sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Yarın kayıt yaptırıyorum,pazar günü de sınavım var.Bu kuruluşla alakası olan varsa bana sınavla ilgili veya ülke seçmeyle ilgili tüyo verebilirse çok memnun olurum,teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 aynen ben de kayıt yaptırdım bugün, her türlü bilgiye açığım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 kuruluşla alakam yok da bizim okul host oldu 2 kere öğrenci aldm ben ünivli iyiydi baya organizasyon güzel.fakat bazı hostlar kötü olabiliyo ve host bulamıyosun gg olabilir yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 aiesec? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Fransızca garip bir açılımı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 oha tesadüfe gel, bende aisec için topic açacaktım :) neyse efendim benim merak ettiğim tek konu şu: şimdi gidersek 2 yazılım müh. arkadaş gidecez. Atıyorum sun firması işe aldı bizi (yavaş alsın), kayıttan öncede işaretleydiydik java bilioz diye. Bu firmanın bizden beklentileri bizim mevcut bilgimizden fazla ise ne olacak? veya adamlara sql kullanmayı bilioz dedik, adamlar önümüze tblik db'yi dayayıp, optimize ulan derlerse ne yapacaz? Bide parayı çalıştığımız şirket veriyor, iide hiçbi şirket parayla kalifiye olmayan elemen yetiştirmek istemez ki. Bide amerikadan başka yurtdışı seçenekleri var, mesela fillandiya diyelim, e biz oraya gitsek adamlar takır takır fince konuşcak çalışacağımız yerde, bizde öyle malak malak durcakmıyız? son olaraktan daha önce aisecle bi yerlere gitmiş bi bilg müh tanıdığınız fln var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 rentacoderdan adam tutturup yaparsın artık senko Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 lol... ama sina yani şimdi eee umm kem küm... :S Göçerttin lan beni bi mesajla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 malezyaya gidin, hem ucuz hem güzelmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Malezyadan önce Hindistana yolluyorlar zaten. Onun dısında U.S.A. yi hiç düşünmeyin hayal kırıklığı yaratır Aiesec kanalıyla Amerikada staj yapabilmek için 3 tane artı dil bilmeniz gerekiyor (upper ve advance seviye olarak) ve not ortalamanızda iyi olması lazım. Ha onun dışında ben giderim Yunanistan a Rusya ya da Ukrayna ya diyorsanız o ayrı. Ama söyle bir durum var ki size masada anlattıkları kadar toz pembe değil her şey aklınızda bulunsun.Bir de sınavı geçemezseniz eğer yatırdığınız harç paraları yanıyor onun dısında da sınavı geçtikten sonra bi 200 - 250 dolar daha aisec e tekrar bayılacaksınız. Eğer ki kabul edilirseniz daha sonrasında ki harcamaları saymıyorum bile. Ama ''yurtdışı staj!! üstelik maaşlı'' laflarına fazla aldanmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 bizim ark önce macaristan a ordan da almanya ya geçti. elemanı bırakmıyolarmış. kalıcak galiba almanya da... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
utopia Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Aisec değil Aiesec hjhgd. Zamanında Outgoing Exchange takımında çalıştım bir sene, havuzu vs iyi tanıyorum, sanırım yardımcı olabilirim. Öncelikle Aiesec stajı dediğiniz şeyle çok iyi bir ülkede çok iyi bir staj bulma olanağınız çok büyük şansa bakar. Öyle şanssızsınızdır ki lokal komitenin elindeki en iyi form sizinkidir, ama havuzda kalırsınız öyle. Ayrıca evet sınava ayrı para bayılacaksınız, sonra sizden ayrı bir para daha alacaklar formunuzu sisteme koymak için. Bilgilerinizi adam gibi yazın, açık ve net olsun her şey, ne atın ne de aşağısını yazın ki istediğiniz gibi staj bulabilesiniz. Mesela Fransızca ikinci dilinizdir ama azdır, tutup da mükemmel yazarsanız sonra da Tunus'ta staja giderseniz çok mükemmel apışırsınız. Ülke konusunda seçici olmayın, Amerika'da başvurduğunuz stajların %80i dönmeyecek geri, %20inden de red yiyeceksiniz. Almanya şansı daha yüksek mesela ama İngiltere isterseniz çok mükemmel avcunuzu yalarsınız, almıyorlar sizi staja. Gittiğiniz ülkenin dili konusunda endişe etmek yerine gittiğiniz firmanın globalliği konusunda endişe edin. Herkesin İngilizce bildiği bir firmada rahat etmek var, kıyıda köşede bir yerde kalmış bir firmaya gitmek var. Formlarda ülke yerine bu kriteri göz önüne alırsanız rahat edersiniz. IT'ciyseniz Hindistan'a gidin mesela, ama tercihiniz Hindistan değilse bunu en baştan belirtin açık açık. 298562596573 tane teklif alacaksınız çünkü. Zaman olayını uzun tutun. Ne kadar uzun giderseniz o kadar iyi staj bulabilirsiniz demektir. Bir de havuzu öğrenip maillerinizi kendiniz atın, ofis çalışanlarının eline kalmayın. Bunu üst satırlarda yazmışsam eğer dikkate almayın, yorgunum, acelem var, bakamıyorum geri sdf. Herhangi bir sorunuz varsa çekinmeyin sorun, daha yazardım fakat acilen kesmem lazım yazıyı. Güç sizinle olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 bizim okuldaki muhalefet aiesec köle pazarı diyodu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Benim aiesecte çalışmış bir kaç arkadaşım ve okuldan da üç beş yedi kişi aynı şeyi diyordu, keşke zamanında hindistana gitseydim onları dinlemeyip de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 hindistana gidip gencliginize yazik etmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
utopia Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 sevgili modlar, şu başlığı düzeltir misiniz gözümü alıyor sdf. ayrıca aiesec'e kendini kaptıran gençlerin gençliklerine yazık asıl, ama öyle bir tane yakaladıysanız da uyandırmayın, acımayın kullanın ahah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Aiesec İzmir'de yaklaşık 1,5 yıl çalıştım proje üyesi,konu odaklı takım üyesi ve outgoing exchange'de.Sonra çıktım(bazılarına göre kaçtım kendimi kurtardım) Sorusu olan varsa iyi kötü her yönüyle tanıtırım aieseci =) Edit: Oyş benden önce selin gelmiş söylemiş söyliyceğini,mükemmel özetlemiş..Kısa bir süre outgoing exchange de çalışmıştım kendisiyle. 2 sene önce bir hanım kızımızı OPEL Almanya ile birleştirmiştim.Kızın CV si gördüğüm en güzel CV idi. Aiesec'te gaz esastır,masadakilerin muhteşem anlatışlarına bakmayın, ortalamanız 2-3 falanken ve muhteşem "exceptional skill" lere sahip değilseniz İngiltere'de iyi maaşlı süper bilgisayar şirketlerinde staj,Amerika'da EA games filan gibi hayallere baştan girmeyin.Onun dışındaki bilimum litvanyadır,estonyadır,polonyadır öyle avrupa ülkeleri çıkıcaktır şanslıysanız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 .... Yok bişi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elma_v2 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Up up! Dışardan güzel bi sistem gibi görünüyo ama 5-0 yenik başladı gözümde. 60 dk 60 test sorusu (4 şıklı), fill in the blanks tarzı 15 dk da yapıp çıkılıyo.. Online formları çok yalan, "why do you choosing Aİesec" gibi grammer hataları dolu, sanırım formu hazırlayan kişiye tercümeyi de hallediver demişler. 1 saatlik dandik bi grup mülakatı ve ardından 5 dk bireysel mülakat. Onun üzerine bir sonraki gün erasmus öğrencileri tarafından yapılan 2-3 dk lık ingilizce mülakat (erasmus öğrencilerine çalışma bursu?) Bunların hepsi ayrı ayrı günler olduğu için, 5-10 dk lık mülakatlara Tuzla'dan (Sabancı üni), Kuştepe'ye (Bilgi) gittik. hepsini bir arada çıkaramıyolardı sanki. Ayrıca iki mülakat da beklenenden 1 saat geç başladı. Tüm bunlar sonucu bugün Aiesec istanbul ofisi'nden tüm elemeleri geçtiniz, tebrikler çok zekisiniz. tarzında bi mail geldi. Yarın da başvuru formu doldurma semineri diye bişey için (heralde max 10 dk da o sürecek) Bilgi Kuştepe'ye gelmemi bekliyolar :P.. Başvuru formu ya niye insan seminer düzenler ki bunun için. Böyle zırt pırt Bilgi Kuştepe kampüsüne çağırmalarını anlamış değilim. Ayrıca bundan sonra ne gibi staj teklifleri gelicek vs. hiç bilmiyorum, heralde onu da açıklamak için yine kampüse çağıracaklar. Bugün de okulda tanıtımları vardı, tanıtımı iptal edip insanlara duyurmayınca 8-10 kişi yarım saat bekledi sonra söylene söylene çıktılar Aiesec'e :) Aiesec'in bu yönleriyle karşılaşan bi tek ben miyim pati'de? Aiesec'de işler böyle mi yürüyor? Ona göre başka staj tekliflerini değerlendireceğim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 utopia said: sevgili modlar, şu başlığı düzeltir misiniz gözümü alıyor sdf. düzelttim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2010 aztek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2010 en guzel ben duzelttim, selin icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2010 yaaa eyleniyoduk sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar