senko Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 ya bu filtre kahve'nin ideali nasıl yapılır yaf. ne kadar su ne kadar kahve koymak gerekli? bide kahveleri seçerken nelere dikkat etmek gerekli? 2-3gündür yapıyorum da istediğim aromayı bi türlü tutturamadım, ya çok sulu oluyor ya çok koyu böyle çamur gibi oluyor. Kurukahveci mehmet efendi'nin kolombiya kahvesi ile yapıyorum (ne kadar kolombiya kahvesi tartışılır tabi) bide benim alet pek iyi ısıtamıyor suyu galiba. Buhar fln çıkıyor ama kahve koyar koymaz içilemiyecek bir sıcaklıkta olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 filtre kahve yalan.. gereksiz zevksiz bir kahve içimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 bir kupa icin bir tatli kasiyi koyuyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 bu işin uzmanı griswold Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Levent'i cagirin, uyandirin adami, herifin icini dokebilecegi baslik var lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 DoruK said: filtre kahve yalan.. gereksiz zevksiz bir kahve içimi.adam filtre kahve hakkindaki goruslerimizi sormamis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 ben french pressle yapiyorum abi gayet de guzel oluyo, niye kasiyosun bu kadar ki filtredir alettir falan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 filtre kahve (td) kahve dünyası (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 ben de pressle yapıyorum. 4 kaşık falan koy bence 2 kaşık çok az 5 kaşık çok fazla oluyor. said: bide benim alet pek iyi ısıtamıyor suyu galiba. Buhar fln çıkıyor ama kahve koyar koymaz içilemiyecek bir sıcaklıkta olmuyor. bi de evet makina olanların böyle bir sorunu var genelde insanlar çok iyi ısıtmıyor diyor. O sebeple press daha iyi gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Penthesilea said: DoruK said: filtre kahve yalan.. gereksiz zevksiz bir kahve içimi.adam filtre kahve hakkindaki goruslerimizi sormamisben de filtre kahve hakkındaki görüşlerimi söylemedim zaten, gerçeği söyledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paşam zaten ya filtre kahve, ya espresso, ya da türk kahvesi var. Türk kahvesi dersen saygılar derim, espresso dersen gene saygılar derim. Tang ne kadar portakal suyuysa nescafe de o kadar kahve olduğundan onu saymıyorum haliyle. Alternatifle gel yani, filtre kahve kakaysa ne iyi? Ha ben de fanı değilim filtre kahvenin ama türk kahvesi yapmaya üşeniyorum sırf, yoksa kral türk kahvesi her türlü. Ayrıca merakımdan soruyorum, tartışacağımdan değil =P Makineyle yapıyorsan biraz fazlacana kahve koyacaksın, ben fincan başına 1,5 ölçek gibi bir miktar koyuyorum (3-4 kaşık) ve en az 2 fincanlık yapıyorum. Makinenin bir olayı yok zaten bunu bildikten sonra, alet kendi yapıyor. Sendeki sıkıntı ya makinede yapıyorsun, makinen kağıt filtreli ama aldığın kahve metal filtreye göre çekilmiş, ya da tam tersi. Veya french presste yapıyorsun ama kahve makine için çekilmiş. Kısacası kahveyi neyle yapıyorsan ona uygun çektir. Bir de yaptıktan sonra biraz demlenmesini bekleyip (biraz=5-10 dakika) içmekte yarar var. Üstünde yağlanma falan varsa iyidir (tu) Son olarak french press yapıyorsan kaynar suyu boca etme, fokurdaması gitsin en azından. Makineyse kaynar suyla o yüzden yapmıyordur =) Ha kahve dünyası denmiş, kahve dünyasından filtre kahve alacaksanız biraz tuzlu olur ve o kadar da iyi değil. Aromalı filtre kahve yalan (koku sadece). İstanbul'dakiler Kadıköy çarşısında Brezilya Kurukahvecisine gidip içerde köşede duran kutudaki harmanı talep ederek gerçek filtre kahveyle tanışabilir. Babam sağolsun diyerek bitiriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 barista misin birader? yoksa baban mehmet efendi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Lan olm bizim buradaki kahvelerde ya regular ya strong var la. Koyuyorum kahveyi, dayiyorum strongu. Gelsin okuma gucu gece 2 ye 3 e kadar. Inekle inekleyebildigin kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 bi extra bold içtiydim ben çamur gibi valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 bu grisle babası saolsun. yazın her gittiğimde dayadılar filtreyi dayadılar kol gibi kahveyi ben bir alış nescafe içemez oldum resmen. şu tang benzetmesi gibi geliyor. frenchpress buldum bitane asılıyorum presse asılıyorum presse lan ne güzel şeysin sen lan kahve Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mix Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Griswold said: Bir de yaptıktan sonra biraz demlenmesini bekleyip (biraz=5-10 dakika) içmekte yarar var. abi çay yap madem demleyecen. sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 DoruK said: filtre kahve yalan.. gereksiz zevksiz bir kahve içimi. abi halt etmissin sen =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 türk kahvesi makinaları pek pahalı değil die biliorum be gris=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Ben Tchibo'dan aldigim litrelik french press ile yapiyorum. Gayet guzel lezzetli oluyor. Kahveyi de yine tchibo'dan aldim. O da gayet guzel. Tchibo'nun en sert kahvesi ile en sertten bi onceki filtre kahve karisik duruyor benim kahve kavonozunda. Tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 herşeyide makineyle yapmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sh3lal3s Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 sütlü khave rulz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 griswold verdiğin bilgiler için teşekkürlerde 1.5 ölçek koyuyorum demişsin 3-4 tatlı kaşığı mı yoksa yemek kaşığı mı koyuyorsun. makinem kağıt filtreli evet. şimdi kahveye baktım kağıt veya metal filtre ile ilgili bir şey söylemiyor sadece ince çekilmiş diyor. gönülde ister tabi bi ekspreso makinesi dayayım eve :), ilerde belki. bu arada izmirdeyim, izmirde bildiğiniz kahve alabileceğim yer var mı? veya hazır paket halinde kahve satanlar hangi markalar iyidir? jabocs fln iyimidir mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 bu ne lan kadın programları gibi. erkek olun biraz ne tarifi aloo :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 kahve soruyo ya millet çok ve güzel renk uyumlu alkolsüz kokteyl değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
theCio Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 1 Kupa, 4 Dolu Çay kaşığı oranı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar