Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Grubumuzun bir kaç konser videosu.

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

Selam
Dün dungeon'da bi gündüz organizasyonu oldu orda çaldık,topic açmıştım aşağı:)
kameraya falan çektik. youtube'a koydum videoları şarkılara ayırıp. birsürü şarkı var işte aşağıda hepsi. dinleyip yorum yaparsanız çok seviniriz:)

açıkçası biraz başarısızdık, bunları söylemek istiyorum çünkü böyle vasat geçmiş bir konser olsa o kadar önemsemezdim ama çok sorun yaşadık.
-bi kere soundcheck yapmadık:) başka bi grubunkiyle girdik.
-basçıyla elektrocunun monitör amfilere(kendi sesini ve gruptaki başka bi elemanı duymak için gereken, sahnenin içinde olan amfiler) ses vermedi eleman.
-en fenası ilk şarkıdan sonra benim pedalım bozuldu.
bütün konser clean tonda çaldım şarkıları, ya da garip garip efektler falan. yani bu nasıl bir ton, bu nasıl efekt falan demeyin lütfen pedal kendi ayarladı onları hep:D
-mikrofon çok açıktı, ben ilk kez vokal yaptım sahnede, ses ayarlama sorunu falan oldu tabii:)

neyse kısaca böyle ama yine de şarkıları youtube'dan dinleyince o kadar da kötü değil diyorum. hele bizim şarkıları cover'layan diğer grupları dinleyince bizimkiler mükemmel kaldı yanlarında :)

neyse buyrun videolarımız:
Porcupine Tree-Wedding Nails

(watch?v=oHri5YSZd2U)

Porcupine Tree-Blackest Eyes

watch?v=460seLCoMoU

Katatonia-Leaders

watch?v=eMhVNu7H6Es

Anathema-Empty
http://www.youtube.com/watch?v=FnIo8OCzHAU
watch?v=FnIo8OCzHAU

Anathema - Deep
http://www.youtube.com/watch?v=79tgheY6SM4
watch?v=79tgheY6SM4
Sosyal ağlarda paylaş

sahne performansı, pedal vb teknik konulardan bihaber olaraktan sadece duyduğuma göre yorum yapacak olursam hiçbirini sevmedim. gitarın tonunu falan esgeçerekten,

vokal çok kasıntı olmuş dendiği gibi, ayrıca ritm ve nota bazında orjinale ne kadar uyuyor / uymasa bile kulapa iyi geliyor mu dersen hayır derim. wedding nails' te mesela geçişler ve ezginin bir kısmı parçayı "andırıyor" du en fazla, ritm de habire kaçıyor (hızlı çalınması değil, her 5-10 snde bir tökezliyor). ilk yarıdan sonra biraz daha toparlıyor gibi gerçi.

blackest eyes'ı pedal vs sorunlarını göz önüne alarak dinlerken fena değil diyordum ama nakarata girince üzgünüm ama facepalm yapmak zorunda kaldım. yine de ritm vb açısından geriye kalan kısmı biraz kurtarıyordu.

arcane said:
Leaders'ı katletmişsin.

+1.
gitarla ilgili sorun oldu demiştin, belki de o yüzden bilemiyorum ama önde vokal arkada davul "şu yaralı kalbe merhem sürer misin" ambiyansı yakaladım, vokal de olmamış pek o şarkıda. haddinden fazla ağlamaklı olmuş, normalde o parçanın vokalinden benim aldığım his soğuklukla karışık melankoli idir, burada geri dön tülay tadı almaya yaklaştım.

gitar da duyulduğu sırada baya kötüydü açıkçası.

anathemalarda da benzer olaylar söz konusu idi.

ben pek cover grubu görmedim diye de ekleyeyim, haksızlık yapıyor olabilirim çok mükemmel şeyler bekleyerek.
Sosyal ağlarda paylaş

@romario
evet hızlı olmuş yaw
stüdyoda fln düzgün çalardık
konser heyecanı olsa gerek:)

tonları da ayarlıyoruz önceden ama konserde sisteme fln girince gitarları değişiyor herşey tabi.
bir de benim işte pedal bozuldu, bi tane distortion buldum direk başladık başka çare yok:)
Sosyal ağlarda paylaş

yaw ben açıkçası herşeyi kabul ediyorum çünkü sonuç olarak biz de beğenmedik bu konseri pek. ama leaders'a niye bu kadar takıldığınızı anlamadım pek.

neyse sonuç olarak hep diyorum işte cover yapmak gerçekten acayip zor bişey. ama beste de işte uğraş/zaman istiyor onu da bulamıyoruz doğru düzgün. şimdi oturup beste çalsak, güzel güzel, kendi sesime uygun bişeyler bestelesem söylesem kimse de bişey diyemez. :)ya beğenir şarkıyı ya beğenmez.

ama işte marloonun da dediği gibi
bizim hüsran olmamızın büyük sebebi stüdyoda çaldığımızdan çok daha kötü çalmış olmamızdı. gitarist arkadaş bütün konser bana abi kendimi duyamıyom, abi seni duyamıyorum demekten gitar çalamadı:)

vokal konusuna gelirsem de
vallaha vokal de gitar, bateri gibi değil işte. olduğu kadar oluyor. detone olma korkusu falan filan:)
Sosyal ağlarda paylaş

İlk konserinizdi yanlış hatırlamıyosam sonuçta elbette sanmıyorum çoğu grubun ilk konserinin güzel oldğunu, ilk defa birilerine izletiyosun kendini ve bunun heyecanı vardır.Bundan sonraki konser videolarının bunla pek alakası olcağını düşünmüyorum ya da beni alın gitara sen direk vokal ol :P
Sosyal ağlarda paylaş

Dartanian said:
İlk konserinizdi yanlış hatırlamıyosam sonuçta elbette sanmıyorum çoğu grubun ilk konserinin güzel oldğunu, ilk defa birilerine izletiyosun kendini ve bunun heyecanı vardır.Bundan sonraki konser videolarının bunla pek alakası olcağını düşünmüyorum ya da beni alın gitara sen direk vokal ol :P

sonunda bizi anlayan biri:P ben daha önce dungeon'da çalmıştım 2 kere ama orda da bas çalıyordum bi grupta:)
yaw zaten burda insanların rahatsız olduğu şeyler genelde hep sahnede daha yaptığım an farkettiğim hatalar, ya da kulağı rahatsız eden şeyler hatta diğer bi deyişle stüdyoda yapmadığımız şeyler.

umarız 2. konser daha iyi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Mekan'ın ses sistemi ve müzisyenin elidneki ekipmanın kalitesi çok etkiliyo sound'u.Benim ilk konserim bundan bin kat beterdi zira düğün salonu sistemiyle çalmıştık asdgf.
Altından kalkılması çok kolay olmayan şarkılar bir de.Bence bir klavye cuk oturur size ve soundunuzdaki boşluğu bir nebze doldurur.
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:
Dartanian said:

sonunda bizi anlayan biri:P ben daha önce dungeon'da çalmıştım 2 kere ama orda da bas çalıyordum bi grupta:)
yaw zaten burda insanların rahatsız olduğu şeyler genelde hep sahnede daha yaptığım an farkettiğim hatalar, ya da kulağı rahatsız eden şeyler hatta diğer bi deyişle stüdyoda yapmadığımız şeyler.

umarız 2. konser daha iyi olur.

Hani gerçek performansınızı göstermek istiyosan patiye ve bence iyi olur bi stüdyo kaydınızı koyun izleyelim görelim

Edit: Dungeonda çaldım da o gün gayet sistem iyidi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...