Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Agresif alman kurduna çare?

Disappear

Öne çıkan mesajlar

3 yasina basmis asiri agresif alman kurduna ne yapilabilir ? Hayvan gercekten asiri derecede agresif. Ornek olarak eve misafir gelen birinin elini koklayip koklayip kuyruk sallarken, o kisi elini uzatinca elini isirabiliyo. zaten evde beni, abimi ve babami elden gecirdi, hepimizde bi dis izi var sagolsun. Diger hayvanlarla olan iliskisini soylemiyorum bile, direk bogazina saldiriyo kedilerin falan. Boyle bir hayvana ne yapilabilir ?

Evde rahat barinamiyo, benim evim deli gibi buyuk degil e bi de evde 3 tane kedim oldugu icin iyice ufaliyo hayvanin alani. Disari rahat rahat cikaramiyorum site icinde oturdugum icin, coluk cocuk bilmeden ustune kosuyo hayvanin sevicem diye, hayvana agizlik falan takmama imkan yok beni parcalar oyle biseye girissem cildiriyo agizliga. Eve misafir gelince yasanilan stres ise apayri, bi kisiyi isirdi baskasini isirmasin diye kendimizi kasiyoruz. E hal boyle olunca hem bize hem hayvana eziyet. Egitmen getirttik baya isini bilen egitim yeri olan egitmen kalkti eve geldi hayvanla 5 dakika gecirdikten sonra buna bir sey yapilamaz dedi.

Almanyadan getirtildigi yerle konusuldu, onlarda biz buna kontrol edilemeyen, sebepsiz agresiflik diyoruz dediler, onlar orda uyutuyolarmis boyle hayvanlari. Bi yere versek diyorum boyle agresif bir hayvani hic bir yer almaz. Alsalar bile parasi icin alirlar hayvana eziyet ederler. Eger birseyler bulamazsam yarin uyutturacaklar hayvani dun babamin suratina dogru saldirdigi icin. Belki burda basina gelmis biri vardir, biliyodur boyle hayvanlar icin biryer diye bi sorayim dedim son care olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Bu hayvanin basindan bir olay gectimi hic ? bilginiz var mi?
Olaydan kastim, hayvanin guvenini sarsacak her hangi bir olay, daha once sahibi var ise dayak olabilir, en masumundan parkda bahcede kuyruk sallarken baska bir kopek hasamat etmis olabilir.

Bu tip durumlarda hayvan cok tedirgin oluyor, guvensiz oluyor. Benim rahmetli dante bu sekilde idi, bir gun dolastirirken , cali koklarken kuyruk havada ( 1.5 yas civari idi, oyunbaz) cali icerisinde yatan bir alay kopek dislerini gecirdiler buna, kopekleri anca beraber ber telaf edebildik oyle kotu idi, sonuc olarak hayvan oyle hasamat oldu ki ameliyata girdi anca toparladilar zavallimi.

Bu olay sonrasi, o insan canlisi hayvan gitti, yerine bir canavar geldi, o herkesin mincik mincik mincikladigi kurt kopegi yanina geleni yer oldu. Aile bireylerini de hakladi , isirilmayan bu sekilde bir ben varim.

Duzeltmeye calistim haliyle, ilk olarak hangi durumlarda atak ettigini anlamak istedim.

Atak etme durumlari bir yabanci:

1) Dantenin suratina bakarak ( goz temasi), sevme amacli minnos cumleleri sarfettiginde.

2) Herhangi bir sekilde , bir yabanci,el kol uzatip sevmeye kalktiginda D20 kritik zari sallayabilirsin.

3) Yari uyanik halde iken, aile mensuplari sevmeye kalkistiginda.

Bu durumlarda sagi solu belli olmaz. Fakat ben yabanciyi gorup, telkin edersem, "oglum, arkadas bu, arkadas!" seklinde, gelen eleman da "ayy canim" diye sarilmaya kalkmassa sorun cikmaz.

Bu isin bilimsel yontemi ise, agresif kopekler icin, ozel ciftlikler var (USA'de):

Bu ciftliklerde Kopek:

1) Onden baska bir kopek ile temas ( Goz goze temas)
Bu durumda egitmen senin kopegi duz bir kir bayir da yuruturken, karsi taraftan baska bir egitmen iyi huylu, oyunbaz baska bir kopek ile sana dogru yuruyor. Senin kopek her delleginde sen 180 derece donup gelen kopek ile ayni yonde yurumeye basliyorsun. Bu egzersizi senin kopek rahatlayip saldirma olayindan vazgecip, standard heyecan durumuna gecene kadar yapiyorlar.

2) Arkadan baska bir kopek takibi.
Onden goz goze olayindan sonra bu step, arkadan takip edip, kopek dellendikce 180 donup bekliyorsun sakinlesmesini, sonra yine takibe basliyorsan ta ki kopek sakin davranip ( hirlamayi kesip miyaklama olayi) olusuna kadar.

Bu egzersizlerden sonra, bisikletli insan, yuruyen insan, vs vs seklinde sehir icindeki durumlari simule edip agresif hayvani sosyallastirmeye, guven duygusunu cevresine karsi olan yeniden yapilandirmaya calisiyorlar.

Tabi bu sekil bir hizmet TR de varmi bilemiyorum. Arastirman lazim.

Kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici
Arlooax'ın dediği gibi yaşadığı bir durumdan etkilenmiş olabilir. genel de köpeklere küçük oldukları zaman eğitim verildiğinde çok daha etkili sonuçlar elde ediliyor ancak biraz daha zor ve uzun sürebilecek bir eğitim ile bu sorunun üstesinden gelinebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Mesajlarımız vardı silinmiş, bilerek mi yoksa forum database kaynaklı mı?

Dis, benim köpek de agresif fakat insanlara karşı değil. İnsanlara karşı çok yılışık, köpeklere karşı saldırgan. İstanbul' daysan aslında sosyalleştirmeyi deneyebiliriz :)
Sosyal ağlarda paylaş

Evde bakılan köpekle, depoda bakılan köpek arasındaki farkı şey etmiş deadwoll. Benim köpeği depo gibi biryere koysam, fabrika fln 2 günde ölür herhalde. Adam taşa oturmuyor, götü üşümesin rahat etsin diye. Evde otur komutu çalışırken bile parkeye oturmuyordu gidip kilimin üzerine oturuyordu. Ben bu köpeği depoya koysam yemek yemez, kafayı yer.

Bu hayvanda da aynısı olabilir. Hoş Disappear ne yaptı ne etti bilmiyoruz tabi :P
Sosyal ağlarda paylaş

Greeny said:
Evde bakılan köpekle, depoda bakılan köpek arasındaki farkı şey etmiş deadwoll. Benim köpeği depo gibi biryere koysam, fabrika fln 2 günde ölür herhalde. Adam taşa oturmuyor, götü üşümesin rahat etsin diye. Evde otur komutu çalışırken bile parkeye oturmuyordu gidip kilimin üzerine oturuyordu. Ben bu köpeği depoya koysam yemek yemez, kafayı yer.

Bu hayvanda da aynısı olabilir. Hoş Disappear ne yaptı ne etti bilmiyoruz tabi :P
Buna benzer bir konuşmayı ben bizim köpeğe bakan dükkandaki amcamızla yapmıştım. 1 gün yemez, 2 gün yemez 3. gün ölecek değilya mecbur yer demişti. ^^
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...