Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oyun programlama

Killer

Öne çıkan mesajlar

senko said:

validation&verification
software design arch
patterns (gerci bu cs'te de vardir)
software project managment
requieremt analysis
software metrics
quality managment

uzar gider...

Diff eq. desen saygi duyarim. Oturur yazdiklarini okurum. Ha katilmam ayri. Ama susarim. sen bana software metrics demisin muhendislik kapsaminda okutulan dersler diye. Yahu dedigin olaydi bu dersleri tum muhendisler gorurdu. Kaldirim muhendisleri falan da.

Insaat muhendisi de bunlari goruyor diyorsun yani muhendislik kapsaminda? de get. Yazilimla muhendisligin bir alakasi yok. CS ve matematik zaten gerekli olanlari kapsar. Muhendislik su dediklerini veriyor olaydi, CS diye bir bolume gerek kalmazdi zaten.

Aga meendiz diye diye milletin beynini yediler. "Matematik muhendisligi" diye sacma sapan bi bolum yarattilar yahu.
Sosyal ağlarda paylaş

deheyt bende tartışmaya giricem
cs,comp eng zart zurt mezunu falan deilim de hacı,

şimdi pratik olarak, eldeki bulgularla birleştirip denemeden önce hesap edip sonuç alabiliosan, müh tanımına girmiş oluosun zaten.

mesela bilkentte bilişim sistemleri gibi bi bölüm var, arkadaşım mezun; yazılımcı çıkarıo ok, temelde aynı işi yapıolar, ama biri üzerine bir şeyler katabilecekken diğerinin katma imkanı daha düşük.

yazılımın nasıl çalıştığını bilicek, inşaat mühendisi adam "ulan iyi hoşta bu if nası çalışıo nası karşılaştırıo" yu cevaplamaz mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:

senko said:

validation&verification
software design arch
patterns (gerci bu cs'te de vardir)
software project managment
requieremt analysis
software metrics
quality managment

uzar gider...

Diff eq. desen saygi duyarim. Oturur yazdiklarini okurum. Ha katilmam ayri. Ama susarim. sen bana software metrics demisin muhendislik kapsaminda okutulan dersler diye. Yahu dedigin olaydi bu dersleri tum muhendisler gorurdu. Kaldirim muhendisleri falan da.

Insaat muhendisi de bunlari goruyor diyorsun yani muhendislik kapsaminda? de get. Yazilimla muhendisligin bir alakasi yok. CS ve matematik zaten gerekli olanlari kapsar. Muhendislik su dediklerini veriyor olaydi, CS diye bir bolume gerek kalmazdi zaten.

Aga meendiz diye diye milletin beynini yediler. "Matematik muhendisligi" diye sacma sapan bi bolum yarattilar yahu.

nasi anladin beni yaf
insaat muh gormuyor tabi
yazilim muhendisi cs'ten farkli ne ders goruyor diye sorduydun
bikactanesini saydim iste.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

nereye yazsam bilemedim. burada dursun bari;

boş zamanlarımda yaptığım survival/adventure tarzı oyun için senarist bir arkadaşa ihtiyacım var.

para mara vermem. keyif için yapıyorum. benim de bi para beklentim yok. para getiren bi durumda zaten herkes hakkını alır. bizde kimsenin parası kalmaz !!1

yalnız güzel bi fikir, kurgu, senaryo, karakter lazım. hani kendi bulduklarımdan iyi olsun diyorum. ingilizcesi iyi olsun birde metinleri kendisi yazsın.

hadi ama kimse yok mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Yazilim muh., CS'ten farkli ne ders goruyor diye sordugumu hatirlamiyorum.
"Muhendislik" kapsaminda okutulan derslerin yazilimla alakasi yok dedim. Elektrik elektronik'ten bir iki ders koyup bunlarin yazilimla baglantisi var demek marifet degil diyorum.

Saydigin derslerin hepsi CS kapsaminda isleniyor, muhendislikle ne alakasi var?

Sanirim ben demek istedigimi dogru anlatamamisim.

@zeawee, ciddiyim. Eger "muhendislik"le bir baglantisi olsaydi, CS'cilerle yazilim muh (!) veya bilg. muh. mezunu arasinda, yazilim gelistirme konusunda fark olurdu.

----
Yine cok mesaj atmaya baslamisim.
Saygilar.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:

Yazilim muh., CS'ten farkli ne ders goruyor diye sordugumu hatirlamiyorum.
"Muhendislik" kapsaminda okutulan derslerin yazilimla alakasi yok dedim. Elektrik elektronik'ten bir iki ders koyup bunlarin yazilimla baglantisi var demek marifet degil diyorum.

Saydigin derslerin hepsi CS kapsaminda isleniyor, muhendislikle ne alakasi var?

Sanirim ben demek istedigimi dogru anlatamamisim.

@zeawee, ciddiyim. Eger "muhendislik"le bir baglantisi olsaydi, CS'cilerle yazilim muh (!) veya bilg. muh. mezunu arasinda, yazilim gelistirme konusunda fark olurdu.

----
Yine cok mesaj atmaya baslamisim.
Saygilar.

elektrik muhte okutulan devre analizi ile tabii ki alakasi yok yazilimin, eger siz cs'te yazdigim dersleri goruyorsaniz zaten yazilim muhendisi altyapini almissiniz demektir. bolumun adina takilmamak lazim bu kadar.
ama tutupta yazilimin muhendislik disiplini ile alakasi yok dersen orda karsi cikarim sana, insaat muhendisligi kadar agir olmasa da olcme bicme dizayn analiz hepsi yapiliyor ve yapilmali bir yazilim projesinde.
bu yuzden yazilim da bir muhendislik disiplinidir zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...