Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurttaki Laptop'a Uzaktan Erişim

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Gençler selam,

ufak bir sorum olacak. Şu anda, hafta içi İzmit'te yurtta, hafta sonları ise İstanbul'da evimde yaşıyorum genelde. Dolayısıyla cuma günü tüm ekipmanlarıyla yaklaşık 5 kiloya varan kütlesiyle o laptopu taşımak aşırı zor oluyor, bir de pazartesi geri götürmesi var.

İstanbulda ise 2 tane masaüstü bilgisayarım var. Yurtta laptop ve belli saatler arasında wireless internet bağlantısı var (akşam saatlerinde aşırı yavaş olsa da)

Diyorum ki, laptopu izmitte bırakayım, taşımayayım istanbula, gerektiği zaman İstanbul'daki masaüstünden laptopa bağlanıp işlerimi halledeyim. Gerektiğinde tüm masaüstünü göreyim, gerektiğinde ise yalnızca dosya transferi yapabileyim.

Masaüstünden izmitteki laptopa bağlanırken laptop'ta bir şey sormasın, aletin kapağı kapalı kendisi açık vaziyetteyken bağlanabileyim.

Ayrıca ip adreslerimiz de sürekli aynı olmayacak, ip hede hödö iş çıkarmasın bana. Kullanıcı adı bazlı bir sistem olsun.

Bu tarz bir senaryoda kullanılabilecek en uygun program & yöntem hangisidir?
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
Penthesilea said:

Yurdun firewall'u nasil izin vericek bu ise o kismi anlamadim ben (yani bizim Sabanci yurdu gibiyse, disaridan sinek giremiyordu sisteme)

Teamviewer'ın kendi portu yok, HTTP için ayrılmış portları (80) kullanıyor yanlış bilmiyorsam. Ama firewall'dan izlemedim neyi kullanıyor diye.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...