scorch Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 ehee sonunda yapabildim wallahi ;p mac kullananlar bilir hosts klasörü dosyası mac os x leopard ile sırra kadem basmış bi dosya bi türlü bulamıyoruz nerde olduğunu dolayısı ile host değişimi yapamıyorduk pcledeki gibi ama meğersem host dosyasına ulaşmanın 1 yolu varmış hemen anlatıyorum efendim : 1.Öncelikle yoksa kullanıcı adımıza bir şifre atıyoruz (kullanıcı adının şifre korumalı olması gerekiyor. 2.Applications / Utilities menüsünden "Terminal" i çalıştırıyoruz (terminal dos un mac versionu) 3.açılan terminal ekranına : sudo /Applications/TextEdit.app/Contents/MacOS/TextEdit /etc/hosts yazıyoruz biza doğrudan şifremizi soracak , giriyoruz 1. adımda ayarladığımız şifremizi. 4.şimdi karşımıza "text edit" ile bir host dosyası açılmış olması gerekiyor buraya : 208.117.236.69 youtube.com 208.117.236.69 www.youtube.com 208.65.153.243 youtube.com 208.65.153.253 youtube.com 208.65.153.243 www.youtube.com 208.65.153.253 www.youtube.com şeklinde gerekli adresleri ekliyoruz ve "CMD+S" yada save yapıyorsunuz işte ;p direk üzerine kaydedin dosyayı. 5. mac os x 10.5 kullananlar : yeni bir terminal penceresine : sudo dscacheutil -flushcache daha eski versiyonlarını kullananlarda yeniden başlatarak host dosyasını yeniden açılmasını sağlamak zorundalar. bir sonraki ziyaretiniz de youtüp fln açılması lazım :D kolay gelsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 "eğer adınıza kayıtlı userdan terminale girdiğinizde, sudo komutundan sonra şifre yazma yerinde klavye çalışmıyorsa, log out olup System Administrator olarak oturum açtıktan sonra terminale girdiğinizde aynı komuttan sonra şifre istemiyor ve yapılan değişiklikler tüm user.larda geçerli oluyor." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedegog Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 gas mask bunu indirip kurun otomatik açıyo host dosyasını gerisi dns copy-paste-save Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_noopy Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 sudo nano /etc/hosts ta iş görür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar