Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mage the awakening


barbu

Öne çıkan mesajlar

mage the awakening oynatmış, uzun süre oynamış kişilerin yardımına ihtiyacım var.

direk konuya giren bir cümle ile başladım ama olsun.

işin özü mage the awakening ya da mage the ascension acıcam okulda. fakat hangisini açsam karar veremedim. mage the ascension oynamıştım eskiden. hem biraz awakening i denemiş olayım hem de yeni sistemi olduğu için awakeningde karar kıldım.
sorun şu ki internette gördüğüm kadarı ile awakening i kimse beğenmemiş.

sizlerin de fikirlerini sormak istedim.

ayrıca the ascension yada the awakening olsun farketmez, bana mutlaka şu şu olaylara dikkat et, bu kaynaklardan yararlan diye verebileceğiniz tavsiyeler de süper gider.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oynama fırsatım olmadı ama çıkan tüm kitaplarına baktım awakening in. yani gaz metaplot a ihtiyacın olursa ascension daha iyi.

awakening de, nwod gereği, metaplot yok. orderlar bi garip. mage ler legacy e mi, order a mı, consilium a mı bağlı pek belli değil filan... yani güzel yanları var ama beim aklıma yatmayan bi sürü şey var yeni setting de. ona da "biz toolboz tarzı yaklaştık. nasıl isterseniz öyle yapın; istediğinizi çıkarıp stediğinizi ekleyin." diyorlar.

yanlız awakening in legacy leri hoş. gerçi faydalarını görmek için gnosis 5 istiyor. çoğu oyunda o kadar sürmez muhtemelen.

secrets of the ruined temple da türkiye de (karaman da) geçen bir macera var bu arada. gerçi maceranın büyük çoğunluğu twilight ta geçiyo :P

ama dediğim gibi oynama fırsatım olmadı. direk oyundan tecrübemi aktaramam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
2 haftadır awakening oynatıyorum, daha önce de başka bir DM'in oyununda one shot'lık tecrübem oldu. Eski setting'de hiç oyun oynamamıştım fakat takip ediyordum, hikayeleri vs. okuyordum ve setting hakkında bilgim vardı.

Şöyle söyleyebilirim sanırım, awakening size verdiklerine bakarsanız çok yetersiz, neyin ne olduğu belli değil, geçmişi bulanık, nwod evreninden geçmesi nedeniyle wod'daki epic havadan biraz uzak, setting olarak ise mana ve arcane temelde değişenler, bir grup insan bundan yakınıyor zaten. Fakat temelde yine aynılar, tamam death, life ayrılmış birbirinden, prime değişmiş, fate farklılaştırılmış ama oyuncuya daha çok seçenek ve daha çok özelleştirilmiş karakter yaratma imkanı sunuyor. Aynı şekilde biraz havada kalan oyun atmosferi de DM'e daha özgün bir dünya yaratma imkanı sunuyor.

Ama yine de wod daha sağlam duruyordu nwod'a göre, en başta mage'de artık traditionlar ve technocracy yok, ki mage'den keyif almamın iki temel nedeniydi bunlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...