Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürtçe Radyo Hazır. Arapça Tv Yolda.

elaidi

Öne çıkan mesajlar

yahu sen insanlardaki sapkın davranışları kültürlerine göre nasıl genelleyebilirsin ki? avusturyada kızını yıllarca bodruma kapatan adamı, amerikadaki seri katilleri, türkiyedeki çocuk tacizcilerini kültürle, bireye verilen değerle mi açıklayacaksın?

istersen ülke politikalarına bakalım; amerikanın bütün dünyaya korku salmasını, kuzey koreyi, totaliter rejimleri neyle açıklayacaksın?

sen araplar için ne kadar örnek bulabilirsen ben de amerika için, türkiye için, romanya için, hindistan için o kadar örnek bulabilirim. analizin, tabi buna analiz değil sadece genelleme denir, baştan aşağı yanlış.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu bazı toplumlarda bu tür bireyler daha fazladır işte bazı toplumlar şiddete ve suça daha yatkındır işte nesini anlamıyorsun? avusturyada fritz 1 tane, arabistan'da kaç tane ensest tecavüzcü vardır kim bilir? arabistanı geçtim türkiye'nin güneydoğusunda bile çok oluyor.
ben burada münferit sapkınlıklardan bahsetmiyorum efendim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada o çok savunduğunuz Arap kültüründe kadın aşşağılıktır, obje yerine konur.. Türkiye Arap kültüründen yeteri kadar çekti zaten, hala zorlamanın manası ne? İstemiyoruz Arapça Tv falan.. İsteyen kendi imkanlarıyla açar, devlete ne?
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
yahu kültür etki eder davranışa, ama hiçbi kültür mutlak kötü ve mutlak suça eğilimli olarak nitelenemez, bu saptamayı salt kültüre ve dile bağlayarak yapmak ayrımcılıktır, ve 100% saf ırkçılıktır.

ben kürtler suça eğilimlidir, araplar neutral evildir demedim. kültürlerini ve kentlerde oluşturdukları sosyal yapılarının gelişime elverişli olmadığını belirtmek istedim.
söylediklerimin hiçbiri ırkçılık değil. ırkçılık kan va kafatası üzerinden olur ben kimseyi arap ya da kürt ya da çingene olduğu için hor görmem, kültürlerini sevmemekte ise özgürüm. hele de boş bir öfkeden ziyade çözümlemeyle ulaştığım çıkarımlar sonucuysa.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
yahu kültür etki eder davranışa, ama hiçbi kültür mutlak kötü ve mutlak suça eğilimli olarak nitelenemez, bu saptamayı salt kültüre ve dile bağlayarak yapmak ayrımcılıktır, ve 100% saf ırkçılıktır.

Irkçılık genlerden geldiğine inanılan özelliklere yapılan genellemelerdir, eğer belli toplumların kültürlerinden doğan sosyal normları ve davranışları ırkçılığa yoruyorsan at sosyolojiyi çöpe..
Sosyal ağlarda paylaş

said:

...
gelelim çok alakasız bir konu gibi görünen ama aslında alakalı olan belediye konusuna. "shame-oriented" demek, utanca bağlı hareket ederiz demektir. yani suç işlemenin getirdiği vicdan azabından çok, yakalanmanın getirdiği utançtan korkarız toplum olarak. batı halkları bize göre daha "guilt-oriented"dır mesela. orada vicdani yükümlülükler ön plandadır.

şimdi rüşvet bi ülkede kurumsallaşmışsa, polisinden belediyesine, milletvekilinden işadamına her yerde varsa, bu "shame oriented" olmamızdandır. yani yakalanmadığın sürece biraz suç işlemenin sakıncası yoktur bizim topluma göre. dolayısıyla, emre aköz aslında tespitinde haklıdır. bu halk, kendi gibi olanı sever, kendi gibi olana oy verir. bu basit bir gerçeğin dile getirilişidir, yağcılıkla falan hiç alakası yok. bu halk "ben dürüstüm" diye yırtınana oy vermez, çünkü hem onu inandırıcı bulmaz, hem de kendi çarkına çomak sokulma ihtimalini sevmez. dolayısıyla yerel seçimlerde prim yapacak olan şey "hizmet"tir, dürüstlük değil.

ha rüşvet veren/alan ortaya çıktı mı onu yerin dibine sokmakta üstümüze yoktur o ayrı.
...

OHA KİM LAN BU IRKÇI KOCA MİLLETE RÜŞVETÇİ NAMUSSUZ DEMİŞ?!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Off gençler neler neler yapmışsınız yine.

TDK tanımı ile ırkçılık: is. top. b. İnsanların toplumsal özelliklerini biyolojik, ırksal özelliklerine indirgeyerek bir ırkın başka ırklara üstün olduğunu öne süren öğreti, rasizm
Büyük Türkçe sözlük

1- Kişinin bağlı olduğu ulus ya da ırkın üstünlüğüne inanarak onun dışında kalan toplulukları aşağı ve hor görmesine dayanan tutum ve davranış. 2- Toplumu kendi kümesi, yabancı küme diye iki bölüme ayırarak kendi kümesine üstünlük ve başatlık tanıma, dış kümeye ise düşkünlük ve uyrukluk tutumunu benimsetme.
Ruhbilim terimleri sözlüğü

Dolayısıyla bu bağlamda irenikus'un mesajlarında pek bir ırkçılık sezdiğimi söyleyemem. Oldum olası zaten etnik grupların çıtkırıldımlığını anlamamışımdır. Ne kadar nazik topluluklar ne kadar kırılgan insanlarmışız. Şaka gibi.

Bu hassaslıktaki arkadaşlarımıza birkaç doz Montesquieu'nün iklim teorisini okumalarını salık veriyorum. Doğru olsun olmasın bilim adına ortaya atılmış görüşlerdir bunların hepsi. Ve evet sosyoloji =/= ırkçılık. Kaldı ki sosyoloji yeri geldiğinde insanları oturdukları yerlerdeki toprağın kalker veya granit temelli olup olmadığına göre de ayırıp bu insanların sağ partilere mi sol partilere mi oy verdiğini dahi incelemiştir. Dolayısıyla sosyoloji iyidir güzeldir.

Kişisel atışmaları sevmeyiz ama hepimiz kendimizi kaptırabiliyoruz tabii cıks cıks.

TV açılımlarına gelince bunların devletin üstlenmesi gereken yükümlülükler olduğuna inanmıyorum. Devlet tüm etnik gruplara aynı mesafede durmalıdır. Modern Devlet gözünde bütün vatandaşlar din, dil, ırk bakımından eşit olmalıdır. Dolayısıyla herhangi bir ırka veya etnik gruba yapılan her türlü pozitif ve negatif ayrımcılığın karşısındayım. Bu sebeple bu tarz kanalların devlet eliyle açılmasındansa özel sektör tarafından açılmasını tercih ederim.

Vergi meselesine geldiğimiz zaman ise doğuya ya da hiçbir zaman gitmeyeceğim bir yere yapılan bir yolun dahi bana dolaylı yoldan faydası vardır. Belki babamın şirketinin tırları geçer belki de ordan geçen kamyonlar büyükşehir'deki ve ülke çapındaki ticarete faideli olur. Dolayısıyla randıman açısından faydası vardır. Gönül isterdi ki arapça ve kürtçe tiviler de yayınlarını yurt dışına taşıyabilsin ki araplar bayıldıkları bizim birbirinden mükemmel türk dizilerimizi gönül rahatlığıyla izleyebilsin, buna bağlı türk - arap ticaret hacmi genişlesin, sonra arapları da asimile edelim tüm arap devletleri türkiye'ye katılsın falan ama pratikte çok bir faydasını görmüyorum.

Son olarak Al Jazeera ftw.
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:

Dolayısıyla bu bağlamda irenikus'un mesajlarında pek bir ırkçılık sezdiğimi söyleyemem. Oldum olası zaten etnik grupların çıtkırıldımlığını anlamamışımdır. Ne kadar nazik topluluklar ne kadar kırılgan insanlarmışız. Şaka gibi.

ırkçılığı fenerbahçelilik galatasaraylılık gibi felan sanıyor bazı arkadaşlar, bi millet hakkında ters bişey söyleyince hemen ırkçı, faşist damgası kenarda hazır bekliyor.

ha işin ilginci böyle bol keseden ırkçılık sıfatı dağıtan arkadaşımız, irenikus'un söylediğinin bir benzerini Türk milleti için söylemekte beis görmüyor, bkz. bir önceki mesajım.

irenikus ırkçıysa bu arkadaş ne?
irenikus ırkçı değilse böyle yaftaladığı için kendisi irenikus'tan özür diler mi?
Sosyal ağlarda paylaş

dönmeden kilitleriz merak etme.

öte yandan sg-1 bir önceki mesajda quoteladığın mesajın tamamını ben okuduğumda çok beğenmiştim mesela. sosyolojik açıdan içeriği dolu bir mesajdı.

Yani sözcüklerden ve sıfatlardan kaçınmak için bu kadar da hiçbirşeyi söyleyemez hale gelmeyi içim malesef kaldırmıyor. Daha önceden mizah konusunda da yaşanmıştı. Bu kadar eleştiri kaldıramamazlık da enteresan. Kimse kimseye laf etmesin sonra düşünce özgürlüğü.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...