Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Facebook Seçim Anketi

Dartanian

Öne çıkan mesajlar

Egitimsizlerin kucuk goruldugu falan yok Abso, kendi adima konusayim yani. Sadece, demokrasinin tam anlamiyla islemesi icin, insanlarin koyunluktan cikip bireylige terfi etmesi lazim. Insani birey haline getiren, ufkunu acan da egitimdir.
Anket sonuclari da bunu gosteriyor sadece.

Asil egitimsiz insanlari somurmek ayip bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela chp den eğitimsizler denilen kısımı çıkarın bakalım ne kalıyor ? Ayrıyetten şunu belirtmek lazım bizim eğitim sistemimiz "eğitim ve öğretim" değil "öğretim" ' dir. Bunun böyle olmadığını bilmeyenler var sanırım.

Aynı muhabbete sokuyorsunuz gene , cahil oy verenler cahil olmayan oy verenler. Öğretim ile cahilliği farklı zıt kutuplara koyamazsınız. Öğrenim alıp üniversiteli ama dünyadan haberi olmayan hiçbir konuda düzgün düşünemeyen saçmalayan birçok insan var. Bunlarıda bulalım isterseniz. Bakalım hangi partiye kaç tane böyle insan oy vermiş. Kısaca saçma bir yorumlama..
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
çobanın oyuyla bizimki bir mi arkadaşım!?!

aa bi saniye ben de şöyle bi argümanla geleyim: ülkemizde eğitim aşırı ideolojik olduğundan, insanlar eğitildikçe daha devletçi oluyolar ve bu sayede de chp'ye daha yakın duruyolar hadi buyrun.

Düşünceye laf edemeyince söyleyene, bilimsel gerçekleri görünce eğitime laf etmek.

Sonuç olarak öyle veya böyle bilgi birikimi daha yüksek olan okuyan ve bir şeylerin farkında olan bilinçli bilgili insanların siyasi görüşleri AKP'den uzak oluyor. Evet bu bir genelleme.
Sosyal ağlarda paylaş

Siyasi olaylarda eğitimli eğitimsiz diye ayırmak şu bakımdan da yanlış görünüyor.

misal veriyorum :

Köyde kendi işine gücüne bakan , gündemi çok takip etmeyen insanlar oyunu medyadaki habere göre değil de kendisine kim hizmet ettiyse veya kendisini daha rahat yaşamasına sebep olan kimse ona verecektir. Şimdi bu insan eğitimsiz ankete göre. Peki eğitimsiz olması birşey ifade etti mi ? hayır. Kişi hizmete oy vermiş oldu partiye değil.

Eğitimsiz denilebilcek birçok insanın aklı siyasete , ideolojiye aklı emeyebilir. Bu insanlar genel olarak alacakları hizmete göre oy vereceklerdir. Ama farklı bir yandan bakarsak eğitimli dediğimiz insanların arasında da hizmete bakmayıp sadece kendi menfaati dolayısı ile , ideoloji veya siyasi görüşüne göre oy verecektir.

Bunlar her iki taraflı böyle uzayıp gider. Yani eğitimli - eğitimsiz deyip de iş bitmiyor. Eğitimli insanın bilinçli veya doğru partiye oy vermesi , eğitimsizin ise bilinçsiz ve yanlış partiye oy vermesi gibi komik bir genelleme olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...