Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Irak'ın Çilesi !

Udinen

Öne çıkan mesajlar

iki nesilde dünya değişecek miydi? babam çocukken bir gecede 200bin insan diri diri yakılıyordu, şimdi iyi bile. sonuçta bir savaş, işgal ve direnişi var. güzel bulmuyorum ama yaşadığımız dünya bu..

ha bunlar yaşanmasın diye sivil toplum, halk birşeyler yapsın mı? yapsın tabii ama başka bir boyuttan bakılınca duruma oradaki asker bilgi almak istediği adamı nasıl konuşturacak? başına torba geçirip soymak birşey değil, kötürüm bırakır öldürürler insanı konuşana kadar. amerika'yı savunduğumdan değil ama "bunlar yapılmasın" demekle de önüne geçilemez. yargılarlar göstermelik birkaç günah keçisini halk memnun olsun diye, olay aynen devam eder.

"sağlam bir kaynaktan aldığımız istihbarata göre" sözleri geçer zaman zaman, bunların hepsinin ajanlardan mı geldiğini sanıyorsunuz? düşman eline düşmüşsün, konuşmazsın tabii ki sana bir yaptırım uygulamazsa. onlar da öyle ya da böyle konuşturacak, ya kendi hayatları ya öbürlerininki.

ha o düğün evi olayı anladığım kadarıyla elbette insanlığa sığmaz, komutanın da görevinden alınması gerekirdi. kazara sivil öldürüp de üstüne utanmadan öyle konuşmak olmaz, eğer silah fabrikası bombalansaydı da kazara siviller ölseydi o zaman başka bir hadise olurdu..

ekleme: yazdık yazdık patladık anasını satim..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..

[Bu mesaj Sam tarafından 22 Mayıs 2004 04:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sam, Amerika'nın yaptığı dediğin kadar hafife almamak gerekir.Tabiki kimse Saddamlı Irakı savunamaz ama ABD nin dış politikasına bakarsan bir ikilemle karşılaşırsın.Saddam yada türevlerini Ortadoğuda dediğin gibi 200 bin kişiyi öldürüken ABD sesini çıkarmıyordu. bu ses çıkarmamayı Rooseveltçi yaklaşım diyebilirsin o zamanlar için ama Vietnam örenğinde olduğu gibi Nixonun dışişleri bakanı Kissingerlada doruğa ulaşan pragmatist politikası Ortadoğuyu şekillendirdi.(Yada öyle sandılar).Saddam El-Kaide-Taliban-Milli Görüş- bunlar hep üstün zekalı ABDli dış işleri danışmanlarını ürünüdür.Ama yarattıkları Frankensteinlar bumerang gibi yüzlerine çarpınca afalladılar.Şimdide kuyruğu kopmuş köpek gibi ortalığa saldırarak acılarını dindirmeye çalışıyorlar. bu fotoğraflarda kanıtları.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 22 Mayıs 2004 04:08 tarihinde demiş ki:
iki nesilde dünya değişecek miydi? babam çocukken bir gecede 200bin insan diri diri yakılıyordu, şimdi iyi bile. sonuçta bir savaş, işgal ve direnişi var. güzel bulmuyorum ama yaşadığımız dünya bu..

babanın çocukluğu ne zamana denk gliyo?[signature][hline]Aket Atum
Wulfgar icq da ne demiş te anlaşılamamış;
-"bu pati deki şey lan kırkı tıllık bambo ları siktim olayımı?"

Kadıköy Anadoluluların Buluşma Noktası

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...