Korax Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Selamlar. Simdi uzun bisuredir laptop almayi planliyodum fakat aile bireylerinden birisi bi laptop almis, bunu bana vermek(kakalamak?) istiyo hehe.Simdi bu aletin markasi casper, ki benim hic haz etmedigim bi marka aslinda.Ben bu laptop'i alip sahnede falan kullanmayi dusunuyorum.Ustune öyle hayvani bi program falan yuklemicem, alt tarafi cubase'den 1-2 sample falan yollicam, midi klavye falan baglicam öteki yandan. Özellikleri söyle aletin. İşlemci : Intel Pentium Dual Core İşlemci T3400 İşlemci Hızı 2.16 GHz 1 MB L2 Cache 667 MHz FSB İşletim Sistemi : Orijinal Microsoft Windows Vista Starter Bellek (Ram) : 1 GB DDR2 667 MHz Harddisk : 160 GB SATA Ekran Kartı : 256 MB Paylaşımlı Ekran : 15.4 WXGA 1280x800 TFT Parlak Renkli Ekran Optik Sürücü : DVD±RW DUAL Kablosuz Ağ Bağlantısı : Wireless 802.11 b/g Card Reader : Multi Card Reader Ethernet kartı : 10/100 Ethernet Fax Modem : 56K FAX / Modem Ses Kartı : High definition audio - mikrofon USB Port : 3X Usb 2.0 port TV - DVI - OUT : VGA Out - PCI-e mini Batarya : 6 Hücreli Li-ION smart batarya Kamera : 1.3 MP Web Kamera Bekleme Süresi : 130 Dakika Ağırlık : Batarya dahil 2.5 kg Boyutlar : 359 mm/268 mm/24.8-37 mm Simdi T3400 iyi bi islemcimi bir.Bu uzerindeki kombinasyon benim isimi görur cinstenmi? Öyle abarti bisey yapmicam,oyun moyun hic oynamicam zaten.1gb ram daha takmayi planliyorum. Ikincisi 130 dakika bekleme suresi cok az bi sure degilmi?Bunun bataryasini degistirsem nasil olur?Tavsiyeniz varmi bu konuda? Ucuncusu bu aletteki vistayi falan silip kaldirsamda Xp yuklesem garanti disi falan kalirmi? Tenks Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Software degisiklikleri garanti disi birakmaz. Yalniz garanti kapsaminda servise verirsen yapacaklari ilk is format atip orjinal sistemi yuklemek olur. Soyledigin gibiyse alet senin isini cok rahat gorur, ama dedigin gibi 1GB'lik ram eklemen gerekli. Sorun su ki onun icindeki ram zaten muhtemelen 512x2'dir. Bu nedenle pasa pasa 1x2 almak zorunda kalabilirsin. Ne zoru varmis da sana veriyo? Yani bozuk bi tarafi yoksa, adam da parasina kiyip onu almis; simdi ne degistide sana satmaya calisiyo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Markadan bagimsiz yazicam cunku makineleri hic kurcalama imkanim olmadi; islemci iyi degil ama kotu de degil. Soyledigin seylerin hepsini coreduo 1.6 da yapar zaten layigiyla. 1gb daha ram takmayi planliyorsun ama icinde muhtemelen 2 tane 512 var, toplamdada 2slot oldugu dusunulurse 1gb eklemek icin 2 tane 1gb ram alman lzm. Umdugundan pahaliya gelecek yani. 130 dakikayi layigiyla verirse fazla bile bi sure bu tarz bir makine icin. ben 90-100 dakika idare eder derim. xp yuklersen hicbirsey olmaz. starter editionda multi tasking sinirli falan. sinir bozucu bisey. edit: Ram , os hadiselerini ben yazana kadar riglous yazmis zaten =] edit2: typo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Madem oyun falan niyetin yok, piyasada pili daha uzun gidebilen 12.1", 13.3" falan laptoplar türedi artık. T3400 de pek iyi bir işlemci değil ama Cubase ne kadar CPU'ya abanan bir program bilmiyorum, ses işlerinde CPU da önemli gibi ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Bi de madem tanidik, o zaman avantajini kullan sende. Al makinayi, yukle programi bak bakalim istedigin performansi alabiliyo msuun, ne kadar CPU yiyor. Baktin olmadi, isime yaramiyo diyip geri verirsin. Ust uste post atmak istemedim ama pazar alaninda, bak tam senlik http://forum.paticik.com/read.php?27,3910373 (komisyon mu alsam ne...) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Cubase sorun çıkarmaz ben daha ezik bir CoreDuo ile (ilk çıkan modellerden) onlarca efect çalıştırıyorum bana mısın demiyor. Ama 2 GB ramın az geldiği anlar oldu iki,üç yıl önceki senfoni orkestraları ile kafayı bozduğum dönemlerde ama. Cubase değil Pro Tools ve Tracktion kullanıyorum ama. Şu an Linux ile çalışıyorum, hala bilgisayarımı çalıştırmayacak kadar zorlayan birşey görmedim. Ardour da sorun değil yani. 12 ya da 13 inch alma ama. Sibelius kullanmak işkence oluyor. Notasyon işi için çok küçük gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuki Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 müzik için alıcaksan bir ses kartı felan düşünmezmiydin :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 E-MU'nun PCMCIA kartına çok iyi diyorlar ama param olmadığı için hiç o kadar (Bir kere olmuştu, gitara gitti) alamadım :( Fireware girişi olduğuna da bakmayı unutma bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Ya aslinda satmaya calismiyo, bana simdi bu ay sonuna kadar lazim oldu bu laptop olayi gelen islerden dolayi.E öyle oluncada ben aileyi darladim biraz para acisindan destek icin.Sonra ögrendimki teyzem laptop almis ve isine yaramadigindan bi kenarda yatiyomus, onu sana veriyim dedi, ama iste casper olmasi bile killandirdi beni oyuzden sorayim dedim bi :) Buarada hani geri ver,geri al olayim yok pek, cunku ben turkiyede degilim, bi kere geldimi notebook kalacak burda yani.Ram'lerin fiyatlarina baktim burdada 25-30 ytl gibi biseye denk geliyo 1gb'lik ram'ler.Oda pek bi masraf degil yani, zaten beles geldigini farzedersek laptop'in :P Yalniz bu batarya olayi cok moralimi bozdu ya, abi 100 dakka ney, neye gider ya, surekli fislemi dolasicam böyleki?Bide benim ilk kendi notebook deneyimim, yani daha önce notebook'la falan calismadim pek normalmi bu sure? Bu batarya olayi canimi sıktı simdi, varmidir bi tavsiyeniz böyle hani yansanayi mansanayi daha uzun giden batarya alsak yada yedek bataryami almak lazim ne? Bide ses islerinde cpu baya onemli aslinda, gerge valla icime su serptin yazdiklarindan sonra cok sagol hehe :) Ekran 15" aletin zati, bide dedigim gibi benim yapacagim enfazla cubase acip alttan biriki sampling yollamak yada 4-5 tane vsti acip onlarin seslerini sahnede midi klavye ile kullanmak.Sanmiyorum cok kassin 2 gb ram ile ve core duo ile ama iste denemedigimden emin olamiyorum. Sonra calarken zart diye kitlenir,takilir makilir kaliveririm sap gibi hehe.Gerci protools bile kasmiyosa bu gibi bi sistemle, cubase hic problem cikarmasa gerek(pc olmasi disinda hehe). nuki said: müzik için alıcaksan bir ses kartı felan düşünmezmiydin :D Onu baya bi once dusunup almistim zaten; Motu ultralite mk3 EMU'nun sonunda M olan kartlari fiyatina göre cok cok iyi.Icindeki AD/DA converter'lar protools hd ile ayni.Ayrica emu, karti ayri box olarak satip,extra 100 euro verip PCMCIA ve PCI kart olarak aldiginda, aldigin tek ses kartini hem masaustunde kullanabilme hemde notebook'ta kullanabilme sansinda oluyo.Fiyatina göre cok cok iyi M serisi kartlar. Tesekkur ederim herkese tekrardan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Bu arada ben 10larca derken abarttım biraz, daha önce efect yüzünden takılma görmedim ama öyle 13-14'ten fazla efectde açmadım hiç realtime playback, kayıt sırasında. vsti senfoni orkestası kullandım işte, ram sorun çıkardı, ama 4-5 enstrüman sorun çıkarmaz eğer hepsi ivory gibi hayvani şeyler olmayacaksa. 1.66 coreduo idi benim sistem. Fireware girişine bakmanı tekrar söylüyorum. Bir de pil durumu normal. hatta 4-5 tane vst kullanırsan bir saati zor bulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 En önemli şeyi unutmuşum: Harddiskini değiştirmen gerek. Bu notebook büyük ihtimalle 5200 rmp harddisk ile gelir, onu 7600 rpm yapman gerek. Yoksa büyük dosyalarla çalışırkan takılır. HD kayıt falan yapamazsın rahatça. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 abi gerge, yat dinlen.. 5400 vs 7200 rpm olacak. fakat onemli bir nokta, harddiski degistirince pil omru daha da kisalacak. 6 hucre pili 12 hucre pille degistirebilirsin de, 130 degil de 180 dakika yapar yeni harddiskle. o da ekran en karanlik haliyle filan.. eger mobilite o kadar onemliyse ben 13" tavsiye ederim. hele bir de 12 hucre pille alirsan 4-5 saate cikabilir pil omru. yeme de yaninda yat.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 13"lerde 12 cell bulunuyor mu? gerci ben 10"e 9 cell aldiysam, 13" e de 12cell koymalilar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Yani aslinda sahnede falan pilin bi önemi yok ama nebiliyim, daga cikarsin, biyere gidersin elektrik olmaz, 1 saatte zart diye bitiyo he piller böyle :/ kotuymus o acidan. Ekranin enaz 13-15 inc olmasi lazim.Ama bak bu harddisk olayida cok dogru, simdi almisken bari onuda degistiriyim ozaman 7200 yapalim :/ Bide ivory falan kullanmam heralde ya, enfazla hypersonic'ten soniksynth'ten falan biseyler acarim.Veya latigo/darbuka, vanguard falan kullanicam sanirsam. Bide bu alette firewire girisi yok, ilk sordugum sey o oldu.Oyuzden simdi texas chipset'i olan bi firewire extension kartta almam gerek.Guya masraf olmasin dedik, hdd'den ram'e her bi halti degisiyo aletin. Bu 12 hucreli pill olayi yatti kafama bak, ani enazindan 2 saat falan olsa kisik kullanarak(bunu msn'di internetti falan diye istiyorum) cok isimi görur yani oyle olursa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Firewire extention kart kullanmıştım daha önce, sorunsuz çalışıyor onlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 Gel gelelim bu teyzeden gelecek laptop olayi yalan oldu, simdi sifirdan alicam.Bu bahsettigimiz ozellikleri tasiyan yada yakin olan hic olmazsa,en basta texas instruments chipsetli firewire zimbirtili boyle 1200-1300 liraya taksitle alinabilecek neresi vardir,neler vardir,tavsiyeler nelerdir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 MSI'lere bakabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Bide ankarada neresi vardir böyle taksitle falan dogru duzgun alabilecegim biyer ucuza mucuza dusurebilecegim.Hani mavi bilgisayar falan disinda biyer mesela :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Ankara'da Mavi'den başka yer ben de bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Gigatek Nova bilgisayar Sanalmarketim // Eternal bilgisayar bazen vatan Mediamarkt darty var da var yani. ilk uc fiyati uygunsa benim ilk tercihimdir alisveris icin herzaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 gigatekte pek cesit yok ya, sanalmarketime bakmamistim orasi iyi aklina geldi buarada.Mavide bitane datron buldum buarada fiyatina gore baya iyi bi alet. http://www.mavibilgisayar.com/ud/12378 Aslinda aynen bu özelliklerle yine firewire port'u olani iste nebiliyim, ustunde webcam'i olani falan olsa, yada islemcisi biraz daha yuksek olani olsa daha guzel olurdu sanki.Harraslamaya devam bakalim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4442 fiyat sanirim butceni biraz asiyor ama refarans almak icin ozelligine gore iyi fiyatli urunlerden birisi. Ayrica bu dukkanlar hipermarket kivaminda olmadigi icin telefon edip sorarsan da istedigin seylere gore yardimci olurlar, stokda gozukmese dahi uygun fiyata toptancidan istetirler vs. bunuda sonradan gordum mesela; http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4388 ekstra 90gb hddsi var diye datron alacagima dell alirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Datron alma. Kesinlikle alma. Fiyat iyi görünüyor ama malzeme çok kötü ve servis yok neredeyse. MSI'ler iyi bence müzik için işte. Harddiskini zaten ne olursa olsun değiştireceksin. Şunu al derim: http://www.mavibilgisayar.com/ud/11918 Numerik klavyesi olması çok iyi oluyor eğer nota yazmaya kalkarsan midi klavyesiz. Çok tuşu var, trigger falan da atarsın, bir sürü işe yara yani fazla tuşlar canlı performansda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Msi a karsi ayni donanimda getirebilecegim oneri ise bunlar olurdu; http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3799 http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4065 numpad in gerge nin soyledigi baglamda getirisine karsi cikamam ama normal klavye ergonomisine eksisi cok buyuk. Elimi koydugum hicbir klavyede blackberry ler dahil olmak uzere bu 15.4 luk makinelere numpad sikistirilmis modeller kadar kadar zorlanmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Eğer oyun oynamayacaksan harii ekran kartı olmayan birşey al. Pil ömrü kafadan bir saat kadar artıyor ama composite pencere yöneticisi kullanamıyorsun. (composite efectli demek. Compiz, KWin, Aero gibi, favorim KWin bu arada) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar