretim yapan adami desteklemen gerekiyor. ithalat yapan adami degil. tamam tuketim artacak ama para dolasimda fazla kalmadan yurtdisina gidecekse ne anladim ben o artistan. uretim yapan adami destekleyip onun ucret vermesini saglaman eldeki parayi hemen ihtiyaci olan, harcayacak tabana aktararak tuketimi arttirman lazim. zincir yeniden donmeye baslasin. anlamak cok mu zor yav bunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 ya ben de o olayı çözemedim.. mobilya sektörüne yapılan indirime ok. üretim bayağı sıkıntıya girmişti. amaa, araba ve bilgisayar dediğinde "neğalakasıvar!" diyiveriyorum. diğer taraftan bi lcd alma düşücem vardı ne zamandır. okul mokul koştururkene bi türlü gidip bakamamıştım. bu fırsattan istifade ederim diye düşünüyorum.. hmm çelişkili. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 e millet harcama yapsın, piyasada para dönsün diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 fenris said: e millet harcama yapsın, piyasada para dönsün diye. rahatsiz said: tamam tuketim artacak ama para dolasimda fazla kalmadan yurtdisina gidecekse ne anladim ben o artistan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 ya para çıkar da, "sıcak para" tarzı bişey değil ki bu. sonuçta bişey alıyorsun karşılığında ve piyasaya para giriyor yine. lcd aldığın bilgisayarcı para kazanıyor, onun eline o para geçince indirimden yararlanıp arabayı yeniliyor,vs vs... sadece yerli mallar teşvik edilse piyasa canlanır mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 canlanmaz mı? sadece bizim ürettiğimizi alır bide üstüne yurt dışına satarsak iş artar işsizlik azalmaz mı? eğer ithal malları teşvik edersen o para piyasada en fazla 2 tur atar yurt dışına çıkar. ama yerli malı desteklersen o para ülke içinde en az 10 tur atar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 HEMEN GIDIP SES SISTEMI ALIYIM TAYYIP INDIRIMIYNEN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 seçimden sora diye duyduydum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Joker said: canlanmaz mı? sadece bizim ürettiğimizi alır bide üstüne yurt dışına satarsak iş artar işsizlik azalmaz mı? eğer ithal malları teşvik edersen o para piyasada en fazla 2 tur atar yurt dışına çıkar. ama yerli malı desteklersen o para ülke içinde en az 10 tur atar.e tamam da sadece yerli malı yetmez büyük ihtimalle piyasayı canlandırmaya. e bir de nereye satıyorsun? kriz türkiye yi ihracatın yavaşlamasıyla da vurmadı mı? edit: artık satır aralarında bi boşluk bırakmak için iki satır atlamak gerekiyor. yoksa hep böyleydi de ben m fark etmedim bunu? sdfsdf :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 seçimden sonra mı kdv indirimi.. bi haftasonu kaldı zaten. iyiymiş. pzt günü bi gider konuşurum zaten. bakalım satıcılar ne diyolar. çakallık için kdv %10↓ fiyatlar %8↑ falan yapmasınlar da.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 kriz global diil mi? microsoft kazansın honda kazansın kurtulsun. dünya kurtulsun. kasjfa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 fenris said: Joker said: canlanmaz mı? sadece bizim ürettiğimizi alır bide üstüne yurt dışına satarsak iş artar işsizlik azalmaz mı? eğer ithal malları teşvik edersen o para piyasada en fazla 2 tur atar yurt dışına çıkar. ama yerli malı desteklersen o para ülke içinde en az 10 tur atar.e tamam da sadece yerli malı yetmez büyük ihtimalle piyasayı canlandırmaya. e bir de nereye satıyorsun? kriz türkiye yi ihracatın yavaşlamasıyla da vurmadı mı? abi söylediğimiz çok basit bi şey, sen neresini anlamadın bende onu anlamadım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 ya sen genelde, uzun vadeli politika olarak mı konuşuyorsun yoksa krize karşı bir politika olarak mı? krize karşıysa, dediğinde neyi anlamadığımı sordum, söyledim işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 pilazmadır elsidi dir bunları vestel de üretiyor paşa paşa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 bunların (ve bir önceki indirimin) bir kısmını baykal söylediğinde "sen git bir fırın ekmek ye" demişti tayyip erdoğan. tayyip erdoğan fırat a cok benziyo valla ya. "en iyi ben bildim dimi" demiştir indirimden sonra kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arnis Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Dün soruyorlardi hani kriz teyet gecmisti diye cok gülüyorum bu durumlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Cebimizden çıkanı azaltmayan aksine harcamaya yönelik önlemler :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Yastık altı paraların ya da parası olanların harcaması gerekiyor işte. Serverinte servet katmak isteyenler biraz çıkaracak ki hareket gelsin. Dolar fırladı , kriz var deyip bilgisayar almayı erteleyenler alacak böylece. Örnek : dasaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 sam cifors alabilecek mi? viktor sormadan ben sorayım dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 sen sadece ihracatçını destekler, ithalatçına haksız rekabet uygularsan yurtdışındaki adam da "sen ne kadar akıllı bişisin gel buraya" der ve sonra olaylar gelişir. yani kendi malını yurtdışına satmak için uygulayacağın destekler, yurtdışının sana mal satmasına mani olmayacak. gerçi şu kriz ortamında tabii gündeme gelmiyor da değil bu tip korumacı programlar. önümüzdeki g-20'nin konusu bu zaten bakalım ne kararlar çıkacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar