MartinLGore Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 Geçen bir yerde de okumuştum ve sizle tartışmak istedim. Bu sıralar her geçen gün çıkan işkence fotoğraflarını görüyoruz. Kimilerimiz vahşet, kimilerimiz iğrençlik, kimilerimizde pek büyütülecek bir şey olmadığını söylüyor. Peki gerçektende öyle mi? Dostoyevski'nin karamazov kardeş'lerini okuyan bilir. Bilmeyenler için anlatayım kitapda çok iyi bir insan olan Alyoşa Karamazov ile kardeşi İvan Karamazov un hayatları vardı. İvan Alyoşa'nın kafasını çok sistemli bir şekilde çelmeye başlar. İvan Alyaşa'ya insanlara sonsuz bir mutluluk verme gücüne sahipsin ama tek bir şartla, küçücük bir çocuğa dayanılmaz işkenceler edeceksin. İşkence ile ölümüne sebep olacaksın. İvan bu soruyu sorarken aynı zamanda da çok işkence görmüş çocuklarla ilgili hikaye anlatır. Babası oğlu uslu olsun diye annesinin gözü önünde köpekler tarafından parçalatır çocuğunu. Yada bir başka çocuk buz gibi havada dışarıda tuvalete kitlenir. Bu gibi hikayeler anlatır.. Peki gerçektende böylemdir. İşkence hiç bir şekilde kabul edilemez mi?[signature][hline]http://213.194.122.66:8000/listen.pls server yurtiçinde djler aranıyo. Tür rock. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UltraPsycho Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 Ya kardeşim işkencenin kabul edilebiliniri veya edilmezi mi olur. İşkence iğrençliktir,acizliktir ve çok kötüdür!... :yapma:[signature][hline]C'mon baby light my fire Try to set the night on fire the doors EomerMcEwan, 09 Mayıs 2004 16:56 tarihinde demiş ki: Biraz tuhaf bişi hissediyorum böle tam arkamda kuyruk sokumumdan biraz aşşada bişi hissediyorum ama tam çıkaramadım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 sen kabul ediyon galba?¿[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE) Üstüne Şehir Örten Şehir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 Sadece tartışmaya açıyorum. Dediğim gibi bazılarımız (belkide burda bulunan herkes) tartışılması bile anlamsız diyebilir. Sadece tartışmak. Şahsi fikrim tamamen kabul edilemez..[signature][hline]http://213.194.122.66:8000/listen.pls server yurtiçinde djler aranıyo. Tür rock. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 işkence kötü olma özelliğini kaybetmez, belki bazı durumlarda mecburi, ehven-i şer v.s. olabilir. lakin asla doğru veya iyi denilebilecek birşey değildir.[signature][hline] WARNING! In the considerations of safety, you should NEVER let a male dolphin attempt anal sex with you! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 hora +1[signature][hline] |Pyro| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 horace+1 düşünün, şehrin bilmediğiniz bi yerinde bomba kurulu, bombayı kuran adamda dibinizde.. ne yapardınız? işte sorun bombayı gerçekten kuran adamın o olup olmadığı. o değilse nolacak? hadi özürdilemek telafi ettik (para vs..) dedik. ama ya bu telafi edilebilir olma durumunu kendi keyfi için kullanan bi kişi çıkarsa nolcak (yani iş yapıyorum adı altında kendi zevki için işkence yapan?) ya da peki masum bi adam işkenceden kurtulmak için suçu üstlenirse? ayrıca benim verdiğim örnek gayet teorik, gerçek hayatta karşılaşılamayacak bi olay, peki pratikte işkenceye ne zaman zorunlu kalınıp kalınmayacağına kim karar verecek?? bunun bi sınırı var mı ki? karar veren kişi her zaman doğru karar verebilecek mi?? yada karar veren kişi zaten suçluysa ne bok yenilecek.. [signature][hline]RAAAAAAAHAAAAAAA !!!! [Bu mesaj Rahan tarafından 19 Mayıs 2004 12:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 İşkence fikir olarak iğrenç ve insanlık dışı bir uygulamadır ama ....[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 işkence ettigin adama bagli.. Adam senin ailenden birini ya da tanidigin birine herhangi kotu birsey yapmissa...Hemen olmemeli diye dusunuyorum. (bkz: Abdullah Öcalan) [signature][hline]Meshcharakou -ElitE- [Bu mesaj MeSh tarafından 19 Mayıs 2004 12:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 önemli olan azınlıkta olsa kimseye zarar vermeden bütünün iyiliğini sağlamaktır.[signature][hline]yaşam anlamsızlıktır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 İşkence insanlık dışı olsada , benim fikrimce açıkca hak eden insanlık dışı varlıklarda bu dünyada bizimle yaşamaktadır. Hiçbir insan işkence hak etmez , idamı hak etmez. Ama hiçbir insan bombalar patlatıp 100lerce insanıda öldürmez yada hiçbir insan 15-16 yaşındaki çocuklara ......[signature][hline]Hiç kimse beni anlayamaz , Hiç kimse... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar