Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Agresif alman kurduna çare?

Disappear

Öne çıkan mesajlar

3 yasina basmis asiri agresif alman kurduna ne yapilabilir ? Hayvan gercekten asiri derecede agresif. Ornek olarak eve misafir gelen birinin elini koklayip koklayip kuyruk sallarken, o kisi elini uzatinca elini isirabiliyo. zaten evde beni, abimi ve babami elden gecirdi, hepimizde bi dis izi var sagolsun. Diger hayvanlarla olan iliskisini soylemiyorum bile, direk bogazina saldiriyo kedilerin falan. Boyle bir hayvana ne yapilabilir ?

Evde rahat barinamiyo, benim evim deli gibi buyuk degil e bi de evde 3 tane kedim oldugu icin iyice ufaliyo hayvanin alani. Disari rahat rahat cikaramiyorum site icinde oturdugum icin, coluk cocuk bilmeden ustune kosuyo hayvanin sevicem diye, hayvana agizlik falan takmama imkan yok beni parcalar oyle biseye girissem cildiriyo agizliga. Eve misafir gelince yasanilan stres ise apayri, bi kisiyi isirdi baskasini isirmasin diye kendimizi kasiyoruz. E hal boyle olunca hem bize hem hayvana eziyet. Egitmen getirttik baya isini bilen egitim yeri olan egitmen kalkti eve geldi hayvanla 5 dakika gecirdikten sonra buna bir sey yapilamaz dedi.

Almanyadan getirtildigi yerle konusuldu, onlarda biz buna kontrol edilemeyen, sebepsiz agresiflik diyoruz dediler, onlar orda uyutuyolarmis boyle hayvanlari. Bi yere versek diyorum boyle agresif bir hayvani hic bir yer almaz. Alsalar bile parasi icin alirlar hayvana eziyet ederler. Eger birseyler bulamazsam yarin uyutturacaklar hayvani dun babamin suratina dogru saldirdigi icin. Belki burda basina gelmis biri vardir, biliyodur boyle hayvanlar icin biryer diye bi sorayim dedim son care olarak.

ps: onceden belirteyim hayvan benim degil, 3 tane kedim varken alman kurdu alacak kadar sapitmadim. hayvan babamin, babam ayri yasiyo ve kopege cok duskun, surekli seyahette oldugu icin bize yolladi hayvani. Bizim evimizdeki herkesi isirdigi icin simdi tekrar babamda kaliyo. O yuzden hemen beni suclamayin dusunmeden aldin vs vs diye.
Sosyal ağlarda paylaş

yok oyle hani saka amacli isirma degil, bildigin derinin altindaki yag tabakasindan parcalar cikarircasina isirma. saldiriyo direk. ya egitmen 5 dakikada o karari vermemis tabi onu ben abarttimda. hayvan tamamen basina buyruk degil gel diyince geliyo oturtuyosun koltuga cikarttiriyorum oraya yatirtiyorum falan ama bi anda sevincten abimi yalarken iki saniye sonra kolunu parcalayabiliyo. yani yoksa evde kendi kafasina gore deli dana gibi gezmiyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırsam alpha olayını sağmalaya çalışıyor, ve başarmış gibi. Sürünün lideri o, siz de arkadaki kişilersiniz. Açıkçası pozitif eğitim ile olacak bir iş deil gibi, boğma tasmayla profosyonel bir eğitmen ile çözülür herhalde. Ama zor ya, mesela benim idiot insanlara karşı süper havlamaz bile kolay kolay ama köpeklere geldi mi katil balina gibi. Aynı derdin yarısı bende var yani :P
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
up...

bugün iş yerine biri köpeğini getirdi, ufak birşey markasını bilmiyorum sormadım da. şirin mi şirin, bi sağa yatıyo karnını sevdiriyo kalkıp sola atıyo kendini yine karnını sevdiriyo falan. atlıyo matlıyo üstüne yalıyo vs vs feci oyuncu ve iyi huylu birşey

bahçede severken bunu, bi baktım arkanda merdivenlerde 10 civarı kişi toplanmış beni izliyor. hayrola tribün kurmuşunuz dedim. "sen o köpeğin geçmişini bilmiyosun, piskopat o, şu an nası sevdiriyo kendisini bilmiyoruz" dediler. meğerse 6 ay önce bu köpek manyağın önde gideniymiş, karşısına nası bi canlı çıkarsa çıksın saldırıyomuş ısırıyormuş, kafeste falan tazmanya canavarı gibi dört dönüyomuş, kafese bile insanlar yaklaşmaya korkuyormuş.
6 ay boyunca terapiye bırakmış sahibi köpeğini, şimdi yeni çıkmış köpek terapiden. yukarda anlattığım gibi birşey olmuş... kısacası olmayacak diye birşey yok. eğer çaba sarfedilirse, emek verilirse her türlü köpek uysallaşabilir. en azından denenir.

uyutulduysa bu başlıktaki köpek çok yazık....

edit: köpek de bu arada 3 yaşında zannedersem emin diilim, ama ufak diil yani. hani ufaklıktan eğitimi daha rahat kapmış falan değil...
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

up...

bugün iş yerine biri köpeğini getirdi, ufak birşey markasını bilmiyorum sormadım da. şirin mi şirin, bi sağa yatıyo karnını sevdiriyo kalkıp sola atıyo kendini yine karnını sevdiriyo falan. atlıyo matlıyo üstüne yalıyo vs vs feci oyuncu ve iyi huylu birşey

bahçede severken bunu, bi baktım arkanda merdivenlerde 10 civarı kişi toplanmış beni izliyor. hayrola tribün kurmuşunuz dedim. "sen o köpeğin geçmişini bilmiyosun, piskopat o, şu an nası sevdiriyo kendisini bilmiyoruz" dediler. meğerse 6 ay önce bu köpek manyağın önde gideniymiş, karşısına nası bi canlı çıkarsa çıksın saldırıyomuş ısırıyormuş, kafeste falan tazmanya canavarı gibi dört dönüyomuş, kafese bile insanlar yaklaşmaya korkuyormuş.
6 ay boyunca terapiye bırakmış sahibi köpeğini, şimdi yeni çıkmış köpek terapiden. yukarda anlattığım gibi birşey olmuş... kısacası olmayacak diye birşey yok. eğer çaba sarfedilirse, emek verilirse her türlü köpek uysallaşabilir. en azından denenir.

uyutulduysa bu başlıktaki köpek çok yazık....

edit: köpek de bu arada 3 yaşında zannedersem emin diilim, ama ufak diil yani. hani ufaklıktan eğitimi daha rahat kapmış falan değil...

şu arkada kalmasın, sırf bilgi vermek için up'ladım zaten konuyu.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...