Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Halkı kandırmak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
akpye oy atacak biriyle anlaşıp hem kendisi için hem de sizin için farklı açılardan iki ayrı resim çekmesi de istenebilir.

hatta bu sayı çoğaltılıp resimler satılarak sürüm de sağlanabilir.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:

%47?

biz en iyisi tayyibi padişah ilan edelim, o atasın belediye başkanlarını.

yok, genel olarak baktığın zaman tabii seçimlerle geliyor başbakanlar.

ama ben oy atmıcam diyince "demokrasi hede hödö" denmesi garip geliyor. benim (veya senin) oy atıp atmamam başka bir insanın oy atıp atmamasını etkilemediğinden, 1 oy da hiçbirşey değiştirmeyeceğinden, oy atmak saçma geliyor : )
Mesaj tarihi:
Jadelith said:
sg-1 said:

%47?

yok, genel olarak baktığın zaman tabii seçimlerle geliyor başbakanlar.

ama ben oy atmıcam diyince "demokrasi hede hödö" denmesi garip geliyor. benim (veya senin) oy atıp atmamam başka bir insanın oy atıp atmamasını etkilemediğinden, 1 oy da hiçbirşey değiştirmeyeceğinden, oy atmak saçma geliyor : )

farkında değilsen söyleyeyim, o bir oyların birikmesiyle oluyor %14, 20, 47. o zaman kimse atmasın oy moy, nasılsa br oy hiçbir şeyi değiştirmiyor.

Yeter ki sen mantıken ve vicdanen doğru olduğunu düşündüğün şekilde kullan oyunu. o zaman hiçbir şey değişmese bile sen doğruyu yaptığına inandığın sürece kendini daha rahat hissedersin.
Zaten güzide demokrasimizde vatandaş olarak atacağın bir oy, onu da böyle aşağılarsan
sg-1 said:

Mesaj tarihi:
dogru yav demokrasi icin minacik birsey yapcaksin (pirlanta yuzuk reklamindaki gibi )
onuda cok gormeyin valla elden gider demorkasi aglarsiniz
unutmadan oy pusulasinda ok isaretli olan(6 tane ok ) ugursuzluk getiriyomus :)
Mesaj tarihi:
sg-1 said:

farkında değilsen söyleyeyim, o bir oyların birikmesiyle oluyor %14, 20, 47. o zaman kimse atmasın oy moy, nasılsa br oy hiçbir şeyi değiştirmiyor.

Yeter ki sen mantıken ve vicdanen doğru olduğunu düşündüğün şekilde kullan oyunu. o zaman hiçbir şey değişmese bile sen doğruyu yaptığına inandığın sürece kendini daha rahat hissedersin.
Zaten güzide demokrasimizde vatandaş olarak atacağın bir oy, onu da böyle aşağılarsan

farkındayım tabii. ben diyroum ki, iki senaryo var:

1) sen sabah kalktın, oy verdin, evine geri döndün. atıyorum chp ye attın, akp %47 ile kazandı
2) sabah kalktın, oy vermedin, akp %47 ile kazandı

senin oy verip vermemen hiçbirşey değiştirmiyor. sonuç aynı.

ha gidip miting düzenlersen "oy kullanmayın" diye, ve bunun sonucunda 1m insan oy vermezse, o zaman kötü tabii.

ama senin oyunun hiçbir önemi yok.

ha şu da önemli. boş oy kullanırdım, ama boş oyları % olarak göstermiyorlar türkiyede. dağıtıyorlar. yani, boş oyum bile birilerine gidiyor. o yüzden hiçbir şekilde oy vermem kimseye
Mesaj tarihi:
Jadelith said:

farkındayım tabii. ben diyroum ki, iki senaryo var:

1) sen sabah kalktın, oy verdin, evine geri döndün. atıyorum chp ye attın, akp %47 ile kazandı
2) sabah kalktın, oy vermedin, akp %47 ile kazandı

senin oy verip vermemen hiçbirşey değiştirmiyor. sonuç aynı.

ha gidip miting düzenlersen "oy kullanmayın" diye, ve bunun sonucunda 1m insan oy vermezse, o zaman kötü tabii.

ama senin oyunun hiçbir önemi yok.

ha şu da önemli. boş oy kullanırdım, ama boş oyları % olarak göstermiyorlar türkiyede. dağıtıyorlar. yani, boş oyum bile birilerine gidiyor. o yüzden hiçbir şekilde oy vermem kimseye

çok egoistsin, sanki seçimde "bişey değişmeyecek nasılsa" diye oy vermeyen bir tek sensin.
sorun şu ki senin gibi düşünen milyon tane insan oy vermezse o zaman sonuç etkileniyor, geçen yerel seçimlerde istanbulda oy kullanmama oranının, yanlış hatırlamıyorsam, %30'lar civarında olduğunu biliyor musun? İstanbul için ortalama hesabıyla iki milyon oy demek. bu iki milyon insan, değil istanbulda belediyenin yapısını değiştirmek, genel seçimlerde tbmm'nin sandalye sayısını altüst eder. ama "ne olacak benim bir oyumla ne değişecek" diye düşününce, aha senaryon şöyle oluyor o zaman:

1) sabah kalktın X 2.000.000, oy vermedin x 2.000.000, A partisi seçimi B partisinden 200.000 oy farkla kazandı.
2) sabah kalktın x 2.000.000, A,B veya C partisine oy verdin x 2.000.000 (B 1 milyon, A ve C 500000 oy aldı diyelim), B partisi 300.000 oy farkla seçimi kazandı.

Nasıl?

Boşuma demiyoruz, "demokrasi bir bilinçtir, bizim halkta bu yok" diye, en basit vatandaşlık görevi oy kullanmaya olan yaklaşıma bak.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:

sorun şu ki senin gibi düşünen milyon tane insan oy vermezse

o benim sorunum değil. o insanlara "oy ver" ya da "oy verme" diyen ben değilim. onlar bana bakıp oy vermemiş de değiller. benim oy vermemem başkalarının oy vermemesini sağlamadığından, bana böyle birşey diyemezsin.

yani, arada herhangi bir korelasyon yok. milyon tane insan oy vermezse, suçu oy vermeyen random bir insana atamazsın. sonuçta bu insanlara ben oy verme demedim.

pek alakasız birşey söylemişsin üzgünüm :)
Mesaj tarihi:
alakasız değil belki ifade edememiş aslında etmiş de neyse senin bilincinde olan insanlardan çok var

aman ben vermesem sanki nolcak ya da versem ne değişcek dediğinde tek sensen sorun yok ama tek sen değilsin maalesef

ayrıca ben suna da inanıyorum oy vermiyorsan ne eleştirmeye hakkın var, ne yakınmaya demokraside söz sahibi olmak için önce demokratik ödevini yerine getirmelisin
Mesaj tarihi:
komiksin jadel,

orada anlatmaya çalıştığım senin gibi düşünen milyon kişinin aslında seçimin sonucunu nasıl da değiştireceğini bir örnekle göstermekti. milyon tane insanın oy vermemesi sebebi olarak seni göstermedim, bunu da nerden çıkardın?!

niye bu kadar ben-merkezcisin, anlamadım.
Mesaj tarihi:
ya git ver istersen sp ye ver istersen tkp ye ama ver sabah sporu olarak bak buna da ne bilim yukarıda da dediğim gibi oy vermeyip sonra gelip burada söyle böyle deme o zaman
Mesaj tarihi:
forumun amacı bu değil midir zaten,
hiçbir şeyi değiştirmese bile bir bilgi ve görüş alışverişi oluşturmak.

wiki said:
The Forum was the public space in the middle of a Roman city.

A gathering place of great social significance, it was often the scene of diverse activities, including political discussions, meetings, et cetera.
Mesaj tarihi:
eagle_dnz said:
ya git ver istersen sp ye ver istersen tkp ye ama ver sabah sporu olarak bak buna da ne bilim yukarıda da dediğim gibi oy vermeyip sonra gelip burada söyle böyle deme o zaman

niye demeyeyim ki? oy vermem benim düşüncemi yansıtmam değildir. ben düşüncelerimi o kadar değersiz görmüyorum : )

oy vermeye nedense çok ilginç bir değer katılıyor. rasyonel olarak sebep gösterin plx, ben anlamıyorum :/
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
komiksin jadel,

orada anlatmaya çalıştığım senin gibi düşünen milyon kişinin aslında seçimin sonucunu nasıl da değiştireceğini bir örnekle göstermekti. milyon tane insanın oy vermemesi sebebi olarak seni göstermedim, bunu da nerden çıkardın?!

niye bu kadar ben-merkezcisin, anlamadım.

ben süferim de ondan :p

benim demek istediğim şu. ben oy versem de, o milyon insan oy vermeyecekse vermeyecek. benim oy verip vermemem birşey değiştirmiyor.

ben merkezci olmamın sebebi benim şu anda, benim oy verip vermememin birşey değiştirmediği. başka birşeyi tartışmıyorum zaten, "neden ben oy vereyim ki" lafına düzgün bir cevap yok, onu diyorum.

yoksa "neden herhangi bir insan oy versin ki" demiyorum (ve tekrarlıyorum, benim oy vermemem başka insanları etkilemez, o yüzden "ama başkaları da oy vermezse.." demeyin)

seçimin sonucunu oy vermeyen insanlar belirler hep o mantıkla bakarsanız. oy verebilecek olup verenler genelde %50-60 civarında olur.
Mesaj tarihi:
Sen oy vermedin diye kimse etkilenmiyor evet, ama sen "oy verecez de nolacak baba yææ" diyebiliyorsan bunun sebebi sende bu bilincin yerleşmemesidir, umursamazlıktır, bencilliktir.

Bu konuda bilinç oturmadığına göre senin gibi de milyonlarca insan vardır ve bunlar oy vermezler. Kimisi parmağındaki boyayı sevmez, kimisi götünü kaldırmaz Pazar günü diye, kimisi de "zaten kaybedicez" havasında olur.

Daha 2-3 hafta önce babam bilmemne ticaret odası seçimine katıldı, gelmeyen birkaç arkadaşı olmuş ve 3 oyla kaybetmişler. Genel seçim, yerel seçim gibi küçük büyük çaplı seçimlerin 1 oydan etkilenmesini bekleyemeyiz evet, ama yüzdeye vurursanız sonuç açık.

Bu kadar sığ, bencil ve içinde bulunduğunuz ana göre düşünmeyin, işinize geliyor galiba.
Mesaj tarihi:
o başka bi olay, "tepki olarak oy kullanmadım" demekle "benim oyumla ne değişecek ki" diye oy kullanmamak arasında dağlar kadar fark var.

ha bu da mevcut siyasi partiler listesi, fikrine uygun parti yoksa sen de kur bi tane:

AKP - Adalet ve Kalkınma Partisi
CHP - Cumhuriyet Halk Partisi
ANAP - Anavatan Partisi
DYP - Doğru Yol Partisi
SHP - Sosyaldemokrat Halk Partisi
HYP - Halkın Yükselişi Partisi
GP - Genç Parti
ATP - Aydınlık Türkiye Partisi
BBP - Büyük Birlik Partisi
BCP - Bağımsız Cumhuriyet Partisi
BTP - Bağımsız Türkiye Partisi
CDP - Cumhuriyetçi Demokrasi Partisi