tiLi Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 İlk bel sakatlığım yaklaşık 5 sene önce ilk gym e adım attığımda oldu. Yerden ağırlık alırken düzgün eğilmedim, aşağıdaki resim gibi eğildim: http://www.t-nation.com/img/photos/2008/08-050-training/image015.jpg O gün orda sakatlandı belim. Zaten çok zayıftı, ben komple zayıftım, spor yapmıyodum. Ondan sonra belli aralıklarla sakatlayıp durdum belimi. 5 sene önce doktor bel fıtığı başlangıcı demişti. Daha sonra kürek makinesinde sakatladım. Sonra squat yaparken tekniği bilmemekten sakatladım. Sonra bi gün squatta kaldırabilceğimden ağır girdim, tekniğim bozuldu muhtemelen, sakatladım. Böyle böyle hep beni engelledi bu bel işi. 1 sene falan ara vermem gerekmişti. 2 hafta önce tekrar başladım spora. Ağrısız bir şekilde front squat, deadlift ve ayakta military press(military press ayakta olur zaten) yapabiliyorum. Dün yaptığım hareket oblique hareketi, rotational stability için çalıştıgım bir hareket. http://www.youtube.com/watch?v=bzE553my1o8&feature=player_embedded Bu hareketin isometriğini yapıyodum. Ancak dikkat etmediğim için ağırlıkla rotation yaptım. Gitti bel Belinize değer veriyosanız ağırlıkla lumbar spine(omurga) rotation, flexion, extension, kısacası hiçbir şey yapmayın. Hareketleri yaparken beliniz sabit olmalı, beli veya karnı çalıştırırken dahil. Karın için: Weighted crunch yapacağınıza, ab rollout, RKC plank, TRX fallout, dead bugs, bu hareketlere bakın. Oblik için: Side plank, pallof press(sabit durarak yapın, dönerseniz kötü). Russian twist hareketini sakın yapmayın Bel zaten squatla, deadliftle yeterince çalışıyor. Stuart McGilli araştırabilirsiniz. Kısaca adam lumbar spine dan hareket etmenin ne kadar zararlı olduğunu deneylerle gözlemlemiş, şu an dünyaca kabul ediliyor araştırmaları. Beli kurşun geçirmez olan adamlar için gerekli değil bu söylediklerim. Zaten bunlar bir anda zarar vermiyor, kronik olarak zayıflatıyor. O yüzden bilemezsiniz. O verdiğim karın hareketlerinin bazıları, her türlü mekikten crunchtan çok daha iyi çalıştırıyor karnı. Ama doğru yapmanız lazım. Nasıl yapılıyor diye soran olursa yazarım gene yazı çok uzun oldu öff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Legenden Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 revize etmenin zamanı geldi bazı ABs workout larını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 ben çok apaçi bi hareket yapıyorum karın için ama çok etkili bence tricep push down yaptıgımız aletin onune bir minder seriyorum güzel ağır bir kilo seçiyorum barı tutarken dizlerimin üzerine inip başımın üzerine çekip barı başım yere değene kadar çalışıyorum çok fark ettiğini gördüm : D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Legenden Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 bende yapıyorum güzeldir o :) http://www.youtube.com/watch?v=6U0TZSKasr8&feature=related Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 iyi bari adı falan varmış arada kötü hissediyordum kendimi kimse yapmıyor çok uygunsuz diye :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Legenden Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 10 numara haraket devam et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 daha once duydugum bi mevzu var dogrulu nedir bilmiyorum. bicepsleri calıstırırken kası uzun calıstırmak var, bir de kısa diye bisi duydum. tam anlatamadım da simdi biceps bi yumurta gibi oluyor, bi de daha yayvan kola yayılmıs sekilde. boyle bisey var mı? calısırken hangi hareket neye gore yapılmalı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Legenden Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 ben duymadım hiç bir yerde böle birşey, anatomi çok önemli kaslarda kimisnde yumurta durur kimisinde farklı, kimisin bicepsi uzundur kimisinin kısa. tam demek istediğin nedir ? uzun çalıştırmak ile kısa çalıştırmak ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 dedigimi anlamıssın iste onu diyorum ben de. kimisinde uzun ince gorunurken, kiminsinde yumurta gibi gorunuyor. ben mesela soyle bir kola sahip olmak istemem. http://www.ayushveda.com/mens-magazine/wp-content/uploads/2009/06/buildbigbicep.jpg soylesini isterim. https://shop.menshealth.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/t/r/trade-your-belly-for-biceps_080072_265x265.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Legenden Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 tamam anatomi, benimki uzundur mesela şansıma :) kolu güzel yapmak lazım mesela kolu büyük gösteren biceps değil tricepsdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 O tamamen genetik yapcak bişi yok kola Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Birinde kasmis digerinde normal kol gorunusu o yahu. Kasilan her biceps yumurta olur zaten. Kolu duz tutarsan alttaki resimdeki gibi durur kol acisina bagli. Uzun kas tipi genelde yuzuculerde basketbolcularda olur kabaca bodyci daha yumurtamsi sporcular uzun is yapan kasa sahip denebilir esneklik ve ceviklikten dolayi.. ama sonunda kasarsan bicepsi alirsin yumurtayi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osie16 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Toggie : uzun kısa çalışmaktan kasıt arada değişiklik yapıp pump yapmak için kısa kısa hareketi pompalayarak yapmak var. Scout Curl yaparken mesela kolunu tam salmazsın kısa kısa kanı toplarsın bicepse,ama bu çalışmanın tabiki yumurta gibi yada uzun kas olarak etksi yok o genetik,ama bir yerden sonra biceps geliştiğinde yumurta gibi olur zaten yapıcak birşey yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 durus kasis buyrun.. sag kol uzun sol kol yumurta.. bicepsin ozelligi o, herkesde var yani anatomiden dolayi gogusteki gibi veya omuzlar gibi asiri fark gostermez. tamam dna dan dolayi gelisim gosteren bolgelerimizde fark olabilir ama kollar genelde bu kadar fark yaratan bir bolge degil. genellikle omuzlar pisdir dnasal olarak, dar, dusuk, genis, vs, veya gogusler genis alta incelen vs... kollarda genel calisma ile arada fark kalmiyor gozlemledigim kadari ile. http://www.comunicatedepresa.com/wp-content/uploads/2011/12/exercitii-biceps.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 o zaman bir sure sonra daha fazla biceps'e abanmayarak istedigim seviyede bırakabilir miyim o bolgeyi? rafael nadal'ın kolları aslında mukemmel goruntuye sahip bence. goruntu olarak cok keskin cizgiler yok, istedigim goruntu bunun gibi olsun istiyorum. hedefim bu tabi, cok uzagımdayım o ayrı mesele :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 kanuni o dedigin tabi ki fark ettiriyor. ama kisisden kisiye degisen bir durum da var. sıktıgın zaman hepsi yumurta oluyor zaten. ama bazılarının sıkmadan da neredeyse yumurta gibi durdugu oluyor. onun onune gecmenin yolu var mıdır diye merak ettim sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 acikcasi ben sikmadan normal durusta yumurta seklinde olan biceps gormedim, su adamlarda bile yok.. hayir dedin diye bakiyorum ama normal durusta yumurta seklinde duran bicep hic bulamadim, http://1.bp.blogspot.com/-GMhf3a22y5Q/ToX1WkDX6wI/AAAAAAAAAI0/fDhq3v-E_EI/s1600/The+biceps+of+Jay+Cutler+2.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Legenden Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 anatomiyle alakalı ama sen tabi gidip ......... gibi abanırsan illaki yumurta olur çünkü mecbur öle olmaya gidicek başka yer yok yada yırtarsın patlarsın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Legenden Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 toggie bi resim atta bicepsine bakalım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 biceps yok bende yahu, hic calısmadım :) triceps yine idare eder sayılır. foto cekeyim de koyarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Kanuni said: acikcasi ben sikmadan normal durusta yumurta seklinde olan biceps gormedim, su adamlarda bile yok.. hayir dedin diye bakiyorum ama normal durusta yumurta seklinde duran bicep hic bulamadim, http://1.bp.blogspot.com/-GMhf3a22y5Q/ToX1WkDX6wI/AAAAAAAAAI0/fDhq3v-E_EI/s1600/The+biceps+of+Jay+Cutler+2.jpg bu fotografaki mesela bana gore yeterince yumurta seklinde. ben bu kadar olsun istemiyorum iste. ne demek istedigim oldukca acık aslında ya, uzatmasana :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 korkma olmaz olamaz zaten boyle :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeoStyle Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 böyle istiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 yahu o adam gibi inanılmaz vucuda sahip olmayan adamlarda da benzer durum yasanabiliyor. anatomikmis iste. neo, eyvallah tam olarak bahsettigim sey bu iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 o zaman vucut gelistirmeye ihtiyacin yok ortadaki hatundan lazim sana :) cesitli pozisyonlarla alirsin o bicepsleri :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar