Bone Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Computer Engineering (Bilgisayar Mühendislik) Computer Science (Bilgisayar Bilimleri) Information Technology (Bilgi Teknolojileri) Computer Programming (Bilgisayar Yazılımı) gibi Bilgisayar ve Yazılım öğretilen birçok bölüm var. Acaba bu tür bölümler arasındaki farklar nelerdir? Yazılım öğretme konusundaki ayrımları nelerdir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 wikipedia Computer Engineering * Algorithms * Computer architecture and organization * Computer systems engineering * Circuits and signals * Database systems * Digital logic * Digital signal processing * Electronics * Embedded systems * Human-computer interaction * Interactive Systems Engineering * Operating systems * Programming fundamentals * Social and Professional issues * Software engineering * VLSI design and fabrication Computer Science * Algorithms and data structures (Analysis of algorithms, Algorithms, Data structures) * Programming methodology and languages (Compilers, Programming languages) * Computer elements and architecture (Digital logic, Microarchitecture, Multiprocessing) * Numerical and symbolic computation (Bioinformatics, Cognitive Science, Computational chemistry, Computational neuroscience, Computational physics, Numerical algorithms, Symbolic mathematics) * Applications (Operating systems, Computer networks, Computer graphics, Computer vision, Databases) Burda genelde undergrad'da Applications kismina yogunlasilir, Numerical and symbolic computation kismi master ve phd olarak karsimiza cikar. Ancak teorik derslerde (ve application'larda) bunlarin alt yapilari verilir. Simdi CS'te listelenmemis ama CE'de olan Computer architecture and organization, Digital signal processing gibi seyler var. Bunlar gayet de CS tarafinda da gorulebiliyor, okuluna gore degisir. Genel kani, CE daha cok elektrik muhendisliginden bilgisayara gecistir ve muhendislik dersleri alman bu konularla ilgilenmen gerekir. CS'te ise isin teorik kismi daha agir basar ve matematikle daha hasir nesir olursun. CP ve IT konusunda bilgim yok, bulduklarimi teyitleyemem de acikcasi. Ancak CP'nin CS'ten cok farki oldugunu sanmiyorum. En fazla computer organization kismini atip, programlama dersi koyarlar. IT'nin ise tek basina bir bolum olmasi her zaman ilgimi cekmistir zira bir yere focusunun olmadigina isaret ediyor kafamda.. End. muhendisleri gibi her seyden az bucuk bilip hicbir sey bilmemek gibi bir sey olsa gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eben Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 bilgisayar mühendisliği ile bilgisayar bilimleri aynı şeydir, bildiğim kadarıyla tabi. bazı ülkelerde bilg müh olarak geçiyor, bizim ki gibi; fakat bazı ülkelerde bilg bilimleri olarak geçiyor ki bunlar nedense daha gelişmiş ülkeler. Bi ara denkliklerine bakmıştım ordan aklımda kalmış, içeriklerine bakmadım belirteyim de sonrada ohoooo onlar çok farklı şeyler diye biri çemkirmesin bana... bilgisayar mühendisliği genel olarak teori ağırlıklıdır. Bilgi teknolojileri ise pratik üzerine bir bölümdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 computer science ve computer engineering iki ayri bolum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Ülkesine ve okuluna göre değişiyor ayrıca. Mesela ben Almanya'da Computer Science (Almanca'sı Informatik) okudum. Ama okulumdaki bölümler ve verilen dersler genelde wikipedia'da Computer Engineering altında listelenen bölümler. riglous said: wikipedia Computer Engineering * Algorithms * Computer architecture and organization * Computer systems engineering * Circuits and signals * Database systems * Digital logic * Digital signal processing * Electronics * Embedded systems * Human-computer interaction * Interactive Systems Engineering * Operating systems * Programming fundamentals * Social and Professional issues * Software engineering * VLSI design and fabrication Ayrıca okulum teknik üniversite (TU-KL) ve dersler de baya teorik. Yani computer science pratiktir demek doğru olmaz. Aradaki farkları ben de bilmiyorum ama riglous'un dedikleri mantıklı geldi. Bence bölüm ismine bakmak yerine okuldaki araştırma gruplarına, derslere ve prof'lerin uzmanlık alanlarına bakmak daha iyi olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 her okul benzer isimlerle farklı müfredatlar işliyor o yüzden isme göre değil müfredata göre sınıflandırmak gerekiyor kanımca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 IT okuyan bir adam ne yapabilir? Nerelerde is bulabilir vs? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 bisey yapamaz, issiz kalir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 Ahauha dogru. Ne okursan oku is yok zaten, anlamsiz gibi geliyor artik bana universite okumak. Bosuna zaman ve para kaybiymis gibi geliyor. Daha gecen gun bir adamla tanistim, amerikali turk. Liseyi bitirememis GED almis. Universite falan okumamis adam, ailesinin tanidiklari sayesinde ve buyuk bir sansla daha 17 yasinda Sony'de calismaya baslamis. Isini cok da iyi yapiyordu heralde, 5 yildir oradaymis. Arada belki sertifika gibi birseyler yapmistir bilemiyorum ama ustune basarak soyledi universiteye gitmedigini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 mezun olduktan sonra pek fark yokta okurken mesela bizim okulda bilgisayar mühendisleri sinyal bilmemnesi, elektronic circuit fln alırken biz proje managment, yazılım mimarisi, yazılım sınama ve doğrulama gibi dersler görüyüoruz 2.sınıftan sonra. biz derken yazılım müh okuyorum bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar