bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Hedefonline ın düzenlediği ödüllü forex formula2009 yarışması 1Nisan da başlıyor 30Nisan'da son buluyor. Katılmak için http://www.forexformula2009.com/ Ben 08 e katılmıştım başlarda iyiydim sonra çok tökezledim en son bıraktım.Çok zor açıkcası pek şansımız yok.1.nin loglarına baktımda adam günün her saati pozisyon almış.Müthiş bi rakam yapmıştı en son. Zaten ödüllerini almışlar Kendinizi denemek için güzel bir fırsat oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuki Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 da niye tc kimlik vs istiyor üyelki için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Scalping desteklendiği sürece anlamı yok böyle yarışmaların, sadece reklam oluyor adamlara... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 scalping olmadan forexmi olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 1 ayın sonunda demo hesapta zararım %30 civarında, ben hiç katılmayayım =D Forex zor iş, uzmanı değilsen açıkçası sadece kumar bence. Bütün tahmin ve analizlerin yönünde hareket etsen bile fena ters köşe olabiliyorsun. Aslında teknik analiz kısmında biraz bilgilenmek lazım, yoksa hem Amerika hem Avrupanın hemde Japonyanın fln ekonomi haberlerini sürekli takip etmek vs. yapılacak iş değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 kertenkel said: Scalping desteklendiği sürece anlamı yok böyle yarışmaların, sadece reklam oluyor adamlara... Bu arada evet, Scalping zor iş ama nedene desteklenmemeli ki? Özellikle ufak bir bütçe ile oynuyorsan günlükte 3-4 dalgalanmada stop yiyip 5 kuruşsuz kalabiliyorsun kesin dediğin ata oynadığın halde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Scalping senin stratejin ki istersen yapma.Her şirkette var scalp zaten o da ayrı bi tartışma konusu her şirket farklı birşey söylüyor scalping hakkında. Zaten bu yarışmada kazanmak müthiş zor.Eski yarışmanın loglarına bakabilirseniz anlarsınız.Adam h.içi sabah 3te 4te pozisyon alıyor. Aramızda o kadar profesyonel olduğunu sanmıyorum. Sadece kendinizi bi havuzda görürsünüz bu yarışmada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 scalping'e komisyon almıyorlar yarışmalarda veya gerçek zamanlı olduğu için scalping'deki delay burdaki yok... o yüzden gerçekçi değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 scalping sakat iş, almak istediğinle aldığın fiyat arasında 10-20 pip fark oluyordu, çok çok zor. ayrıca benim bildiğim hedefonline'ın çalıştığı forex şirketi scalpingi desteklemiyor. en güzeli trend takibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Syn said: scalping sakat iş, almak istediğinle aldığın fiyat arasında 10-20 pip fark oluyordu, çok çok zor. ayrıca benim bildiğim hedefonline'ın çalıştığı forex şirketi scalpingi desteklemiyor. en güzeli trend takibi En güzeli tabii ki o da trendi bulacaksın, trend olduğuna kanaat getireceksin, stop yememek için iyi bir bütçe ve (-) lerde panik yapmamak için sağlam sinirler olacak... Evet en güzeli bu ama bu bile bazen çekilmez olabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 İrade olucak tok gözlü olucaksın. Ben açlığıma çok kaybettim. Şu kriz dönemi parite düşer diye son bi pozisyon aldım trendi yakalamıştım ufak yükselmeler görünce kapatmadım trendi tutturayım dedim 350pip yakalarım falan diye düşündüm.Kapatmadım tek dalgalanma aldı götürdü beni sonra taban yaptı parite. Şimdi oynayamıyorum param kaldı :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 bLackcha0s said: İrade olucak tok gözlü olucaksın. Ben açlığıma çok kaybettim. Şu kriz dönemi parite düşer diye son bi pozisyon aldım trendi yakalamıştım ufak yükselmeler görünce kapatmadım trendi tutturayım dedim 350pip yakalarım falan diye düşündüm.Kapatmadım tek dalgalanma aldı götürdü beni sonra taban yaptı parite. Şimdi oynayamıyorum param kaldı :( Evet benimde başıma gelen bir hadise bu. Dalgalanmalara direnmek için çok yüksek bir bütçe (+3000 dolar) ve mangal gibi yürek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Adamlar farkli durumlarda, yatirimcilarin nasil pozisyon aldigina dair arastirma yapiyorlar. Boylece gercek hayattaki durumlarda cogunlugun nasil davranacagina yonelik raporlar hazirlanip o verilere yonelik kendileri pozisyon aliyorlar. Ne kadar fazla insan katilirsa, istatistiksel bilgiler o kadar gercegi yansitir. Hatta ortaya AI tarafindan yonetilen agent koyuyorlar ki yarismacilar arasinda train edilsin. Biz buna Punctuated Anytime Learning diyoruz. Akilli bir arkadasim, guzel bir laf soylemisti vakti zamaninda: Uzun yasamin sirri, baskasini kullanmamak ve kendini kullandirtmamakta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 metatrader'da para kazanmak çok zor.. server tarafı kullanıcıya karşı çalışıyor stop/loss'lara yaklaşmıyor fiyatlar.. gerçek fiyatlarla demo hesap arasında farklar oluşuyor... o yüzden gerçek parayla işlem yapıcaksanız en az 5000 $ lazım düzgün bir bankayla işlem yapabilmek için.. __ ayrıca düzgün bir parayla yatırıma başlamadan önce en azından işin temelini oturtan 5-6 kitabı okumak lazım, ilgilenen varsa yazarım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 ayrıca scalping seviyorsanız metatrader'dan uzak durun server tarafında scalping koruması var demek istiyorum sizlere... sizin client-side programda olduğu gibi server tarafında da properties var ve çok kısa vade işlem yapanlara karşı gelişiyor işler.. bunlara ek olarak scalping pip komisyonu ve işlem komisyonu olarak kazandıklarınızdan baya bir götürür... son olarak metatrader destekleyen aracı firmalar genelde alt limitte bulunuyor 100$-5000$ ve bu hesaplarda yatırım yapanlar için işlem komisyonları daha yüksek olur... en son not: demo hesaplarda kazandığınız parayı gerçek zamanlı olarak kazanmanız baya daha zordur... en son not 2: knowledge beats experience, o yüzden okuyabildiğiniz kadar çok kitap okuyun. en son not 3: alttan alıp üstten satmak bir strateji değildir, sadece stratejilere bağlı işlem yaparsanız zararınızı minimize edersiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 kertenkel said: ayrıca düzgün bir parayla yatırıma başlamadan önce en azından işin temelini oturtan 5-6 kitabı okumak lazım, ilgilenen varsa yazarım.. Yanılmıyorsam Ali Perşembenin "Teknik Analiz mi Dedin? Hadi Canım Sende!" serisiı var bu hafta sonu aramaya çıkacağım tekrardan hatta (Kadıköyde bulamadım, Taksim tarafına bakacağım). Ayrı bir sorun bu kitabın 1.si yok. İnternette dahi. Bunun dışında hertürlü kitap önerisine açığım =) (Ha, 1. sini nerede bulabileceğime dair bir öneride olabilir =) ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 uzman forex'in "fx trading station" var, o güzel bence, özellikle grafikler üzerinden al-sat işlemi yapılabilmesi güzel. kitap olarak ise bana birisi "marketing wizards" diye birşey önermişti, daha almadım ama yine de size de önereyim =), fx dahil olmak üzere pek çok ünlü ve bu piyasadan baya para götürmüş yatırımcıların röportajları falan derlenmiş vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Edwards, Robert D. and Magee, John, Technical Analysis of Stock Trends Kirkpatrick, Charles D. and Dahlquist, Julie R.: Technical Analysis The Complete Resource for Financial Market Technicians Pring, Martin J.: Technical Analysis Explained ilk sefer okumak için... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 ya bişe diyeceğim; ister kınayın, ister kızın. şu işin arkasındaki tezgahı kavrayamıyorsanız, samimi olarak söylüyorum üzülürüm. doğrudur, bir emek harcayıp, kafa yorup birşeyler yapmaya çalışıyorsunuzdur. bu işten zengin olan birisini duydunuz mu? arada kahraman diye lanse edilen bazıları dışında tabii. 3 sene öncesine kadar neden adını duymadığımız bu sistem, bugün hangi internet sitesine girsek reklamlarda karşımıza çıkıyor? 10 milyon dolara, 42 hafta boyunca haftada %50 veren adamlara karşı ne şansınız olabilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 forex konusunda pek bilgim yokta, gözlemlediğim kadarıyla 3-5 lirayla zengin olunacak bir sistem değil. daha çok, "akşam arkadaşlarla dışarı çıkacaz birşeyler yapmak lazım" modunda yaklaşmak lazım gibi geliyor bana :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sys64738 Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 yarışmaya katılmak için hedefonline da bir hesaba sahip olmak zorunluluğu varmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 huun said: ya bişe diyeceğim; ister kınayın, ister kızın. şu işin arkasındaki tezgahı kavrayamıyorsanız, samimi olarak söylüyorum üzülürüm. doğrudur, bir emek harcayıp, kafa yorup birşeyler yapmaya çalışıyorsunuzdur. bu işten zengin olan birisini duydunuz mu? arada kahraman diye lanse edilen bazıları dışında tabii. 3 sene öncesine kadar neden adını duymadığımız bu sistem, bugün hangi internet sitesine girsek reklamlarda karşımıza çıkıyor? 10 milyon dolara, 42 hafta boyunca haftada %50 veren adamlara karşı ne şansınız olabilir? Yok, haklıda sayılırsın, zaten burda zengin olunmaz. Örneğin yıllık faiz oranları %15 civarında iken burda %20 kazanç sağlayabilirsen büyük kazanç sayıyorsun. Sonuçta borsa oynamak gibi, orda da zengin olan sayısı 3-5'i geçmez, ama mesela %20 ordada iyi bir kazançtır. 3 sene önceside zaten 2001 de şahıs bazında yatırımcılara açıldı, Türkiyeye gelmesi, duyulması fln anca oldu tabii 2-3 %50 kazancı kim nerede kaybetmişte biz bulmuşuz? İşin aslı FXCM firmasının araştırması, Forex piyasalarına yeni başlayanlar arasında ilk yılını karla kapatanların oranını %10 olarak veriyor. Oldukça düşük. Ha, bu reklamların veren birçok dolandırıcı firmada var. Forex için aracı firma seçerken dikkatli olmalı, öyle kazanç garantileyen, %30-50 karlardan bahseden, 500-1000$ bonus havadan veren firmalardan kaçınmalı zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 2 aydır forex oynuyorum... 190 dolarla girdim hiç unutmam 1 tam altın bozup dolar yapıp girmiştim.. daha başkada 5 kuruş yatırmadım.. şu anki bakiyem 4300dolar.. yukarda bi arkadaşın dediği gibi tamamen gariciddi oynuyorum haftasonları para çekiyorum takılmak için.. bi iki ufak borcumu kapadım.. oyun olarak giriyorum abi sabah şöyle bi haberlere bakıyorum. tabloları açıyorum patlatıyorum bi fibonacci trendline çiziyorum bi kaç tane koyuyorum stop loss umu 4 5 farklı paritede oynuyorum ufak ufak 5 kaybediyorum 3 kazanıyorum ama zarar max 10 pip kar max 30 pip parolam bu. aç gözlü değilsen forexte her zaman karlı çıkan sen olurusun ben bunu öğrendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Buı arada ben Uzman Forex'in kursuna gittim fakat daha başka kurslar yada sminerler var mı? Özellikle teknik analiz konusunda. Birde Chaotic, 10 pip zarar çok düşük bir rakam değil mi? Direkt her dalgalanmada stop loss yiyip durursun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sys64738 Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 nuki said: da niye tc kimlik vs istiyor üyelki için. Bu sorunun cevabını alan varmı? Katılmak istiyorum ama tc kimlik no su vermek herhangi bir sorun çıkarır mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar