Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyaz renkli balkon güvercini

Nessarien

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar

2 gündür balkonuma bir güvercin dadandı. Rahatsız olmuyorum varlığından fakat sağlığından endişe ediyorum. Bembeyaz bir güvercin. Paçalı denen türden balkonumun kapısını açık bırakmıştım kahvaltı yaparken içeri kadar girdi usul usul. Bende ekmek atayım dedim pek aldırış etmedi kaçmamasına şaşırdım zaten. Eğildim usulca yanına gittim hiç kaçmadı gayet dost canlısı bir güvercin. Bende birazcık bulgur verdim ardından konserve mısırım vardı 1 kutu ondan verdim oldukça sevdi balkona birde kap bıraktım oradan da su içiyor.

Ben gider bu birazdan dedim ama gitmemiş sabah baktım balkonda duruyor. Küçük bir kutu vardı onun altına girip orada kalmış gece boyunca. Sabah kahvaltı yaparken yine yem verdim ama bugün nedense biraz daha ürkekti. Az önce eve gelince tekrar baktım balkonda duruyordu. Yine yem verdim aç kalmasın diye. Balkon içinde alçaktan uçuyor bir uçtan bir uca doğru kapı açıksa içeri doğru yürüyor bu kanatlarında sorun olmadığını gösterir sanırım en azından yaralı değil diye düşünüyorum.

Halsiz görünmemesine rağmen hasta falan olabilir mi diye düşündüm. Normal mi bu derece yabancı insanlara alışkın olması ?
Sosyal ağlarda paylaş

beyaz güvercin paçalı felan
birine aittir o yani
yabani olmamasının sebebi o
bide beslerken bulgur verme
bulgur suyla karışınca kursağında şişer
alabilirsen az bi buğday al yada mısır varsa (patlamış mısır için olan değilde normal mısır annen felan kurutmuştur belki asdas) ondan ver
bide güvercin hasta olduğunda tüylerini kabartıp böyle yatar pozisyonda durur genelde.
yoksa öyle bi muhabbet sağlıklıdır.
ha besleyim ediyim diyosan bi kutuu kümes gibi del felan bişi yap içine su koy yem koy o orayı yuva niyetine kullanır hatta sen eve girince yakalayıp koyarsan biraz alışır.
yannız balkonda pisliğini temizleyeceksen besle
yoksa varsa çevrende güvercin besleyen birisi ona vermeni tavsiye ederim. yoksa heryere sıçar.
Sosyal ağlarda paylaş

Hani kavanozda/konservede mısırlar varya ondan verdim hatta markete uğradım birkaç kutu daha aldım ^^

Tüylerini ürkünce kabartıyor sanırım ama onun dışında tavuk gibi geziniyor balkonda sabit durmuyor pek ^^

Mısır bu bak.

http://www.superfresh.com.tr/dbimages/kucuk_1067.jpg

Bilmem ki ben öyle balkonda durduğu sürece yem verip beslerim ama ona kalacak biryer yapmak gerekir onuda yapabilir miyim hiç bilmiyorum. Kutu ile olacağını sanmıyorum, balkon soğuk olur neticede ^^

Mitinglerde beyaz güvercin uçuruyorlar onlardan biri mi diye düşünmeye başladım çünkü sahibi falan olsa oraya giderdi, bu benim balkona yapıştı kaldı hiç biryere gitmiyor.

Yakalama konusuna gelecek olursak hani kanatlarını falan kontrol edeyim bir sorunu var mı diye bakayım istiyorum ama eve girince balkonun kapısını kapatırsam ürküp uçup kafasını biyerlere vurur diye korkuyorum ne yapmak gerek ^^
Sosyal ağlarda paylaş

güvercin öyle saçma sapan uçmaz yani korktuğunda muhabbet güvercini gibi tavana felan vurma muhabbeti olmaz yani.
bide o mısırları iyi yıkayıp ver. hiç denemedim ben hazır mısır.
valla güzel bi kutu bulursan içine ot çöp doldur o zaten sıçar oralara bokunun sıcaklığı bile yeter ciddiyim asjdfas.
pek bi üşüme durumu olmaz yani rüzgar almayan bi yere koyarsan kutuyu.
yakalamaya gelince
şu adam nasıl tutmuş bak kanatlar kuyruk aşağıdan kavramış yani uçmaması için

böyle işte
pisliğiyle uğraşıcam diyosan uğraş =)
sonra hastalık olmasın tabi
güvercin bi çeşit hastalıktır kaptırma kendini asdjkasgd.

Sosyal ağlarda paylaş

hastası olan adam satmaz zaten onu
tmm bazıları sırf para kazanmak için yapıyo ama nadirdir.
babam mesela 100 e yakın vardır satsa baya para kaldırır ama ben senelerdir emek veriyorum uğraşıyorum satmam der =)
kayseriden felan çok adam gelir almak için elleri boş döner çoğu.
Sosyal ağlarda paylaş

He he yok o derece güvercin sevdalısı biri değilim. Ben sadece aç kaldığını ya da hasta olduğunu düşünüp yardım etmek istedim ama hiç gitmeye niyeti yok, bakalım belki akşam olunca yakalarım şimdi dokunmak istemiyorum hava aydınlıkken yuvasına gidebilir yakalarsam o ihtimal ortadan kalkar :)

Resim için teşekkürler ^^

Mısırlara gelince ben zaten yıkayıp süzdürmüştüm mısırları sorun olacağını sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Kuzenimle akşam yemeği hazırlıyorduk arada sırada kontrol ediyordum güvercini biraz önce kontrol ettim baktım yok beni terk etmiş hain :( Aradım taradım balkonu köşedeki kutuya girdi sandım ama girmemiş sanırım esas sahibine geri döndü. Belkide dünde aynı şekilde dönmüştü ve sabah erkenden geri gelmişti bende hiç gitmedi sanmıştım... Bakalım yarında gelirse durum anlaşılacak. Umarım bir yuvası vardır ve arada bir gelip gider çünkü beslemesi çok zevkli :)
Sosyal ağlarda paylaş

He he Amber senin canavar köpeğin gibi değil ki güvercini yesin, tatlı ve uysal bir dalmaçyalı o ^^ Güvercin mutfak balkonuna geldiği için ve Amberı mutfağa sokmadığım için öyle bir risk yok görse zaten hemen kovalamaya kalkar herhalde :)

Güvercin dün akşam üstü yine geldi sanırım alıştı artık arada bir ziyaret edecek beni, bende güvercin olsam beleş mısırı kaçırmazdım :P
Sosyal ağlarda paylaş

sunthewhich said:
Sahibi varsa genelde bütün güvercinlerinin kanatlarının altını tek bir boya ile boyuyorlar, kafese yabancı güvercin girmesin, başkasınınki ile karışmasın vs.. gibi sebeplerden. Olmadı ayağında halka falan birşey vardır.
2side yoksa sahipsizdir.

benim güvercinlerin hiç birinde yok hacı
sahipsiz mi büyüyolar ak
Sosyal ağlarda paylaş

sunthewhich said:
Sahibi varsa genelde bütün güvercinlerinin kanatlarının altını tek bir boya ile boyuyorlar, kafese yabancı güvercin girmesin, başkasınınki ile karışmasın vs.. gibi sebeplerden. Olmadı ayağında halka falan birşey vardır.
2side yoksa sahipsizdir.

istediği kadar boyasın
bi güvercin bi kümese indimi artık
silahlar çekilir
indiği yer vermez
sahibi almak ister

mardinde güvercin olayı misal direk namus
dişi kuşların ya yanaklarını sökerler yada bağlarlar uçmasın
başka kümese inmesin diye inerse namus gitti gözü ile bakıyorlarmış
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...