Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

filtre kahve

senko

Öne çıkan mesajlar

ya bu filtre kahve'nin ideali nasıl yapılır yaf. ne kadar su ne kadar kahve koymak gerekli?
bide kahveleri seçerken nelere dikkat etmek gerekli?

2-3gündür yapıyorum da istediğim aromayı bi türlü tutturamadım, ya çok sulu oluyor ya çok koyu böyle çamur gibi oluyor. Kurukahveci mehmet efendi'nin kolombiya kahvesi ile yapıyorum (ne kadar kolombiya kahvesi tartışılır tabi)

bide benim alet pek iyi ısıtamıyor suyu galiba. Buhar fln çıkıyor ama kahve koyar koymaz içilemiyecek bir sıcaklıkta olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de pressle yapıyorum.

4 kaşık falan koy bence 2 kaşık çok az 5 kaşık çok fazla oluyor.

said:
bide benim alet pek iyi ısıtamıyor suyu galiba. Buhar fln çıkıyor ama kahve koyar koymaz içilemiyecek bir sıcaklıkta olmuyor.

bi de evet makina olanların böyle bir sorunu var genelde insanlar çok iyi ısıtmıyor diyor. O sebeple press daha iyi gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Paşam zaten ya filtre kahve, ya espresso, ya da türk kahvesi var. Türk kahvesi dersen saygılar derim, espresso dersen gene saygılar derim. Tang ne kadar portakal suyuysa nescafe de o kadar kahve olduğundan onu saymıyorum haliyle.
Alternatifle gel yani, filtre kahve kakaysa ne iyi? Ha ben de fanı değilim filtre kahvenin ama türk kahvesi yapmaya üşeniyorum sırf, yoksa kral türk kahvesi her türlü. Ayrıca merakımdan soruyorum, tartışacağımdan değil =P

Makineyle yapıyorsan biraz fazlacana kahve koyacaksın, ben fincan başına 1,5 ölçek gibi bir miktar koyuyorum (3-4 kaşık) ve en az 2 fincanlık yapıyorum. Makinenin bir olayı yok zaten bunu bildikten sonra, alet kendi yapıyor.
Sendeki sıkıntı ya makinede yapıyorsun, makinen kağıt filtreli ama aldığın kahve metal filtreye göre çekilmiş, ya da tam tersi. Veya french presste yapıyorsun ama kahve makine için çekilmiş. Kısacası kahveyi neyle yapıyorsan ona uygun çektir.
Bir de yaptıktan sonra biraz demlenmesini bekleyip (biraz=5-10 dakika) içmekte yarar var. Üstünde yağlanma falan varsa iyidir (tu)
Son olarak french press yapıyorsan kaynar suyu boca etme, fokurdaması gitsin en azından. Makineyse kaynar suyla o yüzden yapmıyordur =)

Ha kahve dünyası denmiş, kahve dünyasından filtre kahve alacaksanız biraz tuzlu olur ve o kadar da iyi değil. Aromalı filtre kahve yalan (koku sadece). İstanbul'dakiler Kadıköy çarşısında Brezilya Kurukahvecisine gidip içerde köşede duran kutudaki harmanı talep ederek gerçek filtre kahveyle tanışabilir.
Babam sağolsun diyerek bitiriyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Tchibo'dan aldigim litrelik french press ile yapiyorum. Gayet guzel lezzetli oluyor. Kahveyi de yine tchibo'dan aldim. O da gayet guzel. Tchibo'nun en sert kahvesi ile en sertten bi onceki filtre kahve karisik duruyor benim kahve kavonozunda. Tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

griswold verdiğin bilgiler için teşekkürlerde 1.5 ölçek koyuyorum demişsin 3-4 tatlı kaşığı mı yoksa yemek kaşığı mı koyuyorsun.
makinem kağıt filtreli evet. şimdi kahveye baktım kağıt veya metal filtre ile ilgili bir şey söylemiyor sadece ince çekilmiş diyor.

gönülde ister tabi bi ekspreso makinesi dayayım eve :), ilerde belki.

bu arada izmirdeyim, izmirde bildiğiniz kahve alabileceğim yer var mı?
veya hazır paket halinde kahve satanlar hangi markalar iyidir? jabocs fln iyimidir mesela?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...