behran Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 xp de firewall ı açınca emule la bağlanmıyor hiç bi yere firewall sız da devamlı messenger penceresi açılıyo. firewall da settings kısmında hangi ayarları yazıcaz varmı bi çözüm bilen[signature][hline]Engineers motto; If it doesn't fit, force it. If it breaks it needed replacing anyway.
Arkansis Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Hangi fireewall sun[signature][hline]starcraft.mizzah.com www.sylveria.org
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 (almanca xp kullanıyorum, menülerin türkçeleri ya da ingilizceleri tam aklımda değil ama bulursun herhalde) xp firewall ayarları: - kontrol paneli 'na gir - ağ bağlantıları 'na gir - LAN bağlantısına 'sağ tıklayıp özelliklere gir - yukarda 3 sekme olacak, en sağdaki olan gelişmişe bas - en üstte firewall tik kutusu var, onun üstünde zaten tik olması lazım firewall açık olduğuna göre, yoksa tikle (firewall'ı aktif hali getir) - firewall'a tikleyince, sağ altta özellikler tuşu yancak ona bas - yine 3 sekme çıkcak, işin en soldakiyle (zaten seçili olan büyük ihtimalle) - sol alttaki ekle tuşuna bas - dört kutu olcak sırayla onları doldur * en üstteki tanımlama, örnek: eMule : TCP Incoming * altındaki bilgisayar ipsi: buraya bilgisayarının network adını ya da ipsini girceksin, default bi ip vardı ama unuttum, bilgisayar adı en iyisi * alttaki iki boşluğa firewall'da açmak istediğin IP numarasını giriyosun (aynı IP'yi iki kere altalta) * TCP ya da UDP seçimini yap ve OK de - emule bildiğim kadarıyla 2 port kullanıyor, dolayısyla bu işlemi iki kere yapman lazım, biri TCP biri UDP. default olarak: 4662 TCP ve 4672 UDP bunları açmak yeterli yüksek ID için. umarım açıktır. olmazsa yine sorarsın. bye.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
behran Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 "* alttaki iki boşluğa firewall'da açmak istediğin IP numarasını giriyosun (aynı IP'yi iki kere altalta) * TCP ya da UDP seçimini yap ve OK de " ip dediğin port numarası olucak heralde[signature][hline]Engineers motto; If it doesn't fit, force it. If it breaks it needed replacing anyway.
behran Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 eyvallah abi oldu saoll[signature][hline]Engineers motto; If it doesn't fit, force it. If it breaks it needed replacing anyway.
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 eh yani port olcaktı. dalgınım bu günlerde. ;)[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
othinn Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 low id yi bende alıyorum emule de ve gidip en dandik server a bağlanıyo,yukarda yazılanları yaptım ama hiç bi değişiklik olmadı,emule'ı ilk yüklediğimde 13kb ile(adsl128 de) çekti,şimdi download yapmıyo bile,hiçbi ayarlada oynamadım,sadece bekliyo
umutty Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 eğer pc-cilllin, internet security gibi bir program yüklüyse bu programlardan da emule için port açman gerekiyor. bunu yapmadığın takdirde sürekli low id olursun... kullandığın bir firewall varsa ona göre sana ayarlamaların nasıl yapılacağını anlatabilirim.
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 Messenger'ı engellemek istiyorsan firewall'u kullanman gerekmiyor, şunu kullanabilirsin: said: Denetim Masasına giriyoruz Kategori Görünümdeyken "Performans ve Bakım" adlı ikona tıklıyoruz. Ordan "Yönetimsel Araçlar" adlı ikona tıklıyoruz. Burda "Hizmetler" var onada bi zahmet tıklayın. Messengerı seçiyoruz ve "Devre Dışı" yapıyoruz. said: Windows 2000 Click Start->Programs->Administrative Tools->Services Scroll down and highlight "Messenger" Right-click the highlighted line and choose Properties. Click the STOP button. Select Disable in the Startup Type scroll bar Click OK Windows XP Click Start->Control Panel Click Performance and Maintenance Click Administrative Tools Double click Services Scroll down and highlight "Messenger" Right-click the highlighted line and choose Properties. Click the STOP button Select Disable in the Startup Type scroll bar Click OK said: denetim masasından -> yönetimsel araclar -> hizmetler -> messenger'e çift tıkla başlangıç türü devre dışı seç. said: My Computer -> *sag click* -> Manage -> Services and Applications -> Services -> Messenger `i secin, Manual yapip Stop edin servisi.. Duzelecektir[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President
othinn Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 adsl modemin firewall u dışında hiçbir başka software/hardware firewall yok,bende ona tilt oluyorum ya,hiçbi ayarı değiştirmedim,ilk başta gayet güzeldi sonradan low id vermeye başladı,şimdi dl hızı 2kb yi geçmiyo
umutty Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2004 eğer emule'nin mod versiyonlarını kullanıyorsan bu programdan da kaynaklanıyor olabilir çünkü zamanla modları egale etmek için emule eski versiyonlarda sorun yaratmaya başlıyor. bir de son sürümünü indirmeyi dene istersen eğer onda da aynı şeyi yaparsa o zaman modemin firewall ayarlarını kurcalaman gerekebilir..
Öne çıkan mesajlar