cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 herif dunyayi eskiyalikla ele gecirmis bende eskiyalikmi yapiyip teror orgutumu kurayim :) cnin nasil agzi acliktan kokuyo gecen belgesel izledim bilmemne kaya mi ne cinde herifler cocuklarinin dugununde 70-100k dolar veriyo cinde 40bin dolarlik cay var kapis kapis aliniyomus bizim sakiz alir gibi herifler 40bin dolara cay aliyo siz diyonuz cin ac acikta hicde oyle deyil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 turkiyedede ferrari enzo alan var demekki ekonomimiz cok iyi cok superiz halkimiz cok zengin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 ferrari alcak tabi, en zenginimizin 3.5 milyar$'ı var. bırakta alsın adam ferrari:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 bizim halkimiz zaten fakir deyilki fakir olan memur isci falan filan geri kalan tum meslek gruplarinin yazlik kislik herseyi var ferrari ne be bizimkilerde Q7 X9 falan var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Bir arkadaş Friedman'ın yazısını koymuştu daha önce troller sağolsun tartışılamadı. CIA raporu ve bu adamın stratejik tahminleri adı üstünde "stratejik". Yani geniş çaplı ve uzun vadeli öngörüler. Bunu kısa vadeli yok CHP-AKP, seçimler vs iki adım ötedeki bilgiyle değerlendirmenin pek anlamı yok. Türkiye ekonomik olarak kötü durumda olabilir -ki uluslarası kaynaklar aksini söylüyor- , eğitim vs. gibi konularda AB'den geri durumda olabiliriz. Ama herşeye kısa vadeli bakarsanız bugün ortada ne İsrail olması lazım ne de Küba, Almanya'nın 2.Dünya savaşında Fransa'ya yenilmiş, Sovyetleri yenmiş olması lazım. Hani tamam şahsi fikriniz Türkiye kötüye gidecek olabilir. Ama bari izin verin de ülkesi için değer üretmeye çalışan insanlar geleceğe umutla bakabilsin. 20 senedir babalarımızdan duyduğumuz ne olacak bu ülkenin hali muhabettinden vazgeçin artık. Konu dağıldı ama kimin söylediğini unuttuğum bir sözle bağlayayım "Savaşta kazanan yenildiğini en geç farkedendir". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Dear Europe, Your nightmare is back again! dsffds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 kuba da israil de bi kere bagimsiz bi ulke onlar tabi gelisir buyur neyse bi olaya deyilmek istiyorum kuzey kore ve guney koreye bu 2 ulkede cok buyuk avantaja sahipler ama 2 side tek bi sey yuzunden adam olmuyor 2 side deli gibi askeri techisat/askeri silahlara yigiyor parayi ki bundan vazgecseler ekonomileri cok hizli gelisip buyucek tr dede ayni sorun var tr hem bagimli bi ulke hastaneden sagliktan kiscagina 800k lik askeri 100k ya indir gor bak piyasalar ekonomi nasil rahatliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Nosfe said: Hani tamam şahsi fikriniz Türkiye kötüye gidecek olabilir. Ama bari izin verin de ülkesi için değer üretmeye çalışan insanlar geleceğe umutla bakabilsin. 20 senedir babalarımızdan duyduğumuz ne olacak bu ülkenin hali muhabettinden vazgeçin artık. Konu dağıldı ama kimin söylediğini unuttuğum bir sözle bağlayayım "Savaşta kazanan yenildiğini en geç farkedendir". japonlar yenildigini en gec farkedenlerdi ancak hiroshima ile nagazaki bize kazanmadiklarini soyluyor demekki o laf dogru degilmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Nosfe said: Hani tamam şahsi fikriniz Türkiye kötüye gidecek olabilir. Ama bari izin verin de ülkesi için değer üretmeye çalışan insanlar geleceğe umutla bakabilsin. 20 senedir babalarımızdan duyduğumuz ne olacak bu ülkenin hali muhabettinden vazgeçin artık. Konu dağıldı ama kimin söylediğini unuttuğum bir sözle bağlayayım "Savaşta kazanan yenildiğini en geç farkedendir". Bak gene söylüyorum, bu başlık altında 3. kere olacak... Umut ve pozitif yaklaşma gerekli evet, ama GERÇEKÇİ yaklaşmakta lazım olaya. Ve yazılanlar için yüksekten uçmuş fln bile diyemeyeceğim. Direkt yörüngeye oturmuş diyebileceğim abartılı şeyler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 paticik kapanmazsa uplarız topici 2025'de. yanılanları trolleriz falan güzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 tamamen ulusal silah sanayisi ağır sanayisi kısaca adam gibi sanayisi olmayan montaj ve meyve sebze ülkesi modern dünyada süper güç oluyormuş vay ki ne vay. bkz sırayla 1900 sonrası dünyanın süper güçlerine, ingiltere almanya sovyetler-abd çin ortak özellikleri: %100 yerli ağır sanayi savaş sanayisi teknloji. yani ver gaz yansın aygaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 cengizhan66 said: kuba da israil de bi kere bagimsiz bi ulke onlar tabi gelisir buyur neyse bi olaya deyilmek istiyorum kuzey kore ve guney koreye bu 2 ulkede cok buyuk avantaja sahipler ama 2 side tek bi sey yuzunden adam olmuyor 2 side deli gibi askeri techisat/askeri silahlara yigiyor parayi ki bundan vazgecseler ekonomileri cok hizli gelisip buyucek tr dede ayni sorun var tr hem bagimli bi ulke hastaneden sagliktan kiscagina 800k lik askeri 100k ya indir gor bak piyasalar ekonomi nasil rahatliyor Bu kadar zor bir coğrafyada askeri harcamaları zamana yayarak düşürmek yerine bir anda düşürmek ne kadar mantıklı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 lovecraft0Z said: bkz sırayla 1900 sonrası dünyanın süper güçlerine, ingiltere almanya sovyetler-abd çin ortak özellikleri: %100 yerli ağır sanayi savaş sanayisi teknloji. yazıda söylenenleri tartıştığımıza göre, bir kere hop kafadan küresel güç olacağımız söylenmiyor. ortada bir süreç var. ağır sanayi kavramı diye birşey zaten dünyada kalmadı. japonya sanayinin ağırını da, hafifini de yıllar önce yapabildiğini ortaya koydu. çin dediğine üretim imkanlarını abd'liler getirdi işçi parasından kaçalım diye. olmayan sanayi bir anda ülkenin bel kemiği oldu. almanya'dır, japonya'dır küresel güçler değil ama çok farkı kulvarlarda sözlerini geçirebiliyorlar. nedir? para. paradan kastı işsizlik şöyle olmuş, kriz anamızı ağlatmış olarak algılamadığımız sürece artık türkiye'nin o konuda bir endişesi yok. e teknik imkanlara gelirsek, uzaya adam göndermekten bahseden bir türkiye'de yaşıyoruz artık. öyle 80'lerdeki gibi tüpgaz kuyruklarının yaşandığı bir türkiye'de değil. hani adam yazmış ya orda artık bu işin psikolojik altyapısını oluşturmaya başlayın diye... "ortadoğu'da şunu yapabiliriz" dese birisi, "araplar bizi arkadan vurdu, boşver o köpekleri"; "ortaasyada böyle imkanlar var" dese birisi, "kandırma kendini turancı, onlar kendini türk'ten saymıyor"; "afrika'da çok değişik ortamlar var" dese birisi, "lan başbakanın ne işi var orda, zaten feto başladı di mi orda örgütlenmeye" vs. herşeye verilen abidik bi cevaplar var. işte bu zihniyet hangi zihniyet değişmesi gereken: san marino gibi 11 kişi ceza sahasına kapanıp, gol yemeyelim diye bekleyen zihniyet. gol atmaksa amaç, bırak ceza sahasını yarı sahını bile terk edeceksin. o olmaz, bu olmaz; ne olur o zaman? türkler 5 para etmez insanlar olduğu için, türkiye'den bir halt olmaz olsa olsa 3. dünya ülkesi mi olur? böyle adamları da görmedik değil gerçi burada, türkiye 3. dünya ülkesidir diye iddia edildi. sözün özü; artık sahne hamle yapmamıza imkan tanır bir halde. ya yaparız, ya yapmayız. yazıdan anlaşılacak yegane fikir bu bence zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mister Tentacle Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 bir gun dunyayi ele gecirecegim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 @huun mesele ağır sanayi ve yüksek teknoloji ürünleri yapman değil yapabiliyor olman. bugün amerikan şirketleri çin de yaptırıyor olabilir küresel kapitalist çıkarlar ikisii ve birçoklarını en azından ekonomik müttefik haline getirmiş olabilr, ama öemli olan bir ülkenin iktisadi faktörleri bir araya getirdiinde ortaya ne çıarabildiği. ben çok şyş portakal üretiyorum manyak hamamlarım var nargilem var bunları sana satayım sende karşılığında sıvı nitrojen ve titanyum kaplama jet uçağı ver diyemiyosun. bunun için hem donanımlı tesise hem yüksek kapasiteli işgücüne (neredeyse mühendis gibi işçin olmalı) hemde bilim ve yansıması olan teknoloji üretiminde geldiğin bir aşama olmalı. benim saydığım ülkelerde senin saydığın japonya ve almanya da bunu yapabilir durumda. ve bunu yapabilen büyük güçlerin bizim gibi yarı sömürge üçüncü dünya ülkelerinde[evet aynen öyle] uyguladıkları(dayattıkları) ekonomi politik te senin hiç bir zaman ilerleyememeni sağlayacak şekilde düzenlenmiş. ha illa kuyruk görmek istiyosan bugünkü metrobüs kuyruğuna yada fatura kuyruklarına yada halk ekmek kuyruklarına bakabilirsin ki ben devamlı görüyorum. bu gaz verme olayını psikolojik savaşın bir gereği olarak görüyorum yarında suriye çıkışta ırak yakında düzelecek çkış yapcak falan diyebilirler gayet, sosyo ekonomik bi dayanağı yok, istihbarat ve psikolojik harekat çalışması diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 cinde bi kere kimsenin mali yok cindeki hersey devletin sayilir yani gidip isletme izni alip kendi fabrikani kursan bile ora devletindir ve istedigi sekilde senin kulanmani engeleye bilir bilmem hangi pasa 2012 de uzaya cikcaz demisti te kac yil once cikilcak gibimi hayir 100 yil sonra cikabilirlermi hayir 3 dunya ulkesiyiz zaten sen 1 incimi saniyodun ? bu bolgede bi guc olcaksa oda iran dir nedenmi? adamlar nano teknolojide dunyada 3 uncu geliyolar biz kacinciyiz bizde daha yok oyle seyler unv debile o bolum yok bunun gibi busuru etmen var yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 3. dünya ülkesi 2003 senesinde kendi imalatı uyduyu uzaya yolladı, 3. dünya ülkesinden bilimadamları nano teknoloji yoluyla üretilmiş bir molekülün kendi kendine hesap yapması, kanserli hücreleri sağlıklılarından ayırması ve kanserli hücreleri öldürmesi üzerine bu ocakta makale yayınladı. senin hangisinden haberin var? hiç birinden. haberin olsa ne olacaktı? bir önceki mesajımda dediğim şekilde, "yaa bırak yaa" tarzı bir yaklaşımın olacaktı muhtemelen :D türkiye 3. dünya ülkesi değildir, hızla kalkınmakta olan bir ülkedir. refah toplumu evet değildir, 3. dünya ülkesi hiç değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 huun'a +1 avrupadan bi zıkkım olmayacağı ortada. daha kendi içlerinde anlaşamıyorlar bir de dünya gücü mü olacaklar heh. al sana bir kriz bölündüler hemen. doğu avrupa devletlerine yardım etmeyecez dediler hehe. bize 20 yıl sonra giriş tarihi biçenler umarım 20 yıl sonra ab kalıcak mı diye düşünmüşlerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 cengizhan66 said: cinde bi kere kimsenin mali yok cindeki hersey devletin sayilir yani gidip isletme izni alip kendi fabrikani kursan bile ora devletindir ve istedigi sekilde senin kulanmani engeleye bilir bilmem hangi pasa 2012 de uzaya cikcaz demisti te kac yil once cikilcak gibimi hayir 100 yil sonra cikabilirlermi hayir 3 dunya ulkesiyiz zaten sen 1 incimi saniyodun ? bu bolgede bi guc olcaksa oda iran dir nedenmi? adamlar nano teknolojide dunyada 3 uncu geliyolar biz kacinciyiz bizde daha yok oyle seyler unv debile o bolum yok bunun gibi busuru etmen var yanidostum hiçbirşeyden haberin yok ne yazık ki :( çin'deki ekonomi politikası şu an bizdekine yakın. devlet, kotalar koyuyor, limitler koyuyor, teşvikler veriyor, ama sahip olmuyor. yani aynı izmir iktisadi kongresinde alınan kararlar gibi, devletin rolü yatırımcıyı desteklemek. bir türk, artık uzaya çıkabilir. türkiye çıkaramaz belki, ama artık içimize kapanık değiliz. üniversiteyi bitiren çok sayıda türk öğrencisi yurtdışındaki okullarda, oradaki öğrencilerden çok iyi düzeyde oluyor. bizim üniversitemiz, nanoteknolojide yol katediyor. ben, molekül modelliyorum. tübitak, protein yapılarını xrayle buluyor. tez jürimdeki hocalardan biri, kansere yönelik ilaç tasarımı yapıyor. hep, ama hep, uğur mumcu'nun şu sözünü çok sevmişimdir, 7 yaşımdayken bile: "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın." cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 abi siz marsta mı yaşıyosunuz ben çözemedim ki bırak proteini mroteini senin benim evimizde üstümüzde başımızda donumuza kadar yabancı mal kullaıyor muyuz? türkiye çıkaramaz belki ama türk çıkarmış ya tabi çıkar gider başka ülkenin vatandaşı olarak bi abd li bi rus olarak çıkarzaten o saaten sonra türk olmuyo resmi olarak. montaj sanayi ve artık basit eski teknolojiler haricinde yaptığın bişey yok kalkmş proteini kabuğundan ayırıyom o zaman üçüncü dünya ülkesi değilim heyo yapıyosun ya yozgata sultanbeyliye keçiörene altındağa bağcılara ve adını sayamayacağım milyonarcasına uğruyo musunuz abi siz? bırak sanayiyi teknolojiyi millet karnını zor doyuruyo ve tüm ihityaç ve ezikliğini de din ile ibadet ile gidererek yaşıyo(?). üçüncü dünya ülkesi diyince ne anlıyosunki sen? bebek ölümlerinde, aile içi şiddet oranlarında, töre cinayetlerinde, tuvalet temizliğinde, eğitim seviyesinde bulunduğun yer ne ise ona göre sınıflandırılrsn, işte türkiye o yüzden üçüncü dünya ülkesi. evet bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 ufuktaki turkiyeyi hic iyi gormuyorum ben acikcasi, boyle utopik yazilarla gunu gecistirmeye gerek yok bence, yani ekonomik krizi bahane ettiler dunyadaki dollar euro aldi basini gidiyor, borsa yerlerde surunuyor, dunyada kriz var bahanesile gecistiriyor millet, boyle birsey yok yani, bir de gdp olarak hollandadan sonra 17. siradayiz hesapta 2008 e gore ama nasil oluyorsa o ben anlamadim o isi... ben hic iyi gormuyorum turkiyenin halini acikcasi 5-10 seneye cok daha kotu olabilir durum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Adiemus Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Ac tavuk & bugday ambari... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 hayır öyle birşey yapıyosunuz ki, biz yapamayız, biz eziğiz, biz beceriksiziz, halkımız aptal vs. halkımız aptal olabilir, ama halkımız zekiler de yetiştiriyor. zaten halkın nasıl olduğu önemli değildir ki bir toplumun gelişmesinde, tepedekilerin önemi vardır. çalan çırpan beleşi seven bir halkız, ama çalışmak gerekti mi çalışmayı da biliyoruz bir şekilde. yani olay o kadar umutsuz değil. ha çok net söylüyorum, bu iktidar kalsın, ya da gelen iktidar bunları aratmayacak düzeyde/düzende olsun, o zaman türkiyenin hali yokuşaşağı gitmeye başlar. şu an işler yokuşaşağı değil, herşey o kadar kötü değil. çıkarmamız gereken dersler var dünya ekonomoisinden, çıkaramıyoruz. bakın avrupa artık mesela pis sanayi sektörlerini (polimer, plastik) bize yığıyor. biz bunlarla kendi yan sanayi sektörümüzü kurabiliriz. bu halk zamanında "devrim" denen arabayı da yaptı, gerekirse yine de yapar. yeter ki ivme verici bir güç olsun, o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 lovecraft0Z ve fizban'ın postları gözlerimi yaşarttı İLK HEDEFİMİZ BRÜKSEL İLERİ diye atılasım geldi +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 ufuktaki Türkiye götüm gibi olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar