efe.hizar Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Yeniden buradayiz.. Sirketiminizin adi degismek durumunda kaldi keza bir sirketle birlestik; lakin adamlar ziyasıyla kolpa ciktilar. Bizde arkamiza bakmadan kactik : ). En guzeli kucuk organize bir grup olmak dedik. 24 gunluk Fliergerkorpssimdilik durumu boyle. Pek cok sirkete savas actik.. Su siralar 90 kisilik bir sirketle savastayiz ve ilk gunden 0.5b'e yakin bir hasar vermeyi basardik, artik onlardan baska bir mesajimizda soz edecegim. Size anlatmak istedigim, pek de kalabalik olmayan AMENATL CORP'u ile savasimiz. Sadece 8 uyesi olan bu sirketin, aslinda 4 pilotu var. Geri kalani faso fiso. 8 gercekten cok dusuk bir rakam, biz en az 30+ uyesi olan sirketlere savas aciyoruz, Aslında onlara savas acmamim nedeni biraz kisiseldi: Son 2-3 haftadir haftasonlari dahil cok yogun calistigimdan geceleri ancak 1-2 eve'e girebiliyordum. Oyle olunca insan aksiyon yasamak icin; "ölümüne dalmak" diye tabir ettiğimiz modda oluyor :) Bir belt'de amenatl sirketinin bir harbinger ile domi'si cargo can etrafında dizili gorunce, "aaaa aksiyon diye zipladim" Vexor'um la gidip hemen can'i aldim; artik ne gibi bir mantikla (ya da apaçık mnatıksızlıkla) bilemiyorum : ) En kötü kacarim diye dusunuyordum. Heh domi neut fitli oldugundan pek de umdugum gibi olmadi ve dogal olarak patladim :) elveda vexor Hemen domi'mi kapip belt'e geri donduysemde, kimsecikler kalmamisti, Pff. Adamlara standing verdim ve fark ettimki local'de 5 kisiler ve 5'i istanyonların sicak kucaginda oturuyorlar. Eski Türk filmleri aksanımla "madem öyle, işte böyle huleyn" diyerek: Propose Vote -> Declare War, AMENATL CORP -> yes yes ok next Savasin baslamasina 48 saat kalmisti.. Bilgisayar oyunu oynuyan kucuk kızgın cocuk tribinden cıkıp; disimi fircalayip normal bir insan gibi yattim : ). 2 Gun sonra savasin baslamasina 20dk kala, guzelce laptop'ımı acip yataga gectim; aslında adamlari amacim 1er 1er yakalamakti. Cogunun sec status'u 5.0 oldugundan hayatsiz bir sekilde gorev yaptiklari belliydi, bir gorev donusu gate'de yakalar tokatlar rahatlarim diyordum : ). Admalarin 8'i de online ve aktifdi, dusundugum kadar organizasyon eksiklikleri yok muydu acaba.. hmmn derken 20dk biti. Tabii hic bir scout ya da neut alt gibi rehberimiz olmadigindan, tıpış tıpış shuttle'a gecip, tek tek gate'leri istasyonları kontrol etmeye başladım. Savaş ilanıyla birlikte sımsıkı birleşip 8 kişilik bir filo oluşturmuşlardı. 5 battleship kalanıda 1-2bc /cr idi. Hef.. geçenki ölümüne dalıştan kötü tecrübelerim olduğumdan boylamasına dalamadim. Belki bölüp öldürebiliriz diye düşündük murat'la; murat'ın bs'si o sıralar aktif tank'a sahip oldugundan, adamlarda neut odaklı bir filo kurduklarından o stabber'ı geldi. Ben de sadık domi'mdeydim. Gate'in 0 ına gidip, filonun yarısı agro verince karşıya atladık; böylece filoyu bölmüş olduk diye düşündüysek de karşıya bizim arkamızdan kimse gelmedi : (. Ben kendimi bir SS'e geçirdim, Murat Stabber'ı ile gatede kaldı derken birden adamların bir maller'ı karşıya atladı. Murat benim gibi biraz "holey aksiyon" modunda olduğundan, belki filonun geri kalanı gelmeden maller'ı alabilirim diye dusundu. Armor %40 indirseyde de o sırada filo kalanı tepesine bindi :). Şu noktaya kadar yer yer elimize almaya devam ediyorduk heh. Sonra murat'ın çıkması gerekti, bende tek başıma bir istasyona girip, eve'i açık bırakıp biraz 1 saat sağda solda takıldım. En azından adamların ateşi biraz dinsin diye bekliyordum. Eve'e geri döndüğümde; pek de parlak olmayan bir ingilizceyle 1-2 ton laf atilmisti bana :) (you war, you fight ? coward you ok ?) falan gibi. adamlari hepsi bir çıkışa dağılmış 1'er bs gate'lerde bekliyorlardı. Belki destek gelmeden adamlardan 1ini alabilirim diyip domi'mi kapıp çıktım. Hemen ilk bulduğum tek başına olan bs'e antimatter'ı yağdırmaya başladım derken 2-3 oldular anında. Hemen deagro ve jump, bi baktım ki gate'in karşınında tutuyorlar (hef..) Neyse ki align'lanip yakalanmadan kaçtım. Genelde çoğu şirket ilk gün çok hevesli oluyor savaşmaya, sonra yavaş yavaş dağılmaya başlıyorlar. Peki bu günlük böyle olsun o zaman diyip, yattım. Ertesi gün adamlardan sadece 3'ü online'dı. Hah işte yavaş yavaş dağılmaya başladılar diye düşünüp, hemen 2 jump ötedeki birini gate'de kamplamaya başladım. O sırada adamların diğeri yanıma geldi. Gemimi güzelce scan'ledi; fitting'i öğrendi ve gitti. Ateş bile etmedim, bekledim hafif gaza gelsinler diye. 8'e göre 3 çok iyi bir rakam çünkü. Yanıma bir apocla geldi.. Direk agro'ladim; kesin explosive drone kullanmayacağımı düşünmüştür dedim. ve Berserker II'lere saldırın koçlarım dedim. O sırada bir neutral raven geldi ve adamı remote rep'leye başladı. Eh yuh ama bir de neutral mı kullanıyorlar derken, adamı deldim geçtim : P. Raven scramlanmadan hemen kaçtı. Ya belki sırf uyuzluğuna savaşa dahil olmak için gelmiştir diyip çok da dikkate almadım. Tabii loot'u da alamadım, ah high sec savaşları ne loot alıyorsun ne bişi.. : ) İlginçtir adam hemen convo açtı bana, yüksek edebiyatlı cümleler kurdu (you good, want again 1v1 ?) gibisinden. Yani Öylesine tuzak kokuyordu ki anlatamam : ). Ancak bi mal bunu kabul edebilirdi, mesela benim gibi bi mal :), kabul ettim ve başladım beklemeye. Adam bu sefer bi abaddon'la çıktı, istasyon önünde kapışıyorduk; adamın armor'ı %40'a indiğinde; bir raven ile domi başladı adamı remote rep'lemeye.. Pek şaşırdığımı söyleyemeceğim : ). Benim armor'ım ise %80 civarındaydı, 10-20sn içersinde adam zırhını yeniden %100'e çekti. Bu sırada mantıklı olan benim deagrolayip docklamam, zaten o yüzden station önünde savaşmak istemiştim adamla.. Ama ben deagrolamak yerine başladım domi'ye kilitlenmeye :). Muhtemelen support olacağından pek bir tankı yoktur diyordum. Tabii ben domi'e ateş etmeye başlayınca, onunda dps eklendi. Armor'ım çok daha hızlı bir şekilde düşüyordu. Armor'ım %35-40 civarına indiğinde domi domi patladi. O sırada birşey fark ettim, bu mal herif scrambler takmamış ya da açmayı unutmuştu. Beni sadece çılgınca turret disruptor'ıyordu. Belki de ecm takmak için scram takmamıştı. şimdi %40 armor'la deagro'layabilirdim gibi hissediyordum. Keza ben de onu turret disruptlıyordum ve aramızdaki mesafeyi yavaş yavaş 9km'e çıkartmıştım. Ya da bir belt'e align'lanıp kaçabilirdim. (bu sırada uğraşıp domi'nin lootunu kapmayı başardım :) ) . Hatta Raven'da warp scrambler olabilirdi, eğer ona agro verirsem hem dps iki katına çıkacak, hem de hayatta kalma şansım sadece ikisinin beni patlamadan önce, raven'ı patlatmama bağlı olacaktı. Zaten savaşın başından beri hiç akıllı işler yapmadığımdan, başladım raven'a kilitlenmeye :) Yine çaktırmadan belt'e doğru hizalanmaya başladım: Raven'ın shield bittiğinde, benim armor %5 civarına düşmüştü raven patladığında ise structure'ım %62 deydi : ). Savaşı takip eden, kendi özel intel kanalımızda arkadaşlarımın ( DOCK !!! DEAGRO MAN, you gonna blow up !) yazılarına, warp'a %50 structure'la girdikten sonra (no I wont) yazdım ve kendimi bi bok zannedip bugünde böyle bitsin diyip eve'i kapadım :). Tabii bu savaştan sonra, patlatığım pilot şirketten bir başkasıyla birlikte ayrıldı ve şirket 6 kişi kaldı. Ertesi gün yine online oldum, bu sefer şirketin CEO'su beni 2 arkaşıyla birlikte kamplıyordu. Karşımda bir domi, bir abaddon bir de scorpion vardı. Sonradan öğrendim ki CEO kendisi hariç herkesin benimle savaşmasını yasaklamış. Zaten bu yanındaki pilot'lar da kendi alt'lariymış. Neyse ilk önce çıktım ve scorpion bana 5km'deydi (keh keh : ) ), Tam shield'ı bittiğinde, perma jam'lendim ve deagrolamak durumunda kaldım. Aslında zorlardım keza droneları yollamıştım; ama daha güzeli 3x eccm takıp çıkmak olur diye düşündüm. Yeniden fitleyip çıktım, scorpion (65-60km deydi :( ) Herşeyi full overheat'leyip domi'e (yine dominin support çıkmasını umuyordum ki öyle oldu) başladım yüklenmeye. Domi'structure'dayken 3x overheat'li eccm'e rağmen arka arkaya 3 cycle jam'lendim. Neyse ki sadık drone'larım işi benim için bitirdiler Mantıken şu aşamada deagrolamam gerekiyordu; armor'ım %80 civarındaydı. yine de dün geceden saçma salak bi özgüven geldiğiden, başladım abaddon'a bindirmeye :). Ama lanet olasıca jam cycle'larına 3x eccm'de yetmemişti. Adamı tam alıcakken, bi cycle geliyordu, hayda baştan başlıyorduk.. Aktif tank + ecm support gerçenten çok can sıkıcı. Deagrolamak durumunda kaldım. Scorpion'ı almadan bu savaş saçmasalak olacaktı. Saosun intel kanalımdan bazı arkadaşlarım scorpion'ın 5km sine geldiler. Önce warplayabilmek için, adamları biraz da canını sıkmak için. Çıkıp çıkıp, yeniden stationa girdim. Artık adamlar herseferinde tüm modullerini açmamaya başladılar. 5-6 bunu yaptıktan sonra ben agro vermeden ateş etmemeye başladılar :). direk stationdan uzağa warpladım. Scorpion yakınında bekleyen arkaşım sayesinde, tepesine bindim Tabii abad hemen dock'ladı. Bu savaştan sonra hiç kamplanmadım. Adamlar ben online olur olmaz station'lara kaçmaya başladılar. Aslında savaşı kaldırmaya karar vermiştim ki adamlar bana convo açıp (we no fight you, you will bore, you waste your isk on this war) gibi dialoglar yaşatmaya başladılar. Ben de böyle olunca, account'u hep açık bırakmaya başladım. Keza adamlar görev yapmak istiyorlardı, bende online oldukça buna kalkışamayacaklarından, üzerlerinde bir psikolojik baskı oluşturmaya çalışıyordum. Tabii bir diğer etkisi de beni online gördüklerinde çok sallamamaya başlamaları içindi. Böylece onları görev yaparken belt'te yakalayabilecektim. ki mission yaparken bi CNR, paladin ve domi kullanıyordu ceo'ları. Yani "yummy yummy" : ). Eninde sonunda şirkette kimse kalmadı, sadece CEO ve onun iki diğer alt'ı hariç herkes ayrıldı. O faction fit'li gemileri çok patlamak istiyordum :). savaşı bir hafta daha uzattım... Adam artık ben online iken, mission yapma kıvamına gelmişti. ama genellikle gate'leri bir shuttle gelip atlamdan önce kontrol ediyordu. Bir covops kullananan arkaşımla onu görev yaparken yakalamaya çalıştıysakta, o da olmadı; artık onun da nick'ini tanıyorladı ve onu da sistemde görünce docklıyorlardı. Artık adamla savaş aramızda bir inatlaşmaya dönmüştü, durmadan bana beni asla yakalamayacaksın gibi laflar attıkça konu hakkında ne kadar canı sıkıldığını hissetmeye başlamıştım. Zaten birini öldürmke için bu kadar uğraştıktan sonra, kill kesinlikle çok çok daha zevkli oluyor :). Ve sonunda bir gün, yine gate beklerken; kucağıma düştü :) Şansıma paladin'ini getirmemişti; Domi CNR ve abad; Domi'i önce cloaktan çıkardı, ama kanmadım ve CNR'ın cloaktan çıkması için bekledim :). Domi CNR'a yardım etmeye çalışırken, abad kaçtı. Başladım CNR'a yüklenmeye, tank'ı hak getire moddaydı; armor %80 civarındayken, domi desteğine rağmen cnr patladi :) Ne yazık ki hiç faction loot yoktu.. Bah. Domi raven structure'a girdiğinde kaçtı; bende yavaş yavaş loot'u toplarken; Abaddon bir den yanında bir 60km duran full dps caracal ile geri geldi. İlginçtir domi ortalarda yoktu. Gate'den 20km uzaktaydım, armor'ın &75'teydi. Karşında benden daha yaşlı bir pilotun kullandığı bir abaddon vardı, 60km'deki full dps caracal ve her an geri donebilecek domi'de cabasıydı. Tek şansım o koca tanklı abaddon'ı patlatmaktı. Armor'larımız burun buruna gidiyordu. Milimle öndeydim ama gözüm tamamen overview'deydi; herhan domi gelebilir ve bu savaşı benim için bitirebilirdi. Tam armor'ım %5'e geldiğinde abaddon patlati.. O sırada overview'de domi gözüktü; kendimi align'lamıştım ve hemen bi belt'e kaçıverdim.. O gece beni 3e1 de yeniden yakalamya çalışsada, murat online olunca direk staion girip, logoff oldular. Ertesi gün ise amenatl şirketini tamamen kapatmıştılar :). Hepsi bir birlikte bir alliance'a girdiler. İşte bu da bizim empire savaşlarımızdan ufak bir kesitti, şahsen ufak gruplarla mücadele etmeyi seviyorum. Ama Her zaman böyle olmuyor, bazen wt'ler hiç dışarı çıkmıyor ya da cruiser'dan daha büyük bir gemiye binmemeye başlıyorlar. Özellikle yeni patch'le birlike gemilerin agility'leri saçma salak bir şekilde arrtığından dolayı gate'de adamları yakalamak çok çok zor. En az iki kişi kamplamak gerekiyor. Lakin 1 kisiyi de 2 kişi kamplamak bence kafadan kaynak kaybı, saçmalık. Geçen sensor booster'lı domim 20dk gate'de kampladığım bir drake'i kaçırdı. Başka zaman af'em caracal'ı gate'de yakalayamadı. Zaten bir cruiser'la başka bir cruiser'ı yakalama şansınız çok düşük. Bunun üzerine bir de module lag'ı ve hedeflerin warp core stab takma şanslarını da ekledikçe gerçekten sinir bozucu olmaya başlıyor. Neyse umarım şu agility ve lock time olayını düzeltirler. Okuyabilenleri tebrik ediyorum bu arada : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 okuruz canim sorun deyil yav hadi durmak yok yazmaya devam :) zaten 2mbit internet var 20 le indirmeye kalkiyo paketi yarina anca biter :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
efe.hizar Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 hmmn bende patching baslamiyor aslinda daha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 fix 30 la geliyo ya ayar oldum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Valla okudum hepsini ne diyim senin eve hayatına özeniyorum =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar