Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Devlet bakanının Devletçiliğe karşı olduğu ülke : Türkiye

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sam said:
özelleştirmenin kötüsü bile devletçiliğin iyisine yeğdir. nihayetinde bunu gördük: türk telekom rekabet olmadığı halde eskisinden çok daha iyi. rekabet ortamını becerselerdi keşke de bu sosyalizm meraklısı arkadaşlara laf anlatmaya uğraşmasaydık heh.

Bilmiyorum devletçiliği nasıl tanımladığına bakar. Eğer devletçiliği iyi beceremiş olsaydık zaten ortada türktelekoma alternatif rekabet yaratacak şirketler olurdu. Sen devletçiliği saf komunizm olarak mı alıyorsun anlamadım ki.

said:

e hadi senin dediğin gibi bir analoji yapayım: çaya şeker atıyoruz ama küp şekeri yiyor muyuz? yiyen de var elbette, ama şekersiz de içen var o hesaba göre. ama kişiye göre az ya da orta şekerli çay en mübahı.

Ben farklı bir şey demiyorum zaten, şeker olmadan şekerli çay olmaz diyorum. Şekeri illa tek başına yemek zorunda değilsin ama şekerli çay içen adam da bence "ıyy şeker iğrenç bişey" demez, "tek başına şeker bana ağır geliyor almayım" der. İlkini diyorsa bir gariplik vardır bence çayın içinde ne olduğunu tam bilmiyordur. Ama bu analojin de yanlış (dolayısıyla bu benzetmelerimizde manasız aslında) çünkü sosyalizmi tek bir homojen madde olarak ele almak mümkün değil, sen de farkındasındır ki. Bazı kısımlarının gidip bazı kısımlarının kalabilmesine olanak sağlayan modüleritesi bence.

Yine de dediğim gibi sosyal devletin doğmasına olanak sağlamış ve emperyalizmi tamponlamış bir "felsefeye" "ıyy ne salak bi yönetim biçimi" diye yaklaşmak biraz şımarıklık oluyor, bu akımın doğduğu koşulları vs değerlendirerek yaklaşmak daha doğru. İlla bugün için birebir doğru bir yönetim sistemi olmak zorunda değil, hatta çıktığı zaman için bile doğru bir yönetim sistemi olmak zorunda değil. Ama o zamanlarda biri çıkıp da "ya devletinin vatandaşlarına bi sürü olanak sağlaması güzel ama sanki herkese eşit dağıtılmıyor gibi, bir de bizden zayıf olan ülkeleri bu kadar bariz ezmesek ayıp oluyo" deseydi herhalde karl marxın söyledikleri ile aynı etkiyi yaratmayacaktı.

Ben sosyalist değilim ama sosyalizme çeşitli "context"ler içersinde saygılıyım.
Mesaj tarihi:
devletçiliğin serbest piyasa ile zıt bir kavram olması bana yeterli, komünizm ile özdeşleştirmeme gerek yok karşısında olmam için o nedenle.

kendi çıktığı devirde de çok saçmalıkları var, çok kıt görüşleri var. zaten bu nedenle bazı modülü alınıp aşılanan bünyeler başarılı oluyor ama kendi saf halini uygulamaya çalışınca tekrar tekrar epic fail yaşanıyor. herhalde ki tesadüf değil. "e ama şu/bu/o yönetim komünizm değildi ki" diyene de "bu kadar test örneği olduğu halde hiçbirisi düzgün olamadıysa ya da ayakta kalamadıysa ya bu sistem asıl haliyle yürümüyor ya da yapılamıyor" demek yanlış mıdır?

halihazırda beğendiğim sistemin de şiddetle eleştirdiğim yanları var. ama 1800'lerde değiliz yani, beter var diye daha beteri tercih etmem.
Mesaj tarihi:
kuba da bilgisayar yokmu kimdiyo ? adamlarin kendi sistemleri var linux benzeri birsey
hem dunyayla iletisimleride vardir. tam bilmiyorum ama butun sosyalist devletlerde var
kuzey kore insani teknolojide ileri deyil zaten
ne sacma sapan yaziyosunuz yav hukumeti devirsinler diye ucaktan pc atacaklarmis hee sonrada Zeitgeist Addendum izleyip amerikaya ozencekler oylemi ???? hem vietnamda surda burda varda ne oluyo hukumetimi yikiyolar ????? bu nasil bi zihniyettir arkadas????
Mesaj tarihi:
Sam said:
devletçiliğin serbest piyasa ile zıt bir kavram olması bana yeterli, komünizm ile özdeşleştirmeme gerek yok karşısında olmam için o nedenle.

Devletçilik nerde çekileceğini bildiği sürece serbest piyasa ile zıt bir kavram değil, serbest piyasanın doğru oturmasını sağlayacak uygulamaları, son senelerde gördüğümüz yanlış özelleştirmelerin önüne geçebilecek uygulamaları barındırabilir bence. Devletçilik elini attığı sektörlerde kalıcı olmayı planmalamaz/planlamamalı bence bunu göz ardı ediyorsunuz.

said:

kendi çıktığı devirde de çok saçmalıkları var, çok kıt görüşleri var. zaten bu nedenle bazı modülü alınıp aşılanan bünyeler başarılı oluyor ama kendi saf halini uygulamaya çalışınca tekrar tekrar epic fail yaşanıyor. herhalde ki tesadüf değil. "e ama şu/bu/o yönetim komünizm değildi ki" diyene de "bu kadar test örneği olduğu halde hiçbirisi düzgün olamadıysa ya da ayakta kalamadıysa ya bu sistem asıl haliyle yürümüyor ya da yapılamıyor" demek yanlış mıdır?

halihazırda beğendiğim sistemin de şiddetle eleştirdiğim yanları var. ama 1800'lerde değiliz yani, beter var diye daha beteri tercih etmem.

Ben de zaten sosyal devleti seviyorsan, sosyalizmi de sevmelisin/eleştirmemelisin demiyorum. Sadece içinde bulundıkları sosyal devlet içersinde sosyalizm felsefesini toptan komik ya da saçma bulanların neyle dalga geçtiklerini bilmediklerini savunuyorum. Ya da başka bir bakış açısıyla sosyalizm felsefesi saygıyı hak ediyor çünkü en temel prensiplerinden biri sosyal devlet anlayışı (tabi sosyalist olduğunu var sayan ülkelerin bunu doğru uygulayıp uygulamayadığı başka bir mesele).
Mesaj tarihi:
cengizhan66 said:
kuba da bilgisayar yokmu kimdiyo

said:
Cuba's ranking was 169th on the Press Freedom Index 2008 compiled by the Reporters Without Borders.[84] The censorship limits accuracy of information about Cuba.[85][86]
The authorities have called Internet "the great disease of 21st century".[87] As a result of computer ownership bans, computer ownership rates are among the world's lowest.[88] Right to use Internet is granted only to selected people and these selected people are monitored.[87][88] Connecting to the Internet illegally can lead to a five-year prison sentence.
Mesaj tarihi:
devletcilige en guzel ornek olarak 80 anayasasini ve 80 darbesini veriyorum
soru: komunizt bi anayasami ?
soru2: komunist bi darbemi ?
bi laf vardir turkiye komunist devletini yikmak icin kurumlari birer birer ozellestiriyoruz deniler ozellikle sagci partilerle iste bu soz tam bu elestirenleri kapsiyor...
yukardaki yazi icin
1 kaynak adres
2 kubanin bunu dogruladigi bi belge?
Mesaj tarihi:
serbest ansiklopedi olmasının getirisi bu zaten. Öyle bir konu olduğu gibi onun karşıtını tartışan konu da bulundurabiliyor yani

http://en.wikipedia.org/wiki/Denial_of_the_Armenian_Genocide

Ama istersen ermeni soykırımı kısmını silelim sadece yukardaki link kalsın.
Mesaj tarihi:
"küba'da evlerde küçük ev aletleri yaygın olarak kullanılsa bunlar çalıştırıldığında kaldıracak elektrik sistemi var mı?"
sorusu sorulması daha uygun olur sanırım

diğer taraftan bakanın açıklaması ile söylemek istedikleri tutarsız olmuş bayağı. ayfon mayfon kısmına girmek bile istemiyorum..

hem lcd yerine kim plasma alıyor ki? dimi..
Mesaj tarihi:
plazma yandan izlerken sapıtmıyor, salon için daha uygun dar kenarlı duvarlardan birine konmamışsa. :)

ardeth, piyasa regülasyon mekanizmaları tümden serbest piyasaya bile lazım. anarşo-liberal değilim sonuçta heh. devletçilik ise başka birşey, devlet bir kere elini attı mı çekmek bilmiyor. otorite onda olduğu için çek diyorsun çekmiyor. çok sorunlu. bizde de atatürk "bugün biz kuruyoruz, yarın siz yapacaksınız" dedi, görüyoruz işte neredeyse bir asır sonra daha rakıyı, sigarayı yeni bıraktı devlet. prensibi net belirlemezsen devlet denen olay tuttu mu bırakmaz.

valla kusura bakmasın sosyalizm ama ayrımcılığın herhangi bir türlüsünü yapan her ideolojiye saygım sıfır. isterse kansere çare bulsun. insanlığın ırk, din ayrımclığını aşmaya çalıştığı bir dönemde sınıf ayrımcılığını kör parmağım gözüne şeklinde teşvik eden, dolayısıyla 20. yüzyılda on, hatta belki yüz milyonlarca insanın canına okunmasına ya da canından olmasına neden olmuş bir ideoloji. faşizm ve türevlerinin de reaksiyoner bir şekilde yaratılmasına doğrudan neden olmuş. özellikle kassalarmış bu kadar olumsuzluğa neden olamazlardı fikir babaları kesinlikle.

of cengizhan, o girdiyi o çıktıya nasıl çevirdin cidden anlamadım. anlamak da istemiyorum lol. kuzey kore de nanoteknoloji, genetik ve yarıiletken alanlarında dünya lideri zaten. hadi sana kolay gelsin.
Mesaj tarihi:
benimde dunyanufusunun yuzde birinin duynanin 40 ina sahip olmasini destekliyene saygim yok. fasizim sosdan olusmadi anadoludaki katliyamlarida bugunku o cok sevdigin avrupabirligindekiler yapti. (1dunya savasi ulke bolundukten sonrakileri)
yani insan oldurmeye gelince siz insan oldurmeyi cok iyi bilirsiniz
bknz gazne irak afganistan falan filan
Mesaj tarihi:
cengizhan66 said:
lol yav kubada bilgisayar diyolar su diyolar bu diyolar
unutunuz galiba kubaya ambargo uygulaniyo kubadan bi seker bile cikisina izin verilmiyor ilaclar bile deniz yoluyla engeleiyor
su buyuk kasirga sonrasi yardimlarin girmesine bile izin verilmemis
kuzey koreye gelelim simdi teknolojide dunyayi gecmis...
cin e gelelim plazma dahil cogu elektoronic esya made in chinna yav ayip yav
kubada okuma yazma orani 100% bu ulkede kac?
bio teknolojide oldukca ilerde hem kuba kimse bunu soylemiyor...

yok, ben sadece övdüğünüz kübada hiçbiriniz yaşayamazsınız onu söylüyorum. kübaya ambargo olsun olmasın, elektronik alet kullanımı YASAK, alınamıyor değil, yasayla izin verilmiyor. (ki kaçakçılar bir güzel alıyor, satıyor)

çin en koyu kapitalist devlet şu anda, 1870lerin avrupası gibin, sosyal devlet olayı yok gibi birşey : )

kuzey kore teknolojide dünyayı geçmiş??
Mesaj tarihi:
Ardeth said:
cengizhan66 said:
kuba da bilgisayar yokmu kimdiyo

said:
Cuba's ranking was 169th on the Press Freedom Index 2008 compiled by the Reporters Without Borders.[84] The censorship limits accuracy of information about Cuba.[85][86]
The authorities have called Internet "the great disease of 21st century".[87] As a result of computer ownership bans, computer ownership rates are among the world's lowest.[88] Right to use Internet is granted only to selected people and these selected people are monitored.[87][88] Connecting to the Internet illegally can lead to a five-year prison sentence.

kubada, bir sürü yerde bilgisayarda var internette var, hayır annem gitti internette konuştuk ettik yanı gayet normal bir şekilde
Mesaj tarihi:
cengizhan66 said:
kuba da bilgisayar yokmu kimdiyo ? adamlarin kendi sistemleri var linux benzeri birsey
hem dunyayla iletisimleride vardir. tam bilmiyorum ama butun sosyalist devletlerde var

sen tam bilmiyor olabilirsin, ben tam biliyorum : ) ki bana inanmazsan da haberlere inan, copy&paste ledim daha napıyım.

ya bi gidip görün şu kübayı, burda anlatmak yetmez, ağlıyacaksınız. ya sokakları kapalıçarşı gibi diyorum, herkesin elinde dolar var, sana satmaya çalışıyorlar. hepsi yatırım bankacısı vesselam. 1960'da zaman durmuş, o zamandan beri sanki hiçbirşey değişmemiş gibi.

bize inanmıyorsan konteynır içine doluşup ordan kaçmaya çalışanlara inan.
Mesaj tarihi:
Cuce said:
kubada, bir sürü yerde bilgisayarda var internette var, hayır annem gitti internette konuştuk ettik yanı gayet normal bir şekilde

eet, ben de gayet rahat youtube'a giriyorum türkiyede.
Mesaj tarihi:
cin sosyalist bi devlettir. cinde 2 farkli tur bulunmakta biri ulke ici ekonomik komunist diyeride disa donuk kapitalist.
kubadaki elekttronik esyalari ve elektirik sistemini cinliler kurdu ve dedigin hic biride yasak deyil benimde kubaya gitmis arakdaslarim var
kuba 1990 olcesi cok iyi durumda halk gelir kismi cok yuksekti ondan sonra sscb olmadigindan uzun sure ticari ve yardimsal dostu olmadigindan ilerleyemedi hic suan cin var ve latin amerikada artan sol bu yuzden yeniden eski gunlerine donebilcek...
Mesaj tarihi:
tabi tabii. bbc filan yalan söylüyo hep, pis kapitalistler. hatta ordaki insanlar da yalan söylüyo. hiçbirşey yasak değil kübada.

konteynır içine doluşup amerikaya kaçan kübalılar da aslında amerikanın bir oyunu.
Mesaj tarihi:
cengizhan66 said:

kubadaki elekttronik esyalari ve elektirik sistemini cinliler kurdu ve dedigin hic biride yasak deyil benimde kubaya gitmis arakdaslarim var

arkadaşların fena yemişler seni.
Mesaj tarihi:
bbc genel olarak düzgün bir yerdir. "have your say" lerde solcular "bu site çok sağcı", sağcılar da "sosyalistmisiniz lan" denildiğine göre, objektifliği çok da fena olmasa gerek.

ha %100 doğru değildir. ama kübada elektronik alet satışı yasak demezler kolpadan.

ki yani bbcye inanmazsanız bana inanın :p
  • Yeni Oluştur...