Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mini cooper 1.6 120 beygir


Namessar

Öne çıkan mesajlar

merhabalar,

hafta sonu bir mini cooper (120 beygir, 1600 motor) için pesin fiyatına 23k euro ya anlaştım.

öncelikle icinde olmayan ozellikler sunlar:

sunroof, xenon far, otomatik klima, deri döşeme.

olan özellikler:

DSC
F1 tipi direksiyondan vites
çok fonksiyon direksiyon
Cruise Control
yağmur sensörü
arka park sensörü
15 inch jant
flat run lastikler
krom aynalar
önde iki adet ek flaşör, selektör yapınca yananlardanmış sanırım
manual klima
standart ses sistemi
sis farı

normalde ederi ne kadar bu arabanın bilemiyorum ama bana 23k biraz fazla geldi. sonuçta ellerindeki arabalardan birini alıyorum, sipariş getirtmiyorum. sanki daha fazla düşebilirlerdi gibi geliyor. hic ötv indirimi yemiş gibi durmuyor fiyat.

ederini bilen var mıdır bu tarz bir aracın?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Manuel şanzıman 0'ı 21k €'dan satıyormuş borusan, zaten 0 fiyatına bakarak anladım aracın 2. el olduğunu =). ama o fiyata 2. el aşağı yukarı aynı donanımda cooper s bile alabiliyorsunuz bildiğim kadarıyla. sunroof harici diğer opsiyonlar olmasa da olur bana kalırsa =), araba tiptronik ve temizse fiyatı iyi ama 0'ına göre.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
namessar f1 tipi vitesin hic bir anlami yok

yapma etme eyleme, 1 saniyede vites degistiriyor o alet ellen degistirsen nolur degistirmesen nolur kulakcikla. git xenon far falan al yazik ustune cruise kontrolu falan at

ya bence siparis ver kendin bekle iki ay


vites konusunda sonuna kadar haklısın ama hatun beğendi bir kere. nerde arabam diye dırdır çekeceğim :P

xenon gece kullanmayacağı için çok lazım değil, cruise control konusunda da haklısın. ben hayatımda bir kere CC açtım, o da uzun yolda. İstanbul da çevreyolunda falan bile zaten mümkün degil.

ama sunroof ve otomatik klimaya üzülüyorum açıkcası. kendime alıyor olsam 2 ay da sürse beklerim cidden.

ama eşim içine oturdu ve beğendi. bu noktadan sonra sadece fiyat üzerine anlaşmak kalıyor ne yazık ki benim payıma.

bir de pure silver degil de diger sarımtırak olan silverdan alsa çok guzel bir araç vardı gümrükte bekleyenlerde. bu rengi severek kullanacağım dedi, ısrar etmedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:
xenon yok sunroof yok.ne die cooper alıosun.


araba şehir dışı kullanılmayacak, aydınlatmalı yollarda kullanılacak hep. eşimin xenon un ne kadar estetik duracağı ile ilgili kısımla da çok ilgileneceğini sanmıyorum.

hatun arabası alıyorum yani. kendime almıyorum.

kısacası bu donanıma bu fiyat uygun mu, yoksa daha pazarlık payı sizce var mı? merak ettigim nokta budur.

sunrooflu arabaya oturttum. ozellikle. bak dedim farkı bu. gene gitti bunu seçti. rengi onun icin sanırım daha onemli bu durumda sunrooftan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

golf dedim, büyük dedi. aynı segmentte yaris dedim, özel degil dedi. fiesta dedim, istemem dedi. mito dedim, otomatik yok dedi. fiat 500 dedim, onu biraz düşündü şimdi, hakkını yemeyeyim.

ama sonunda cooper da cooper dedi. o nedenle alternatifleri tartısmayalım bu noktada. onu zaten daha önceden açtığım iki konuda tartısmıştık :) bunun için çok geç.

konuya dönersek eger:

fiyat normalse bu donanım için gidip teslim alayım aracı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Scirocco'yu tercih ederim ya gayette özel bi araba ama kadınlar ilginç insanlar Mini Cooper ismine tavlar onlar gerisi pek ilgilendirmiyo.

Bence o arabanın rayici aşağı yukarı o kadar zaten -malesef- ama en azından bi otomatik klima olsun derim.

Ha düşündüm de evet ÖTV indirimi ne oldu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ici bos manual vites mini cooper ın 8 eylül de fiyatı aşağı yukarı 24,200 euro civarı imiş. şu anda manual içi boşun fiyatı 21,000 euro.

3k civarı bir ötv indirimi yansıtmışlar. bayi indirimi olayını biraz frenlemişler tahminimce, ötv indirimi bayi indiriminin yerine geçmiş. fazla değişen bir şey olmuyor bu durumda.

liste fiyatında karlı gözüküyor ama gerçekte cepten çıkan pek farklı degil.

bu arada izmir de bir bayinin 1 serisi 1.16 ları 25k lara kadar indirdiğini duydum. ilgilenen varsa eger. ancak şu aşamada yeni alan birisi icin 1.16i lere sıcak bakmıyorum ve tavsiye etmiyorum. TSI a3 daha mantıklı ve daha iyi bir araba.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
aracı teslim aldım ve gecen hafta sonu aracı kullandım bıraz.

vites vs bmw yi bir hayli andırdıgı ıcın kullanımı kolay. ancak bmw de 1 serisinde bile olan bazı ince detayların bu kadar pahalı bir arabadan standart olarak esirgenmesi biraz ayıp olmuş. (kararan dikiz aynası(opsiyonelmiş, bilmiyordum), kapıları kilitlediginizde otomatik kapanan camlar gibi)Standart olarak dusundugumden sormamıstım bıle bunları.

suruşe ise zor alıştım. apayrı bir dunya benim araba ile kıyaslandığında.



oncelikle prince motor denilen, bmw nin valvetronic i kullanılarak peugeut ile ortak olarak uretilen BMW-Peugeout kırması ucube motorun performansı bir hayli kotu.

yanlıs anlamayın, 120 beygirlik bir arabanın ucmasını beklemıyorum. ancak bmw 1 serisinden 200-250 kiloya yakın daha hafif olan bir arabanın 140 beygirlik bir 1.18i den gaz talebine daha gec tepki veriyor olması sasırtıcı. bu motor atmosferik mi bilemiyorum, ama 120 beygiri turbo ile elde ettiklerini sanmıyorum. turbo olsaydı lag te kalıyor dıyecektım. bu nedenle bu hali ile beni hayal kırıklıgıan ugrattı. hele ısıklarda, sola sinyal verip durdugunuz da falan geç tepki alıyorsunuz gaz verdiğinizde. bu motor pug 207 Sport tada kullanılıyor. bu nedenle daha yuksek devirlerde benim gozlemledigimden daha basarılı olacagını dusunuyorum, henuz aracın ilk km leri oldugu icin 2000 km ye varana kadar sayaç performansı test etmeyecegim. bu motorun Pug versiyonlarında valvetronic sanırım yok. o nedenle Pug da daha kotu yakıt tüketimi elde ediliyor olmalı. onun dışında bir fark olacağını sanmıyorum.

malzeme kalitesinin 1 serisi kadar basarılı olmadıgını, mutlaka opsiyon olan ic mekan harcamalarının yapılması gerektıgını de buradan hatırlatalım.

onden çekiş ise hic zevk vermiyor. yanlıs anlamayın, ben pug 206 ve megane sedan kullandım gecmıste uzun sure. ayrıca kendime ait a3 um de vardı. bunlar hep önden çekişli arabalar. ama kullanımı en zevksiz olan bu dogruyu soylemek gerekırse.

kıssadan hisse, cooper ı pas gecerek direk cooper S e yonelın. bir de mutlaka arabayı susleyın. eşim gibi sade bir secim yaparsanız çok çirkin gozukuyor ustune.

sonuc itibari ile gorunusune hasta degilseniz mini one ve cooper larden binek otosu yapmamanızı, alacaksanız hafta sonu arabası falan yapmanızı, boylece fıtık olmamanızı onerırım. cooper S ve ozellikle works daha iyi secimler, ancak onları da gunluk kullanımda ne kadar istersiniz, tartışılır.

karınıza alıyorsanız ufak olması nedeniyle guzel bir secim. bana sorsanız cuzdanım acısından ve kalite acısından bir Yaris daha iyi olur du gerci ama neyse.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...