Wispy Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Abuk bir başlık oldu ama şekile önem vermeyelim lütfen, biraz tavsiyeye ihtiyacım var. Bundan 3 ay önce, yaklaşık 2-3 hafta süren bayağı stresli bir dönemden geçtim. Bazı kişisel sorunlar ve iş üstüste geldi. Çevremdekilere pek yansıtmamayı başardım ama içim içimi yiyordu. Panik atak değilim ama sakin birisi de değilim. Sanırım normal bir insanın kaldırabileceğinden fazla bir stresti neyse. Sonra muhtemelen vucudun veya bilinçaltının kendini koruma mekanizmasından da dolayı gerginliğim azaldı, daha az umursamaya başladım. Bu olaydan bir süre sonra bir sabah kalktığımda deli gibi boğazım ağrıyordu, yutkunma ve nefes alma zorluğu çekiyordum. Hikaye bayağı uzun, özetle gittiğim 2 dahiliyeci 1 enfeksiyon uzmanı ve 1 kulak burun boğaz tonla yaptıkları teste rağmen tanı koyamadılar ve sıkıntılarım hala devam ediyor. Sürekli bir boğaz ağrısı, artı genel olarak bir kırgınlık ve gövdede bir huzursuzluk durumu var ( mide bulantısı gibi ama değil tam tarif edemedim ). Son doktor zrilyon tane kan, karaciğer testi yaptırdı bir de boyun ve ciğer tomografisi çektirdi herşey normal çıktı. Fiziksel olarak tek gözüken şey boyundaki büyümüş lenf bezlerim. Ben teşhis koyamıyorum ama sizin de bir psikoloğa görünüp bunun psikolojik olmadığına baktırmanız da yarar var dedi doktor Hastalık hastası bir insan asla olmadım ama ciddi ciddi psikolojik mi acaba diye düşünüyorum şimdi. Yani merak ettiğim psikolojik olarak var olmayan bir ağrıyı hissedebilir miyim ? Bu son 2-2.5 ay neredeyse çalışmak dışında aktif hiçbirşey yapmadım, hayatım berbat geçiyor. Haftaiçi yine işe gitmeye devam, haftasonu tek istediğim şey yatakta yatıp dinlenmek, uyumak, birşeyler izlemek vs, aktif olarak yaşayacak gücü hissetmiyorum zaten Çoğu haftasonu sokağa çıkmak istemiyorum bile. Kısacası bir depresyon vari bir durumda var ortada ama hasta olduğum için mi bu ruh halindeyim yoksa ruh hali yüzünden mi hastayım çıkaramıyorum. Benim aklıma pek yatmıyor açıkçası psikolojinin var olmayan bir ağrıyı var gibi hissettirmesi. Eğer öyle bir durum varsa bile, psikoloğa gitsem ne olacak konuşarak iyileşeceğime inanmıyorum, güçlü antidepresanlara da pek sıcak bakmıyorum. Açıkçası bir yandan bir türlü iyileşememenin sinir bozukluğu, diğer yandan ne yapmam gerektiğini bilememem var. Evet ne yapmam lazım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Tabii ki bir psikoloğa değil, bir psikiyatra görünmen lazım. Hemen çekinme muayene olmaktan direk ağır ilaçlar yazılan bir yer olarak da görme. Bu doktorlar terapi de yapıyorlar, mesela beyninde bir maddenin eksikliğinden dolayı da bu halde olabilirsin örneğin çinko eksiktir, basit bir takviyeyle düzelebilirsin. Psikiyatr olayını es geçe derim. Bir şey de sormak istiyorum. Bu önceki sıkıntıların hala kafana takılmaya devam ediyor mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Vishuddha chakranda sorun var said: Physical Dysfunctions- sore throat, mouth ulcers, scoliosis, swollen glands, thyroid dysfunctions, laryngitis, voice problems, gum or tooth problems, TMJ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Yani normalde zaten gergin/stresli bir yaşamım var ama o sıkıntılı halim ortadan kalktı diyebilirim. Dert edinmiyorum yani onu. Rasyonel insana Chakra falan demeyin abi. Tek bildiğim chakra Narutodakidir. Bu arada yanlış anlaşılmasın, yardım için teşekkürler de ben psikolojinin ağrıya yol açacağına şüpheli yaklaşırken chakralar biraz fazla damar oldu : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Wispy said: Yani merak ettiğim psikolojik olarak var olmayan bir ağrıyı hissedebilir miyim ? Evet. Psikosomatik bozukluk denilen rahatsızlıklar, belirgin bir fiziksel neden olmaksızın ortaya çıkan psikolojik kökenli rahatsızlıklardır. http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=psikosomatik+hastal%C4%B1klar&btnG=Ara&meta= Edit: Sorduğun durum için daha doğru bir terim, ''somatizasyon'' galiba. '' Somatizasyon, psikolojik nedenlerle oluşan fakat bedensel bir hastalıktan kaynaklanmayan bedensel belirtileri ifade ederken (başka bir deyişle kişide her hangi bir bedensel hastalık bulunmamaktadır), psikosomatik hastalıkta kişide psikososyal sorunlar nedeniyle oluşan bedensel bir hastalık bulunmaktadır.'' http://psikoloji-psikiyatri.com/psikosomatik_hastaliklar.html Edit 2: Bu somatizasyon davasını farklı zamanlarda, farklı şekillerde (nedensiz vücut ağrıları, nedensiz aşırı dudak kuruluğu, elde-kolda nedensiz kabarıklık, kaşıntı v.s) ben de yaşadığımı düşünüyorum, çünkü ''ne oldu, neyim var acaba'' diye düşünüp, tam panik yapacakken, aklıma misal 2 gün önce yaşadığım stresli bir durum geldiğinde, ve rahatsızlığımın kaynağının ciddi olmayabilip, yaşadığım stresten kaynaklanmış olabileceğini düşünüp biraz ferahladığımda rahatsızlığımın jet hızıyla geçtiği en az 3-4 olay hatırlıyorum. :) Geçmiş olsun bu arada... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 said: Tek bildiğim chakra Narutodakidir. Gerçek chakra o zaten. Guts chakrası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Merhabalar, Bundan yaklaşık 1.5 ay önce Çanakkale'den Izmire gitmek için otobüse bindim. Yolculuktan önce sabah 9'a kadar ragnarok oynadım. Haliyle 9'da yattım ve 12 gibi kalktım duşumu aldım yola çıktım. Yolculuk esnasında bindikten yaklaşık 45 dakika sonra nefes darlığı göğsümün sol tarafında bir ağrı hissettim terliyordum ve sıcak basıyordu. Ezinede otobüsten indim. Tekrar Çanakkale'ye döndüm. Hem devlet hastanesi hemde özel bir hastanenin aciline gittim. Tansiyon şeker vs hepsi normal çıktı. o hafta boyunca devlet hastanesine abone oldum. hergün bir başka doktora çıktım çünkü üzerimde sürekli bir huzursuzluk, aldığım nefesin yetmiyor hissi, terleme gibi devam ediyordu. kan tahlilleri troid bezi testi vs hepsi normal değer aralığında çıktı. bir tek göğüsten gittiğim doktor röntgenlere bakarak alerjik astım olduğunu geçici bir durum olduğunu söyledi. Fazla evhamlı olduğunu ve psikiyatr'a gitmemi söylediler. Psikiyatr bir atak geçirdiğimi (panik atak) söyledi ve izmire geldikten sonra burada terapiye başladım. fakat her sabah üzerimde bir tedirginlik gibi ayaklarımda halsizlik gibi bir şekilde uyanıyorum. ilacı içtikten sonra gün içerisinde rahat oluyorum. bunları niye anlattığıma gelince. Psikolojik rahatsızlıkların gelip geçici şeyler olduğunu düşünüyordum. fakat fiziksel etkilerini hiç araştırmamıştım. Gerçekten korkulacak bir durum yoktu ama fiziksel rahatsızlıklar günlük yaşamda insanı isteksizliğe sürüklüyor. aşırı derecede rahatsız ediyor. bugunde balçovaya gidecektik kız arkadaşımla fakat nefes yetmio hissi yine oldu ve bi huzursuzluk hali sardı fakat şimdilik üzerimden onu attım. kısacası bir pskiyatrist'e gidip sorununu dile getir. muhtemelen terapiye başlacaktır. Halime Odağ Psikanaliz ve Psikoterapi Vakfından yardım almaktayım şuan. ayrıca şunua belirteyim ben kafama pek bişi takan birisi değilimdir. bende bu rahatsızlığın çıkması beni ve öevremdekileri de çok şaşırttı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar