Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurda mı çıkayım, eve devam mı?

fede

Öne çıkan mesajlar

ayri eve 4 ay ciktim tum derslerimden kaldim pis pis gezdim sadece fastfood beslendim

hikaye:

yine mc donalds soyledik 3 kisi 6 menu giriste alirken menuleri kolalari dusurdum ben hep beraber sevindik oley yerler temizlendi diye 4 ay da bi kere temizlik yaptik oda ev arkimin kiz arkadasi yapti camasirlarimizi felan yikadi oyleki artik kizin tshirtlerini giyiyodu arkdasim auhsd
Sosyal ağlarda paylaş

yurduna göre değişir cevabım.

mesela bizim yurtlar çok serbest.
kendi yurt kurallarına bak ilk önce. kız-erkek serbestliği, yemek-icmek. alkol sigara olayları.
giris cıkıs saatinin olmaması filan.

bunlar eger yoksa evden sonra cok bayabilir yurt.

odalar zaten temiz olur yeni yapılıyorsa ondan o konularda bisi yazmadım.

ben yurtta kalıyorum. bence her ikisinin de kendine göre artıları var
Sosyal ağlarda paylaş

Sintisyzer said:
koc henry ford ( 250gr+ taşak required ) yurtları
kız erkek karışık aynı kat dahilinde,
odada tv gurultu yapmazsan serbest
icki "yasak"
sigara "yasak"
2 kisilik odaya banyo vs.

ha tabi donemlik 1200 dolar falan

e normal. 2400 dolar yıllık dersen, 3840 lira yapıyor şu anki kurdan.

şu anda kocaelide kaldığım boktan yurdun iki kişilik odası aylık 475 lira ve 10 ay ödüyorsun. ve çok boktan.

iyiymiş yine yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Harbi gerçek yani. Hem de izmitte, istanbulda falan da değil. Ve boktan ötesi bir yurt yani. Tek güzel yanı cemaat yurdu olmayan yegane yurt olması.

Ben o kadar vermiyorum yurdun sahibi akrabamız olduğundan VIP statüsünde kalıyorum da, oda arkadaşım harbi o kadar veriyor yanlış bilmiyorsam.
Sosyal ağlarda paylaş

ben ilk sene (geçen sene) yurtta kaldım, bu sene eve çıktım okuldaki en samimi arkadaşımla.
Yurttayken 4 kişi kalıyoduk. Tüm alanım bi sandalye, bi masanın yarısı, bir de üst ranzaydı. Hakikaten çok can sıkıcı bir durum, hiç bi zaman "yaşadığım yer" olarak hissedemedim. Sırf uyuduğum, yapıcak iş olmadıında oturup laptop başında zaman öldürdüğüm ve dolaplarını depo olarak kullandığım biyer olarak gelirdi.
Bu sıkıntının üstüne arkadaşla eve çıkma planını yaptık. Herşey çözülecek, tamamen kendi odam olacak, arkadaş süper zaten çok eğleniriz beraber, istediğim zaman arkadaşlar gelir istediğim zaman yalnız kalırım, yemeğimi yaparım banyom benim oh balkon da varmış anam istanbuldan da ps2 getiririm falan derken eve çıkmış bulunduk.
1-2 ay iyi geçti denebilir.
Şuanki durum, odamdan dışarıya adımımı atmıyorum. Arkadaşla tartışmalar dışında yaptığımız tek muhabbet "evde şunun bunun için para lazım" veya "şunu böyle yapmamışın bu böyle olsun" muhabbeti. Gittikçe sıkılmaya başladım evimi paylaştığım insanlardan. Ha tabi, eklemeyi unuttum. Zamanla evimi paylaştığım insanLAR oldu. Arkadaşın sevgilisi her gün bizde kalmaya başladı, sonunda yurdundan çıktı ve bizim eve yerleşti. Başka bi arkadaş daha evinden ayrılmak durumunda kalmış, bizim eve yerleşti. Bir anda 4 kişi olduk.
İyi ki bu üniye gelmişim dedirten adam için şimdi ne yapsam da kurtulsam diyorum. Sevgilisi zaten.. Diğer arkadaş iyi yine. Onun dışında sürekli eve damlayan tipleri saymıyorum bile.
Ortada hiçbirşey olmasa bile, sevmediğin insanlarla aynı evi paylaşmaya başlamak çok can sıkıcı olabiliyor bi süre sonra.

Bu benim hikaye, böyle olacak diye birşey yok. Ama böyle olma ihtimali çok yüksek. Babamlar derdi sürekli dışarda geçindiğin gibi olmaz evde diye de, aman ya ben bu elemanla herşeyi çözerim hiç sorun olmaz kafasındaydım. Hiç de öyle olmuyormuş, hakikaten bu lafı çok duyduğumuz için duyarsızlaşıyoruz ama çok önemli bir durum.

Şuanda mesela ücretsiz veya düşük ücretli tek kişilik bi yurda çıkma imkanım olsa hiç düşünmeden çıkardım. Herşey senin kontrolünde olur, tek sorumluluğun kendine olur. Paranın hesabını kendin yaparsın, etrafı dağıttığında "ulan .. şimdi herif gelicek laf edicek" diye düşünmek yerine "amaan toplarım bi ara anasını satiym benim odam diil mi" diyceksin.

Dediğim gibi, evi iyi düşünmek lazım. Bunların aksine çok güzel de olabilir herşey, ama bu duruma da gelebilirsin. Evin artısı olarak sayılan şeyler senin için ne kadar artı diye onu bi düşün. Aynı şekilde yurdun eksilerinin de ne kadar eksi olduğunu düşün. Evin eksileriyse büyük bi çoğunluk için her zaman eksidir. (ulan çaktırmadan da içimizi dökmüşüz be :D)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...