Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Volkswagen Polo


Vodan

Öne çıkan mesajlar

Kesin birisi açmıştır diye düşünüyordum ama madem kimse yazmamış bu da benden olsun bari :)

said:
Volkswagen Polo’nun yeni nesli 79. Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Scirocco ve Golf ve Yeni Ibiza ile büyük benzerlikler taşıyan Yeni Polo yine de önceki nesillerine atıfta bulunarak karakterli bir tasarıma sahip olmayı başarmış.

Yeni Polo, hem yepyeni tasarımı hemde teknolojik yenilikleriyle sınıfının lideri olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Akıcı hatlar, şık ön tasarım ve önceki nesil tasarımlarına atıfta bulunan Polo göze, 1.2 TSI motoruyla da akıla hitap ediyor.

3952 mm uzunluğa sahip olan yeni Polo, şu anki versiyondan 36 mm daha uzun. 1682 mm genişliği ile yine güncel nesle göre (32mm) önemli bir avanataj sağlayan yeni Polo’nun yüksekliği ise 13 mm azalmış. Aracın bagaj kapasitesi ise 280 ile 952 lt arasında değişiyor.

Büyük oranda Golf VI'dan uyarlanan iç mekanı ile daha şık bir kabin vaat eden Polo, artan malzeme kalitesi ve aluminyum detaylar ile de B segmentindeki çıtayı yukarıya çekmeyi hedefliyor.

Yeni Polo’da 103 HP gücünde 1.2 TSI benzinli ve 90 HP gücünde 1.6 TDI dizel olmak üzere iki yeni motorun yanı sıra Volkswagen'in bilinen diğer motorlarıyla birlikte toplam 7 seçenek müşterilerin tercihine sunulacak. Tüm motorlar 5 ve 6 ileri manuel şanzıman seçenekleri ile görev paylaşımı yaparken opsiyonel olarak 7 ileri DSG şanzıman da Yeni Polo’da satın alınabilecek. Ayrıca yakıt ekonomisi ve çevreciliği ile ön plana çıkan1.6-litre 90 HP TDI BlueMotion versiyonu da ürün gamında yer alıyor.


2010 Volkswagen Polo Cenevre'de














2010 Volkswagen Polo Fotoğrafları























Haber: Otokritik.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben baya beğendim. Önü yine copy paste ama arka tasarımda eski modellerin tasarımını iyi modernize etmişler. Hatlarındaki kaslar da hoşuma gitti.

Yalnız 1.2 TSI 103 HP'ye eyvallahta, 1.6 TDI 90 HP eşeklik olmuş. Heralde VW'nin elde edebildiği en iyi değer değildir diye umuyorum. Bu motorun farklı versiyonlarını da merak ediyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel olmuş. Eski polo çok çirkindi bence. Artık markalar belirli bir ön tasarımı bulup, bütün modellerine onun benzerlerini uygulamaya başladılar. Kolaya kaçmak mıdır, markayı ön plana çıkarmaya çalışmak mıdır anlayamıyorum ama.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ablog da gormustum gecen gun , harika olmus gercekten vw nin bi onceki serinin tasarimi ne kadar kotuyse yenileride bi okadar guzel olmus. passat cc, scirocco, yeni golf, keza bu polo hepsi cok guzel oluyor.

yalniz dizel motor hayal kirikligi vw 1.6 icin durdu durdu kac sene sonra yapti ondanda cikarta cikarta 90 mi cikartmis?
1.2tsi ise torku da yerindeyse cok guzel olmus, vergileriyle turkiyede fiyatida uygun olacaktir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...