zgrw Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 access point al ve modem ile pc ler arasinda bir yere yerlestir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Bu quicknet bulunduğu bölgelerde ağırdan alıyormuş, nisanda bir takım değişiklikler olacağından bir anda bir sürü insanı bağlayıp satış patlaması yaptık vs diyecekler =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Bendede quiknet 1mbit var yaklasik 5-6 ay oldu baglatali,kablosuz pirelli modem var bizimde,odamada usb wireless aldim dandik bir marka,sinyal genelde 3/5 ile 2/5 arasinda dolaniyor,yalniz odamla modemin oldugu yerde 3 duvar var,buna ragmen download hizi,rapid ve torrentte fix 120 oluyor fakaat online oyunlarda dota vs asiri derecede spike yiyorum bunun nedeninide anlayamadim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 modemi değiştir, benzer sorunları bende yaşıyorum, özellikle evinde izolasyon varsai 2m de bile gidiyor sinyal. Genellikle servis sağlıyıcılarının verdikleri modemler pek bir tırt, internetten sinyal gücü yüksel adsl 2 bir modem alıp onu takabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Başka başlık açmak istemedim... Benim quicknet konusunda pek bilgim yok birileri yardımcı olabilirse sevinirim birkaç sorum varda.. 1-) Quicknetin kullandığı alt yapı tamamen farklı bir alt yapı mı ? Bakır tellerden oluşan bir alt yapı değildir umarım :P 2-) Yurt dışına giden hatlar ttnetten tamamen farklı mı, balıkların kabloları yeme vakaları oluyor mu ? 3-) Bizler ttnetin klasik internetsiz dünya günleri kapsamında eğlenceli anlar yaşarken quicknet kullanıcıları bu anlarda hiçbir sorun yaşıyor mu ? 4-) Servis ağı ne durumda bunu kontrol edebileceğim biryer var mı ? 5-) Quicknet diye arattım ama tellcom diye birşey buldum bunların sitesi bu mu yahu öyleyse niye tellcom ^^ 6-) Hepimizin neşe kaynağı; ttnet çağrı merkezindeki modeminizin ışığı sönüyor mu temalı konuşmalar yapan tatlı mı tatlı çalışanları var mı ? Bu kadar, iyi günler ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Tellcom turkcell in cesitli genisband internet hizmeti veren bi kurulusu. Icinde adsl falan da oldugu icin fiber baglantinin adi direk tellcom degil, quiknet. Altyapisi pilot asamada oldugu icin site tarzindaki olusumlarda kuruluyor sadece. kablotv nin zamaninda coax dosemesi tarzinda fiber dosuyorlar, o yuzden kazma eselenme durumunu indirgemek icin hali hazirda duzenli yerleri seciyorlar. burdan cikacak sonuc evet direk olarak bakir tellerle falan tasinmiyor, bolgesel olarak kendi altyapilarini kullaniyorlar ve uc buyuk sehir arasi direk terminal kurma planlarida var sanirim, su anda bolgeler kendi icinde fiber, diger cikislar telekom santrallerinden yine uydunet gibi. apartmanda kac kisi olduguna gore apartmana kadar fiber, sonra cat5 kablolarla dairelere cikiyorlar veya direk sansliysaniz modemi size veriyorlar. Servis agi icin sikayetvar ve eksisozluk tarzi platformlardaki kullanici yorumlari okunaiblir, ben genelde zaten duzenli yerlerde calistiklari icin ve hizmet verdikleri alanlar kucuk oldugu icin kotu yorum okumadim fazla, kullananlar daha iyi bilirler. en son olarak yurtdisi cikislari uzunca bi sure daha hep ortak kalir, o yuzden evet baliklar yiyebilir =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Yanıtlar için teşekkürler Kharon :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 KHaRoN said: , sonra cat5 kablolarla dairelere cikiyorlar veya direk sansliysaniz modemi size veriyorlar. eve bizde cat 6 ile çıkıyorlar evin içerisinde cat 5 ile gidiyor olabilir sağa sola benim modeme cat 6 giriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2009 Nessarien said: 6-) Hepimizin neşe kaynağı; ttnet çağrı merkezindeki modeminizin ışığı sönüyor mu temalı konuşmalar yapan tatlı mı tatlı çalışanları var mı ? benim 3 tane kullanıcı numarası gibi büyük bir sorunum vardı çözmeleri 1 haftalarını aldı en sonunda yetkili bir kadın arayıp böyle böyle diyip sorunu çözdüklerini söyledi fakat ben ilk günden itibaren biliyordum sorunun ne olduğunu ve çağrı merkezindeki afedersiniz angutlara not aldırmama rağmen bana inanmayıp kendileri bakmışlar sanırım ıncık cıncık. genelde çağrı merkezindeki kişiler robot gibiler ve duymak istediklerinizi söyleyip not alıyorlar, hatlarda sorun var ise sizi bilgilendiriyorlar sorun sadece sizde ise sizi bilmemneye yönlendirip kaydınızı aldık sizi arayacaklar diyorlar. aradıklarında telefona daha bilgili bir kişi çıkıyor farklı bir departman ve binada bu kişi büyük olasılıkla ki bizim çağrı merkezi ile alakamız yok biz farklı yerdeyiz demişti bir keresinde telefondaki kişi. genel olarak konuşmak gerekirse , ttnetin adsl telefon hattında çalışanlardan daha bilgililer, teknik birşey sorduğunuzda üstlerine danışıyorlar. sorun olduğunda zaten adsl mantığı olmadığından sorununuz %100 çözülüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Bugün bana da gelip kurdular 10mb lık ama daha 550 nin üzerinde dl hızı göremedim. Normal mi bu ? Bi de modemde ne kadar bağlandığını gösteren bi yer var mı acaba ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 indirdiğin yere bağlı olarak değişir diyorum. ve tabi her modemde status bölümü vardır orda yazar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 utorrentda 860 gördüm biraz önce, ama hala ne kadar bağlı göremiyorum hizmeti status de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 kablolu veya kablosuz nasıl bağlı isen o network sembolüne tıklarsan süreyi görebilmen lazım. kendi hız test siteleri var bu arada. http://www.hizinitestet.com/ kablosuz olunca performans direk düşüyor. ben de yarı yarıya etkiliyor. modem ile bilgisayar arasında benim de sağlam mesafe vardı. anten olarak şunu bağladım. gayet yararlı oldu, tavsiye ederim. pirelli modemlerin root şifresini vermiyorlar ama internetten bulup kesin değiştirin. bütün root şifreleri aynı olduğu için binada ki diğer kullanıcıların modemine ulaşıp her şeyi yapabilirsiniz. gayet kötü niyetli kullanıma açık bir uygulama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 hadi ver ver deyip adamdan aldım ve değiştirdim ben. Ama kuruluma gelen adam bile normal girişle o girişin farkını bilmiyordu. Hemen değiştirmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Hiz artikça sinyal seviyesi düşer, Noise seviyesi artar.. Tabi buna bakmak için adsl Noise DB'lerine check edin ortalama iyi dediğimiz rakamlar 24/18 dir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 15/16 benim noise, napıcaz bunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 ben de 20mbit quiknet var, 2.5mb dl, 700 civarı upload gördüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Wireless modemi ahşap değil de daha cok metal ve içi su dolu cisimler etkiler. Şöyle ki, mesela modemin senin odaya bakan tarafını açık bırakıp(herhangi bir eşya ile bloklamayıp) arka tarafına genişçe bir alüminyum folyo çeker isen bu sinyal gücünü min bir %10 artıracaktır. Zaten modemin senin odanın tersine bakan tarafı tahminen komşunun evidir. Ayrıca modem ile senin odan arasında kalan yerde eğer 2 den çok duvar var ise bu illaki sinyal seviyesini düşürecektir. Bunu engellemek için repeater gibi bir ürünü hem senin odayı hem de modemi engelsiz bir şekilde görecek bir kenara koyman gerekir. Modemin ev içinde yerleşimi ise en iyi sinyal seviyesi için tavana yakın bir yerde olup antenin yere doğru bakması ve 45 derece açı yapması gerekiyor. Modemin bulundugu yer ile odan arasında mutfak, banyo gibi sulu bir ortam var ise o da sinyal seviyesini düşürür. Atıyorum git damacana suyu modemin önüne koy ileride de laptop un olsun bak bakalım seviyeye. Düşecektir. Çok kalın tahta, duvar vb de sinyal seviyesini düşürür. Öncelikle herhangi bir metal cisim( tv, buzdolabı, yüzeyi metal kaplı herhangi bir eşya var ise bunları modemin anteni ile bilgisayarın arasında kalan yerden uzaklaştırmalısın. Bu etkileşimlerin sebesi ise wireless baglantının 2.4GHz bandını kullanmasından ötürüdür. Dect telefon modem ile laptop arasında konumlandırılmış ise o da sinyali düşürecektir. Mikrodalga frın da yine aynı etkiyi yapacaktır. Bağlantı için son derece olumsuz bir unsur. Ortamda yayım yapan başka wireless modemler var ise buda bağlantı kalitesini düşürecektir. Bütün bunlar 2.4GHz bandından ötürüdür. Max sonuç için wireless hiç bir zaman yeterli olmayacaktır. İllaki kablo çekmen gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Dark_Soul said: Bendede quiknet 1mbit var yaklasik 5-6 ay oldu baglatali,kablosuz pirelli modem var bizimde,odamada usb wireless aldim dandik bir marka,sinyal genelde 3/5 ile 2/5 arasinda dolaniyor,yalniz odamla modemin oldugu yerde 3 duvar var,buna ragmen download hizi,rapid ve torrentte fix 120 oluyor fakaat online oyunlarda dota vs asiri derecede spike yiyorum bunun nedeninide anlayamadim. ms dediğimiz şey tepki süresi arada o kadar duvar olunca her odadaki cihazı duvarın kalınlığıydı derken bazı paketler kayboluyor olabilir download ederken hissetmiyorsundur büyüh ihtimal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar