Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Refresh rate hangisi olmalı ? zorlanmalımı ?

Arkansis

Öne çıkan mesajlar

Windows ta monitorun kaldırabileceği maksimum refresh rate ler listelenmiş halde.
Monitorun driverını da update ettim ne olur olmaz diye ...

Bu refresh rate listesinde monitorun kaldıramayacağı hz leri gösterme seçeneğini seçiyoruz. Bir bakıyoruz 60 hz den 100 e kadar.
daha önce 85 kullanıyor iken 100 denemiştim. Çalışıyordu.
100 yapıncada görüntüler ayrı bir güzelcene görünüyor.

Arkadaşlarımdan birisi paşam sen bunu sonuna kadar dayama ne olur ne olmaz 85 de bırak demişlerdi. Bende 100 değilde bi düşüğü olan 85 le çalıştırdım bu güne kadar ,hani ne olur ne olur ne olmaz fazla zorlamayalım hesabı.

Monitorun kullanma kılavuzunda
Preset mode timing table diye bir tablo var

1024 x 768 e 85 hz vermişler .
Eğer bu çözünürlükte makismum 85 ise , neden monitorun kaldıramayacağı hz leri gösterme seçeneğini seçtiğimizde 100 görünüyor. Denemek için hepsini açtım 120 yaptım monitor kendisini korumaya aldı. 100 yapınca çalışıyor.

Sakıncası olabilirmi monitörüme ?

Marka : Sony Multiscan G220 (17 inch)[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum

[Bu mesaj Arkansis tarafından 17 Mayıs 2004 21:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

çok düşük ve çok yüksek refresh rate'lerde görüntüde hafif bir titreme olur. zaman zaman insan gözü bunu kolay algılayamasa da uzun süreli kullanımlarda göz için zararlı olur. mesela eski mönitörüm yüzünden gözlerim 0.50 astimat şu an. 17 inç mönitörlerde ideal refresh rate genelde 75-80 hz civarındadır. sony'ler sanırım bu işte daha başarılı. 80-85 civarında dene. ekrarnın titremesine dikkat et. en az titrediği refresh rate'i seç. sonuçta sağlık açısından önemli bi rol oynuyo ve görüntüyü öyle çok fazla güzelleştirmiyo.[signature][hline]The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who in the name of charity and goodwill shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger, those who attempt to poison, and destroy my brothers! And you will know My name is the Lord, when I lay my vengeance upon thee.
Sosyal ağlarda paylaş

he bir de monitorun flat mi flat dedigim ama asıl flat bazıları dısı flat tipi ici bombeleme oluo onlardan degilse 85-100 rahat kullanabilirsin.
ornek asıl flate cogu sony ve hyundai q790 17'nc ust modelleri[signature][hline]Icq=212-213-215
macromedia flash,fireworks,dreamweaver,sphere...
Online gaming rulz.

[Bu mesaj mutos tarafından 17 Mayıs 2004 22:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sony biraz abartmış olayı sanırım. benim monitör de g serisiydi arkansis, seninkinden sanırım.

ama çoğu marka 1024x768 bile 100 hz izin vermiyor. verse bile çözünürlüğü yükselttiğin zaman düşürmek zorunda kalıyorsun.

bence 100'e alışmamışken 85'e alış. 85 gayet iyi göz için. ben sony kullanırken 100'e alışmıştım, 60-75 gözümü yoruyordu sonra feci halde. 85'i bile hissedebiliyordum. şimdi dandik bi hyundai kullanıyorum ve 85hz'deyim. memnunum.

--

dediğim gibi 3 sene 100hz'de kullandım sony'mi, belki sony'nin kalitesindendir bilemiyorum. ama 85 gayet iyi bir şey, göz ağrıtmıyor hem de, 100'e alışmamak daha iyi. ben zorluk çektim düşürürken (düşürmek zorunda kalırken daha doğrusu eheh)

papağan gibi aynı şeyleri yazmışım daha uzatmiim, bye.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...