Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurda mı çıkayım, eve devam mı?

fede

Öne çıkan mesajlar

geçen yıl özel yurtta 2 kişi kaldım bu senede evdeyim 4 kişiyiz.
evinde yurdunda kendine göre avantajları vardır.
şuanda evde 4 kişiyiz biriyle hiç konuşmuyorum. odamı paylaştığım kardeşim dostum dediğim adamla 15-20 gün önce şiddetli bi kavga ettik falan. başlarım ulan böyle eve modundayım şuan ama seneye ufak bir eve çıkma planlarım var hala.

geçen sene ise yurttaydım 2 kişilik oda ufak bi banyomuz vardı iyi anlaşıyorduk oda arkadaşımla. giriş cıkış saatimiz sorun olmuyordu. gececi abi ile muhabbetimiz iyiydi içkimizi rahatca sokuyorduk falan ama sonuçta yurt. koltuga uzanmayı özlüyorsun. sırf çay demlemek için eve çıktım bile diyebilirim o derece :)

ev iyidir ama çok yakın helede aynı bölümden arkadaşınla çıkma bıkarsınız birbirinizden.
Sosyal ağlarda paylaş

Sintisyzer said:
koc henry ford ( 250gr+ taşak required ) yurtları
kız erkek karışık aynı kat dahilinde,
odada tv gurultu yapmazsan serbest
icki "yasak"
sigara "yasak"
2 kisilik odaya banyo vs.

ha tabi donemlik 1200 dolar falan

aynı okulda mıyız abi?
said:

HENRY FORD İKİ KİŞİLİK ODA Tek yatak ÜCRETLİ Dönem:15-Sep-08-22-Jan-08 Kira:4500 TL

HENRY FORD DÖRT KİŞİLİK ODA Tek yatak ÜCRETLİ Dönem:09-Feb-09-05-Jun-09 Kira:3800 TL

sırf okula en yakın yurt diye değmez+yurt müdürlüğü hemen alt katında değmez.

maddi durumun iyi ise eve çık derim, ama tek başına ev sıkıcı olabilir bence. 2 arkadaş çıksanız hem maddi yükü hafifletmiş olursun hem de çok sıkıcı olmaz yani. ama tv, beyaz eşya, vs. gibi olayları var+ su, elektrik, doğalgaz, aidat baya biniyor. bir de arkadaşın dağınık sen toplu olursan olmaz mesela, senin düzenine uygun birisi bulman lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım bu problemlerin hepsi senin ortaya bir duruş koyamayan bir insan olmandan kaynaklı. bende eve çıktım. hiçbir problem yaşamadım. bu adam eve girmeyecek ya da evden çıkarım dediğim adam ev arkadaşı dahi olsa eve sokulmadı geceyi dışarda geçirdi. zaten hazzetmediğim bir insan eve giremez, bulaşık, yemek gibi şeyler de sorun olsa da bir süre sonra herkes kendi bulaşığından sorumlu hale geliyor, elbette batırıp bırakmayacaksın, laf söylenir yoksa.

ikinci olarak da sevgilinin eve taşınması meselesi kesinlikle ev arkadaşına danışılmadan yapılacak iş değildir. sen bu kadar pasif bir adamsan yurtta da aynı sorunları yaşarsın.

hatta iyi ki devlet yurdunda, pansiyonunda filan kalmamışsın.
shapshal said:
ben ilk sene (geçen sene) yurtta kaldım, bu sene eve çıktım okuldaki en samimi arkadaşımla.
Yurttayken 4 kişi kalıyoduk. Tüm alanım bi sandalye, bi masanın yarısı, bir de üst ranzaydı. Hakikaten çok can sıkıcı bir durum, hiç bi zaman "yaşadığım yer" olarak hissedemedim. Sırf uyuduğum, yapıcak iş olmadıında oturup laptop başında zaman öldürdüğüm ve dolaplarını depo olarak kullandığım biyer olarak gelirdi.
Bu sıkıntının üstüne arkadaşla eve çıkma planını yaptık. Herşey çözülecek, tamamen kendi odam olacak, arkadaş süper zaten çok eğleniriz beraber, istediğim zaman arkadaşlar gelir istediğim zaman yalnız kalırım, yemeğimi yaparım banyom benim oh balkon da varmış anam istanbuldan da ps2 getiririm falan derken eve çıkmış bulunduk.
1-2 ay iyi geçti denebilir.
Şuanki durum, odamdan dışarıya adımımı atmıyorum. Arkadaşla tartışmalar dışında yaptığımız tek muhabbet "evde şunun bunun için para lazım" veya "şunu böyle yapmamışın bu böyle olsun" muhabbeti. Gittikçe sıkılmaya başladım evimi paylaştığım insanlardan. Ha tabi, eklemeyi unuttum. Zamanla evimi paylaştığım insanLAR oldu. Arkadaşın sevgilisi her gün bizde kalmaya başladı, sonunda yurdundan çıktı ve bizim eve yerleşti. Başka bi arkadaş daha evinden ayrılmak durumunda kalmış, bizim eve yerleşti. Bir anda 4 kişi olduk.
İyi ki bu üniye gelmişim dedirten adam için şimdi ne yapsam da kurtulsam diyorum. Sevgilisi zaten.. Diğer arkadaş iyi yine. Onun dışında sürekli eve damlayan tipleri saymıyorum bile.
Ortada hiçbirşey olmasa bile, sevmediğin insanlarla aynı evi paylaşmaya başlamak çok can sıkıcı olabiliyor bi süre sonra.

Bu benim hikaye, böyle olacak diye birşey yok. Ama böyle olma ihtimali çok yüksek. Babamlar derdi sürekli dışarda geçindiğin gibi olmaz evde diye de, aman ya ben bu elemanla herşeyi çözerim hiç sorun olmaz kafasındaydım. Hiç de öyle olmuyormuş, hakikaten bu lafı çok duyduğumuz için duyarsızlaşıyoruz ama çok önemli bir durum.

Şuanda mesela ücretsiz veya düşük ücretli tek kişilik bi yurda çıkma imkanım olsa hiç düşünmeden çıkardım. Herşey senin kontrolünde olur, tek sorumluluğun kendine olur. Paranın hesabını kendin yaparsın, etrafı dağıttığında "ulan .. şimdi herif gelicek laf edicek" diye düşünmek yerine "amaan toplarım bi ara anasını satiym benim odam diil mi" diyceksin.

Dediğim gibi, evi iyi düşünmek lazım. Bunların aksine çok güzel de olabilir herşey, ama bu duruma da gelebilirsin. Evin artısı olarak sayılan şeyler senin için ne kadar artı diye onu bi düşün. Aynı şekilde yurdun eksilerinin de ne kadar eksi olduğunu düşün. Evin eksileriyse büyük bi çoğunluk için her zaman eksidir. (ulan çaktırmadan da içimizi dökmüşüz be :D)
Sosyal ağlarda paylaş

zarekd said:
arkadaşım bu problemlerin hepsi senin ortaya bir duruş koyamayan bir insan olmandan kaynaklı. bende eve çıktım. hiçbir problem yaşamadım. bu adam eve girmeyecek ya da evden çıkarım dediğim adam ev arkadaşı dahi olsa eve sokulmadı geceyi dışarda geçirdi. zaten hazzetmediğim bir insan eve giremez, bulaşık, yemek gibi şeyler de sorun olsa da bir süre sonra herkes kendi bulaşığından sorumlu hale geliyor, elbette batırıp bırakmayacaksın, laf söylenir yoksa.

ikinci olarak da sevgilinin eve taşınması meselesi kesinlikle ev arkadaşına danışılmadan yapılacak iş değildir. sen bu kadar pasif bir adamsan yurtta da aynı sorunları yaşarsın.

hatta iyi ki devlet yurdunda, pansiyonunda filan kalmamışsın.

haklısın hocam, çok fazla tepki koymadım belki de.
Ama bi yandan da hani ilanla falan çıktığım bi adam olsa belki daha net olabilirdim ama dediğim gibi çok çok samimi bi arkadaş ve insan çok da laf edemiyo, veya en azından ben edemiyorum. Sonra böyle birikip saçmalıyo işte durumlar.
Mesela dediğim gibi geçen sene yurttayken 4 kişi kalıyoduk, 3 kişinin tekiyle bile tartışma veya bi soğukluk yaşamamışımdır ve onlardan dolayı da hiç bi sorunum olmamıştır. Ama sonuçta yine de haklısın, kim olursa olsun bi tavır koymak gerekiyor bazen.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben özel yurtta kalıyordum.

Kız erkek karışık aynı bina fakat katlar farklı ama ben son geldiğim için karışık kattaydım.
Bina V şeklindeydi ben balkona çıkınca karşıda ki kızların odayı alttaki kızın yatağını komple görüyordum.
Alkol sigara serbest.
internet tv var.banyolar içerde.
telefon vardı telefonla istenilen oda aranabiliyordu.

ilk senemde üniversitede bu kadar kızla çıkabileceğimi tahmin etmemiştim.
Bırakmazdım ama ev deneyimini yaşamak istedim. =)
Sosyal ağlarda paylaş

Valla 1 sene devlet yurdu 3 sene evde kaldım.Yaşadıklarımı anlatayım sırasıyla...

1 senelik yurt yaşantımda kraldım.Kafadan 200 kişi fln tanıyordum.Gece 12 de yurdun kantinini biz kapatırdık o derece yani.Kızlar-erkekler ortam baya güzeldi ve eve göre harcadığım para oldukça azdı.Odalarımız 5 kişilikti ama odaya yatmaya gidiyordum bir tek.İlk sene bu yüzden ortalamam 1 civarında kaldı ki okulumun yarım dönem uzamasında oldukça katkısı olmuştur :)

2.yılımda 5 arkadaşla eve çıktık ama benim ki katekulli oldu biraz.İlk zamanlar çok iyiydi ortamlar fln.5 kişi olunca eğlencesi de güzel oluyordu ama sorumluluğu da bir o kadar arttı.5 kişinin bulaşığını yıkamak,yemek yapmak cidden sıkıntı yaratıyordu.Hele ki evden biri aşırı sorumsuz biri de aşırı titiz hatta yemekleri de o yapardı tam bir ev erkeği misali :)Kavgalar çıktı tabi sözlü olarak.Yıl sonunda ayrılma kararı aldık.2 arkadaş bularak ben ve titiz arkadaş bir eve çıktık.2 sene boyunca da kaldığım evde hiç sıkıntı olmadı.4 kişi gül gibi geçinip gittik.Evdeyken derslere gider oldum en azından yurda göre biraz daha fazla :)Ama en büyük dezavantajı sosyal ortamdan oldukça kopardı beni.Yurt zamanı yatmaya zaman bulamıyorken o kadar kişiden görüştüğümüz de kimse kalmadı nerdeyse.O yüzden özellikle yurt arkadaşlıklarına dikkat diyorum.Çoğu yalan oluyor çünkü...

Her neyse sadede gelelim.Öyle çok ortam meraklısı değil ve rahatına düşkünsen ev derim ama sorumluluk alamayacak,bulaşık yıkamaymış,temizlikmiş,yemek yapmakmış bana koyar diyorsan eve hiç çıkma...
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:
Ben özel yurtta kalıyordum.

Kız erkek karışık aynı bina fakat katlar farklı ama ben son geldiğim için karışık kattaydım.
Bina V şeklindeydi ben balkona çıkınca karşıda ki kızların odayı alttaki kızın yatağını komple görüyordum.
Alkol sigara serbest.
internet tv var.banyolar içerde.
telefon vardı telefonla istenilen oda aranabiliyordu.

ilk senemde üniversitede bu kadar kızla çıkabileceğimi tahmin etmemiştim.
Bırakmazdım ama ev deneyimini yaşamak istedim. =)

oha. russian institute un yurtlarında falan mı kaldın dskjfhdsf
Sosyal ağlarda paylaş

avrupada amerikada olsan yurtta kalmak ilk donem flm en azindan avantajli insanlarla tanismak icin de turkiyede pek bir farki yok, hatta evin olsa daha avantajli arkadaslarini icmeye cagirirsin vs. ben su an evde kaliyorum amerikadayim ama yurtta kalan arkadaslarim kadar insan tanimiyorum okulda mesela ama evin rahati da bir baska tabi, buyuk bi evi 3 kisi paylasiyoruz gene, sonucta oyle dustan dimdizlak cikan adamlar, sen cikarken yan tarafta masturbasyon yaparken gordugun tipler olmuyor =) zaten anket sonuclarindan da belli herkesin evin daha avantajli oldugunu dusundugu =)
Sosyal ağlarda paylaş

nerdeymis bu henry ford

ben kardesimin ford olmayanindan tek kisilik odasina bu donem nerdeyse 4000 lira verdim

Syn said:
Sintisyzer said:
koc henry ford ( 250gr+ taşak required ) yurtları
kız erkek karışık aynı kat dahilinde,
odada tv gurultu yapmazsan serbest
icki "yasak"
sigara "yasak"
2 kisilik odaya banyo vs.

ha tabi donemlik 1200 dolar falan

aynı okulda mıyız abi?
said:

HENRY FORD İKİ KİŞİLİK ODA Tek yatak ÜCRETLİ Dönem:15-Sep-08-22-Jan-08 Kira:4500 TL

HENRY FORD DÖRT KİŞİLİK ODA Tek yatak ÜCRETLİ Dönem:09-Feb-09-05-Jun-09 Kira:3800 TL

sırf okula en yakın yurt diye değmez+yurt müdürlüğü hemen alt katında değmez.

maddi durumun iyi ise eve çık derim, ama tek başına ev sıkıcı olabilir bence. 2 arkadaş çıksanız hem maddi yükü hafifletmiş olursun hem de çok sıkıcı olmaz yani. ama tv, beyaz eşya, vs. gibi olayları var+ su, elektrik, doğalgaz, aidat baya biniyor. bir de arkadaşın dağınık sen toplu olursan olmaz mesela, senin düzenine uygun birisi bulman lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...