Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sadece coklu sayıda pvp mi ?

Warhks

Öne çıkan mesajlar

Selam
Ben bir world of warcraft oyuncusuyum ve war!'ı hep denemek istemisimdir. Bu 10 day trial fırsatından sonra denemeye karar verdim. Sadece size bir soru sormak istiyorum. Ben cok asırı kalabalık savaslardan fazla hoslanmıyorum gerek olusan lag vb. seylerden dolayı, gerek ise kimin kime vurdugu belli olmamasından hosuma gitmiyor. Peki war! sadece asırı derecede 100vs100 ?! ün durmadan kapıstıgımı yoksa bunların istege göre olup verimli ve item kasmak icin 20vs20 30vs30 pvp ler de yapılabiliyormu ? Bu benim icin cok önemli bir soru eger cevap verirseniz sevinirim. Wow da 15vs15 hadi AV'de 40vs40 hos oluyordu benim icin arenalar daha da hos ama war! da arena gibi bi etkinligin olmadıgını biliyorum o yüzden en az 15vs15 gibi bisey olucagını tahmin ediyorum ama 100vs100 benim icin anlamsız bir oyun peki böyle bir oyuncu baslamalımı ?
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece çoklu sayıda pvp diyebiliriz.

İstediğin oyuncu sayısına sahip olan tek format senaryo(wow'daki bg) o da oyunun şu anki halinde güvenilebilir bir seçenek değil.

Open RvR'de senin aradığına uygun dövüşler olma ihtimali daha yüksek ama oyunun genel yapısı X vs. Y olduğundan sana WAR tavsiye etmek yanlış olur.

Eğer olur da senaryoları bağımsız yaparlarsa o zaman oyun istediğin kıvama gelir ama bunu aylardır yapacağız diyip yapmadılar, o yüzden garantisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

senaryolardan exp disinda ne getiri bekliyoruz ben anlayamadim ?
Eger partin iyiyse, exp getirisi de iyi oluyor senaryodan.

oRvR kismi ise tam sevmedigin turde, 100 vs 100 (genelde 100vs300 oluyor ama) ve end game tabir edilen kisim ise sadece ve sadece oRvR'den gelen ekipmanlarla hallediliyor (bu ekipmanlar aldigin anda sadece sana ait ve satilamiyorlar)
Bu yuzden eger cok kalabalik kim vurduya gittigin savaslardan hoslanmiyorsan war sana gore bir oyun degil. Bunun disinda lvl 32+ oldugunda (tier 4 alanina girdiginde yani) da ben senaryolarla idare ederim diyorsan, o da cok uygun degil (ozellikle melee karakterler icin), o seviyelerdeki senaryolarda karsilastigin elemanlar oRvR'den aldigi armor setlerle katiliyorlar senaryoya ve genelde sana karsi ekipman olarak bir ustunlukleri oluyor her zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Neyse. mesajı düzeltmişsin. Bende düzelteyim o halde.

Arena bitirmez korkma. Wow da bg dışında pvp diye birşey yoktu. O yüzden arena tuttu. Bunda yine rvr ön planda olur, arena alternatif pvp olur. Hepimiz mutlu mutlu yaşarız.

Farkları konuşmaya bile gerek yok. Sistem farklı kafadan. Oyun mana savaşına dönmez. birisi koştur koştur 1km peşine takıp seni gezdirmez. Gidip arkalarda yemek yiyip gelmez.
Tauntu var, detauntu var. Herkezde armor kırması, heal gelişini azaltma var.
Öyle human rogue ler, racial açıp, vanish basıp, sprint atıp. Tüm karşı takımı sap layamaz :P. say say bitmez işte...
Sosyal ağlarda paylaş

jarayaj said:
Arena ve Duel getirirlerse WoW dan ne farkı kalacak oyunun.. Bence WoW u bitiren Arena sistemiydi

hayır.insanların istediği şey artık oyunu kazanıp/kaybetmenin bahanesi olan zerg- ki bence mantıklı bir neden- ortadan kalkabilsin isteyen yapsın sonuçta oyunda zaten pvp item sistemi var. yeni bir şey gelmiyecek sadece arena tarzı bir map gelecek o kadar.

şunu da ekleyeyim oyun pvp tabanlı gibi gözükse de gayet doyurucu/kusturucu pve'si var.
Sosyal ağlarda paylaş

oyunun pve kısmı, rvr kısmına oranla çok göz önünde olmadıgı için -ki bunun nedeni büyük ihtimalle biz görev yaparken sürekli "şurda savaş var burda savaş diye notların geçilmesi.. rally call yapılması rvr kısmını daha göz önünde tutmasını sağlıyor, insanlara da sanki "bu oyunda pve yok.. sırf pvp" dedirtiyor. Oysaki her 3 hikayede (Empire-Chaos , HighElfs-DarkElfs , Dwarfs-Greenskins) çok keyifli zincir ve public görevler mevcut. Tek başınıza değil de 2-3 arkadaşınızla birlikte oynuyorsanız, hele hele voice-chat programı da kullanıyorsanız aranızda, inanılmaz keyifli oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ARENA olayının oyuna gelmesi demek bence Warhammer ın istikrarını bozması demek.. bu sefer insanlar -ki bunlara WoW yapımcıları da dahil.. "gittikçe wow a benzemeye başladı" demeye başlayacaklar.
Ama bu sadece benim fikrim. Bence oyunun gidişatı gayet güzel. Tek eksik mesleklerin biraz yetersiz olması ve oyunda (en azından benim oynadıgım Karak-Norn Realm'inde) ekonominin tam oturmamış olması. Ama inanıyorum ki bunlar da zamanla hallolucak şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

31-39 ve 40 diye ayrılsa Senaryolar, 40 oldugunda çok fazla sıra beklersin, bu da insanın canını sıkar.. 31-40 level aralığındaki oyuncu sayısı sadece level 40 olan oyuncu sayısına oranla çok çok fazla oldugundan senaryolarda çeşitliliği arttırıp, oyuncuyu daha aktif hale getiriyor.
çok düşük levellı bir party ile senaryoya girmek tamamen şans işi.. bir de levelınız düşükken çok yüksek levellı oyuncularla senaryo yaptıgınızı düşünün, kimse hayır demez herhalde :)
Sosyal ağlarda paylaş

War biz hardcore pvpcileri toplıcaz manyığıyla çıkmadı mı piyasaya? Neden en iddialı pvp seçeneklerinden biri olan duel/arena mantığı warhammer'a ters olsun ki?

bence oyuncuların istedikleri bg veya senaryo tarzı instanced pvp'den ziyade world pvp(kabul edilebilir miktarda zerg olan :D) veya arena/duel tarzı en fazla 6v6 gibi ufak takımlardan oluşan ladder/puan sistemine sahip olan kendini gösterebilecekleri bir pvp sistemi

ayrıca arena wow'un tekelinde mi yahu?? :) wowdan önce guildwars olsun D&D online olsun hatta UO'daki free shardlarda bile arena gibi ufak sayıda takımların yarıştığı sistemler vardı.
Sosyal ağlarda paylaş

mardox said:
War biz hardcore pvpcileri toplıcaz manyığıyla çıkmadı mı piyasaya? Neden en iddialı pvp seçeneklerinden biri olan duel/arena mantığı warhammer'a ters olsun ki?

bence oyuncuların istedikleri bg veya senaryo tarzı instanced pvp'den ziyade world pvp(kabul edilebilir miktarda zerg olan :D) veya arena/duel tarzı en fazla 6v6 gibi ufak takımlardan oluşan ladder/puan sistemine sahip olan kendini gösterebilecekleri bir pvp sistemi

ayrıca arena wow'un tekelinde mi yahu?? :) wowdan önce guildwars olsun D&D online olsun hatta UO'daki free shardlarda bile arena gibi ufak sayıda takımların yarıştığı sistemler vardı.

gw den gelme o sistem yanilmiyorsam.
Sosyal ağlarda paylaş

Densiz said:
Hatta war wowun kötü bir kopyası.

Ben bu lafa hasta oluyorum yaw. Bu tür münakaşalara pek girmem ama kopya demekte ağır bir itham. Sonuçta oyunlar çıkarken bir şeylerden esinlenirler. Buna da kopya denmesi salakça geliyor açıkçası. Eğer online oyun tarihine bakarsak WoW bile taklitçi bir oyun olduğu çıkar.

Bunun dışında arena sistemine benzer bir şey getirilebilir bence de. Ama ben pek sağlıklı olacağını sanmam o kadarda. Ama senaryoları bağımsız yapsalar çok daha iyi olur bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...