Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CLS 63 AMG vs BMW M6

huun

Öne çıkan mesajlar

peki soruyu güncelliyorum.

bmw, v10 motorlu 2 kapılı bir arabayı mercedesin v8 motorlu 4 kapılı arabasından daha ağır, daha yavaş hızlanan ve daha pahalı yapmayı nasıl başarmıştır?

mercedes, teknik açıdan bu kadar başarılıyken neden arabalarını tipsizleştirmekte porsche ile yarışıyor.

son olarak param olsa ben dediğim gibi standart bir cls500'ü amg'nin facelift'i ile alırım sanırım. zira mercedes'in amg'si arada talep ettiği parayı karşılayacak kadar bir performans sunamıyor diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
peki soruyu güncelliyorum.

bmw, v10 motorlu 2 kapılı bir arabayı mercedesin v8 motorlu 4 kapılı arabasından daha ağır, daha yavaş hızlanan ve daha pahalı yapmayı nasıl başarmıştır?

Bir kere CLS 63 AMG 1900 küsür kilo, BMW M6 ise 1700 kilo.

Aralarındaki güç farkı da sadece 13 beygir. Yani Mercedes 517hp, BMW ise 504hp.

Ayrıca CLS 63 AMG nin motor hacmi 6200cc. BMW ninki ise 5000cc. Olay silindir sayısı değil yani. Mercedesin motoru 1200cc daha büyük olmasına ve kompresöre sahip olmasına rağmen BMW den sadece 13hp daha güçlü. BMW nin motoru atmosferik motor...

Hangi otomotiv sitesini açıp aratrsan arat, BMW M6 daki motor mercedesin bütün AMG motorlarının eline verir. Her sene gerçekleştirilen "en iyi motor" ödüllerinde bu yüzden ödülü hep BMW motorları alıyor da mercedesin adı duyulmuyor...

Yukardaki sebeplerden (motor ve ağırlık) dolayı BMW M6 CLS 63 amg den her zaman daha hızlıdır.

Tip olarak beğenirsin onu bilemem, ama iş yol tutuş ve performansa geldiğinde Mercedesin en baba AMG si bir M BMW nin eline veremez...
Sosyal ağlarda paylaş

bu karşılaştırmaya neden bu kadar kafayı taktınız onu anlamadım. tamam m5 le bir kıyaslama yapsaydık iki araba da 4 kapı diye daha mantıklı olurdu :P

maksat kıyas yaparken bu iki araba hakkında da bişiler öğrenmek.

öncelikle kilo konusunda mantarlamışım evet. baktığım sitenin yanıltması olmuş. resmi sitelerine bakınca m6 100 küsür kilo kadar daha hafif. hp'de arada 7 fark var görünüyor.

şurda m5 ile bir kıyaslama var detaylı. 1,7 saniye önde tamamlamış m5 pisti. 100 puanlık soru ise; hızlanma ve torkta önde görünen cls niye geride kalmış? aerodinamik, vites?

şimdi sıra geldi m5 ile m6 arasında bir kıyaslama bulmaya hehe
Sosyal ağlarda paylaş

hehe normal tabi :) Ferrari bile nispeten ufak hacimde kalıp araçları hafifletmeye yöneldi bayadır. Gerçi Mercedes gösteriş ve lüks manyağı marka olduğundan pek hafiflikle ilgilenmiyo sanırım, sırf koltukları 300 kg çeker heralde lol. (belli başlı bazı özel modelleri hariç tabi birileri atlar söylemezsem böle)
Sosyal ağlarda paylaş

M6 CLS 63 e belki 1-2 boy fark koyar, aralarinda cok fark olacagini sanmiyorum. Ayrica AMG lerde gayet guzel yuruyen araclar. Bmw nin M serisine gore cok daha konforlular. SMG nin her vites atisinda insanin ici disina cikiyor. Top gear deki karsilastirmada e63, m5 i duzde ayiriyordu ayrica.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...