Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şu özellikleri barındıran hangi netbook'u seçmeli ?

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar netbook konusu açılmıştı biliyorum ama benim kriterlerim biraz daha farklı.

Aşağıdaki konularda bir öneriniz varsa bana çok sevinirim.

Kesinlikle olmalı :

+ Uzun ömürlü batarya
Batarya 6-cell (hücre) olmalı, hatta varsa 6'dan daha fazla... Ne kadar uzun giderse o kadar iyi bana göre.

+ Siyah modeli olmalı veya siyah-gri ağırlıklı böyle.

+ Ekran çözünürlüğü en az 1024 olmalı

+ Evde değil sürekli yanımda taşıyarak kullanmak için istiyorum buna en uygun olmalı.

Olursa iyi olur:

+ İnce monitör çerçevesi

+ Rahat ve geniş tuş takımı ve touch pad

+ Mat ekran

[hr]
HDDsi önemli değil tabi 8gb de olmamalı yani 80gb ve üstü iyidir :). Optik sürücü önemli değil, webcam önemli değil.

[hr]
???
Ayrıca bir de sürekli okula getirip götürürken kullanacağımdan 10" de 8.9" kadar rahat taşınabilir mi yoksa 8.9" mi tercih etmeliyim?
Sosyal ağlarda paylaş

9" felç eder. 10" bile küçük bence.

Samsung NC10 kesinlikle olsun dediğin özelliklerin hepsine sahip. Genelde beyaz modelleri satılıyor. Siyah ve başka renkleri de var ama bulması zor olabilir.

Olursa iyi olur dediklerine tam uymuyor. Monitör çervesesi çok ince değil. Tuş takımı geniş ve rahat ama touch pad çoook küçük. Ekran mat değil ama mat ekranlı netbook görmedim daha zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Samsung:
http://www.hepsiburada.com/samsung-np-nc10-ka01tr-intel-atom-n270-1.6ghz-1gb-160gb-netbook-bilgisayar/productdetails.aspx?categoryid=108495&productid=bd73129#tablnk

Aspire One:
http://www.hepsiburada.com/acer-aspire-one-a150l-intel-atom-n270-1.6ghz-1gb-120gb-netbook-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=108495&productid=bd72811

Şimdi Samsung gerçekten güzel 10" ekranı var. Çerçeveleri de ince aslında. 6-cell batarya filan tam istediğim gibi. Ama tuş takımı iyimidir rahatmıdır? Touch pad de Mirage'nin dediği gibi küçük.

Aspire one ise o zaman tuş takımı ve touch pad konusunda gayet önde. 3-cell bataryası olduğundan tercih etmem diyordum ama 6-cell olanlarının internette karşılaştırmalarını gördüm. (Ahanda burada)

Yani Aspire One çok basitçe farklı bir batarya ile gönderilebiliyor gözüküyor. Ama kötü yanı 8.9" olması ve çerçevesinin çok kalın olması.

1) 8.9" hakkaten zorlaştırır mı kullanımı yani sürekli yanımda taşıyacam ama sinir eder mi insanı?

2) Inch hesaplarına çerçeveler dahil mi? Dahil değilse Aspire One'ın çerçevesi kalın olduğundan Samsung'un boyutlarına ulaşmaz mı?

3) Bir de Asus EEE PC 1000H için ne demeli? Yani 6-cell bataryası var, güzel gözüküyor, siyah rengi var, klavyesi ve touch padi de iyiyse (iyi midir?) bu da bir tercih olamaz mı?
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:
Bu soylediklerine gore alinabilecek makineler bunlar ztn aspire 1 veya nc10.

nc10 turkiyede bence ederinden pahali, o yuzden bariz bi fark yoksa aspire one almamak icin bi sebep yok.

Asus EEE PC 1000H olmamı Kharon?

Ayrıca 8.9" (Aspire) ile 10" (NC10) arasında fark varmıdır o kadar 10" al dermisiniz yani? Hep yanımda taşıyacam çantamda, kitaplarımla filan, sorun olur mu 10"? Sorun olmazsa rahat olursa 10" alayım yani.
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:
nc10 un klavyesinde "enter" üstünde "," var.. olammış.. klavye dediğinde "enter" tuşu klasik ters L olmalı

Bendekinde klasik L şeklindeydi enter.

Ayrıca ekran boyu kişisel bir tercih. Bana 10" bile çook küçük geldiği için 8.9" düşünemiyorum bile. Yani mağzalarda görünce bile bi garip oluyorum. :D

Edit: Asus EEE 1000H kötü değil. Bence Acer'dan daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende cok uzun zamandir arastiriyorum bir türlü parayi denklestiremedim
Ben Samsung al derim, hem tasarim olarakta digerlerinden cok kibar duruyor, böyle internetten bakmayla olmuyor gidip gözünle göreceksin farkini.

9 veya 10" farketmiyor boyut olarak cantanda bir problem yapacagini hic zannetmiyorum

Ayrica Samsung'un bataryasi cok basarili, hic negatif bir yorumda bulunan görmedim simdiye kadar
Sosyal ağlarda paylaş

Buyrun Samsung hakkında negatif yorum:

- Touchpad bence çoook küçük. Ayarlardan hassaslığı maximum'a getirdim yine de yetmedi bana. Synaptics ile multitouch gesture destekliyor. İyi güzel de iki parmağı touchpad'e koyunca kıpırdatcak yer kalmıyor ki gesture yapcan.. (parmaklarınız benimkiler gibi büyükse en azından)

- Sabit diski tıkırdıyor. Diğer netbook'lar ile kıyaslayamam. Belki onlarda da öyledir ama beni rahatsız etti sonuçta.

- Linux'a özel sürücüleri yok. Community sağolsun arayıp edip gerekli her şeyi yükleyebiliyorsunuz ama mesela Asus'da öyle bir dert yok.

Edit: Bence bütün bu negatif özelliklere rağmen kendi fiyatındaki netbook'lar arasında en iyisi. Pil ömrü mükemmel, tasarımı harika, klavyesi rahat, fanı gürültülü değil, hafif ve kaliteli. Ama tabii tasarım ve klavye rahatlığı kişiye göre değişen şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...